Restaurant review; Coma, Helsinki

Maanantaina oltiin siis Tony Bennetin konsertissa. Ennen konserttia menimme syömään Comaan Museokadulle.

On Monday we were in Tony Bennet's concert in Helsinki. Before concert we had booked table at nearby restaurant Coma. 

Coma on ihan mielipaikkojani Helsingissä, pienen pieni kortteliravintola, jossa on tekemisen meininki, tänne ei todellakaan tulla upean sisustuksen takia vaan enemmänkin rennon tunnelman. Italialainen isäntäväki huseeraa niin avokeittiössä kuin salinkin puolella. Ruoka oli tälläkin kertaa hyvää, mutta olin arvioinut käytettävissä olevan ajan hieman alakanttiin.

Coma is one of my favorite restaurants in Helsinki; food is good, but I like especially the intimate feel. Restaurant is tiny, with open kitchen in the front, owners are Italian, so it feels almost like being abroad.



Sisällä oli aika lämmin, joten istahdimme takapihan pöytään. Siippa tilasi etanoita ja lampaan ulkofilettä, minä tapaksia ja scampirisottoa, risottoa kun harvemmin saa suomalaisravintoloissa.

Isäntä yritti  kyllä taivutella minua ottamaan kultaotsa-ahventa tilausta ottaessaan. Olisiko ollut sen takia, että ravintola oli täynnä ja risottoa täytyy jatkuvasti vahtia, hämmentää ja lisäillä nestettä. Olin kuitenkin jo päättänyt ottaa risoton, joka olikin maukasta ja sopivan löysää (tosin anoppini kertoi eräässä lehtihaastattelussa jokin aika sitten, että miniän=c'est moi!  risotto on maailman parasta!), tapakset olivat melko keskinkertaisia. Siippa piti kovasti sekä etanoistaan että lampaastan.
It was quite warm indoors, so we took a table at the back yard.

Husband ordered snails and mutton, I had  tapas selection and scampi risotto. Owner tried to get me to order fish, but I had set my mind on risotto, as it is rarely available in restaurants in Finland and it was very good (although my mother in law recently mentioned in a magazine where she was interviewed, that her daughter in law = c'est moi! makes the best risotto in the world!). My tapas selection was quite average, Husband liked both his snails and mutton very much.




Tällä kertaa jäimme harmittavasti ilman kahvia ja jälkiruokaa, sillä meidän piti kiirehtiä Musiikkitalolle (ja olikin hyvä, että olimme ajoissa, konsertti alkoi täsmälleen 19.30). Coman tarjoilu oli tavanomaista hitaampaa,sillä suurin osa asiakkaista taisi mennä saman paikkaan (Siipan kollegakin vaimoineen oli ravintolassa ja menossa myös konserttiin) ja kaikki pyrkivät olemaan valmiita seitsemän maissa.

Coma onkin parhaimmillaan rennossa seurassa (sitä minulla toki oli) ja kiireettömällä aikataululla. Varaa pöytä etukäteen!

This time we unfortunately left without coffee and desset as we had to head to the Music Centre (and it was good that we were on time as the concert started promptly 7.30). Service was slower than usual, most of the customers seemed to have the same schedule and destination.

Coma is at it's best for a relaxed evenng without tight schedules. 
Book a table in advance!

4 kommenttia :

  1. Taas yksi mielenkiintoinen ravintola korvan taakse pistettäväksi. Helsingissä vieraillessa pähkäilemme aina, mihin mennään porukalla syömään. Viimeksi kävimme Kokomossa: aika kiva sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokomossa olen ollut vain cocktaililla.

      Onneksi Helsinkiin on alkanut tulla persoonallisia pikkuravintoloita viime vuosina.

      Poista
  2. Kiitos vinkistä, kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Coma om meistäkin aivan mukava paikka. Täällä tosiaan on lämmin tunnelma ja tekemisen meininki :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.