Pikavinkkejä vapun varalle | Mayday food ideas

Joko on vappusuunnitelmat selvillä? Tänä vuonna Vapunpäivä osuukin mukavasi maanantaiksi. Meillä ei edelleenkään ole mitään suunnitelmia. Viime vuonna olimme Hongkongissa touko-huhtikuun vaihteen yli ja nautimme sunnuntaiksi osuneena Vapunpäivänä Mandarin Oriental-hotellissa upeimman brunssin koskaan. Tänä vuonna pysytään kotimaassa.





 Pöytävarausta tuskin saa enää suosituimpiin ravintoloihin vappulounaalle tehtyä. Mutta ainahan voi mennä picnicille - jos vain säät suosisivat. En ole ollutkaan Ullanlinnanmäellä vuosiin vappuna ja vähän huonolta näyttää tänäkin vuonna. Räntäsateessa en siellä halua seisoskella.


Toivotaan kuitenkin mukavaa säätä vapuksi. Jollei itse halua kasata eväskoria, Kaivokäytävän Well-kahvilasta voi tilata näppärästi vegaanisen Wellsinki bagin* vapusta alkaen. 29€ maksavaan kassiin on pakattu picnic-tarvikkeet kahdelle; kaksi BBQ Helsinki-nyhtökauratäytteistä bagelia, itse tehdyt inkivääri-lemonadet, raikkaat kasvikset hummuksen kera ja vadelmalakritsimuffinssit. Kassiin on pakattu myös picnic-liina, astiat ja ruokailuvälineet. Pikku kahvilasta voi myös hakea mukaan luonnon­mu­kai­sia, ja kasvis­pai­not­tei­sia take away –tuotteita tai nauttia niitä paikan päällä.


Picknicille voi myös tehdä itse voileipiä. Kokeile mansikka-avokadoleipää. Eivät espanjalaiset mansikat vielä suomalaisten veroisia ole, mutta hyvältä ne maistuvat tässäkin muodossa. Avokadon päälle kannattaa pirskotella sitruunaa, jotta se ei tummu. Leipään voi tiputella lisäksi muutaman tipan vihreää Tabascoa, maistuu todella hyvältä avokadon kanssa.



Monet juhlistavat vappua grillaamalla ja ainakin heavyusereiden grillikauden kerrotaan kierähtäneen käyntiin jo pääsiäisenä.

Sisäolosuhteissakin saa ruokaan grillauksen makua. HKScanilta vinkataan ihan tavallisen kuumailmapuhaltimen (rautakaupoista parillakympillä) olevan oivallinen apuväline vaikkapa makkaran paistamisessa. Kuumenna grillimakkarat pakkauksessaan ensin kuumassa vedessä. Ota makkarat pois paketista, asettele makkarat palamattomalle alustalle ja viimeistele niille kaunis ja herkullinen pinta kuumailmapuhaltimella. Perinteistä grillilenkkiä kevyempi vaihtoehto on kolmekymmentä pinnaa porkkanaa Camping Po-Po-makkara*. Arvovaltainen ruokabloggaajaraatimme ensin naureskeli innovaatiolle HKScanin tilaisuudessa, mutta vähän omaksi yllätykseksemmekin annoimme hyväksyntämme maulle. En ole varsinainen grillimakkaran ystävä, mutta vaikka vappugrillailujen lisäksi pihatalkoiden tarjoiluhin tämä olisi se kevyempi vaihtoehto.



*maisteltu blogitilaisuudessa

May day food ideas; take away picknic bag, home made strawberry avocado toast or cooked sausage finished with torch.





15 kommenttia :

  1. Me päätettiin tänä vappuna tehdä picniklounas, täytettyjä patonkeja, salaatteja, simaa ja munkkeja.
    Ihanaa viikonloppua Lumo ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä keleissä täytyy tyytyä sisäpicnickiin, hauskaa vappua säästä huolimatta!

      Poista
  2. Tuo valmiiksi pakattu picniclounas näyttää valtavan hyvältä! Ja hintakaan ei ole paha. Me tuskin vappua vietämme millään tavoin tai jos oikein innostun, niin haen donitsit aamukahville :)

    Luin muuten otsikon pikavippejä vapun varalle ja hetken mietin, että mitä kummaa... Mulle tulee nykyisin näitä lukuvirheitä ihan hirveästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukuvirheet ovat minullekin tuttuja, sanat saattavat vääntyä mitä hassuimmiksi.

      Poista
  3. Nyt ei sää ihan houkuta mennä ulos picnicille mutta huomenna tilanne voi olla ihan toisenlainen.
    Wellsinki bag oli ihanan terveellinen ja monipuolinen.
    Pitäiskö minunkin hankkia oma "tohotin" grillaukseen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei näytä kovin hyvältä huominenkaan, mutta maanantaiksi on luvassa kauniimpaa ja lämpimämpää säätä. Brunssi taidetaan kuitenkin nauttia ihan kotosalla.

      Poista
  4. Tuo Well-kahvilan picnic -kassi on todella mainio herkullisine sisältöineen. Se täytyy jollakin Helsingin vierailulla hakea ja mennä merenrantaan picnicille.
    Kuumailmapuhallin grillaukseen, näytin tätä kipparillekin ja hän antoi myöntävän nyökkäyksen tälle. Tässä pitää joku päivä mennä kuumailmapuhallinta hankkimaan :)
    Iloista Wappua, Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa vappua Tuula, toivottavasti hanget sulavat Vapunpäiväksi!

      Poista
  5. Meidän huominen piha- ja grillijuhla siirtyy sisätiloihin, onpa aika erikoisen luminen vappu tulossa! Tykkään kovasti noiden picnik-korien ideasta, kaikki valmista ja tulee maisteltua uusia makujakin! Herkullista vapun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huonoin sää aikoihin on ainakin aatoksi tulossa. Ei uskoisi, että ollaan toukokuun vaihteessa!

      Poista
  6. Makkaroita ei tänä vappuna kyllä paistella vaan ne täytyy jättää hautumaan tulevia kevätpäiviä varten. Mutta muuten vappu on aina vappu. Ihanaa keväänjuhlaa!

    VastaaPoista
  7. Tuo Picnikin hommeli olisi aivan täydellinen, jos vielä Kaivariin huomiseksi suhaisisin. Kyllä makkarat lähtee grilliin ja huomiseksi onkin luvattu kelposäätä. Jos en grillaa ulkona, niin sitten kotona. Makkaraa syön yhden vuodessa, ensimmäinen haukku on hyvää ja sitten tulee huono olo. Pitäisi siirtyä lihaisempiin special makkaroihin.

    Kivaa vappua <3

    VastaaPoista
  8. Picnik kuulostaa ihanalta, mutta valitettavasti minä saan vain haaveilla siitä tänänkin vappuna, minulla nimittäin työt kutsuvat taas :)

    Tuo Well-kahvila täytyykin testata joku kerta, kiitos vinkistä Tuuli ja oikein ihanaa vappua sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään tulikin aika yllättäin ihan kiva picnic-keli, mutta nautimme kotona hyvän aamiaisen Ullanlinnanmäelle raahautumisen sijaan. Ulkoilemaan täytyy kyllä mennä.

      Poista
  9. Vaikka vappu jo meni menojaan niin picnikille pitää päästä. olen aaveillut jo muutaman kesän Fiskarssissa käymisestä, jospa tänä vuonna sinne ja picnikkori mukana :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.