Alkukesän parhaat hetket / The best days of early summer

 
 


 
 
 
 


  
 
 

 
 

 
 
Viime viikolla monessa blogissa hehkutettiin yht'äkkiä saapunutta kesää ja puiden kukintaa. Pohdin  Santorinilla ehtisivätkö kotikulmilla omenapuut kukkia poissa ollessamme äkkiä tulleessa helteessä. Puut kukkivat onneksi edelleen, sillä tämä on ihan huippuhetkiä alkukesässä. Viimeiset kirsikkapuutkin kukkivat vielä pihassa, tuomet ja hevoskastanjat ovat kukassa ja syreenitkin availevat nuppujaan. Kotioven vieressä oli ihan eri kukkia kuin viikko sitten, siihen kun on istutettu eri kausien kasveja. Ensimmäiset lumikellot puskevat hangen läpi lopputalvesta ja vielä myöhään syksylläkin penkissä kukkii.

Uimarannalla oli kuhinaa, matalassa vedessä oli paljon kahlaajia ja rohkeimmat olivat heittäytyneet syvemmälle uimaan.Last week in Santorini I wondered if we would be back in time to see apple trees blooming as weather in Finland had turned very warm during our trip. Fortunately apple and other trees are now in full bloom and we got to see them in their peak. We took a nice stroll around neighborhood to check all my favorite gardens yesterday.
 
 
 
 
 

 
Äänestämästä ja kävelyltä tultuamme pesin parvekkeen viikossa kertyneestä siitepölystä, Siippa kiinnitti pikkulintujen kylpyaltaat (=vedellä täytettävät teekupit, jotka on liimattu keppien päähän). Äidin antama sipulikukkaruukku kukki vielä.
 
Katoin illallisen parvekkeelle, ensi kertaa tänä vuonna. Isoja salaattiannoksia maustoivat Santorinilta ostetut kapriksen lehdet. Toivottavasti kelejä riittää niin, että voimme istua usein parvekkeella ruokailemassa tänä kesänä. Taloyhtiöllä on grilli, jota lainasimme usein viime kesänä, silloin katoimme pihaan vanhojen jalopuiden katveeseen.


I did set dinner at the balcony for the first time this year. Hopefully weather will be good & we can eat often al fresco this summer, either on our balcony or barbequing in the garden, under the old big trees.

3 kommenttia :

 1. Tämä on ihan parasta aikaa joka tuntuu vuosi vuodelta vaan upeammalta. Yksi asia ainakin elämässä johon ei kyllästy koskaan :)

  VastaaPoista
 2. Alkukesä kestää vain hetken mutta vaikuttaa sitäkin syvemmin - joka vuosi aina uudelleen :)
  Onneksi lintujen Spa on taas paikoillaan :)

  VastaaPoista
 3. Alkukesä on kyllä lähes parhaitan aikaa kesästä. Kaikkialla on vehreää ja virkeää - loppukesästä alkaa olla jo niin kuivaa. Mun täytyy myös tehdä linnuille joku paikka kun piharemppa alkaa olla loppusuoralla. Tosi ihana idea toi pesuallas. :)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.