Sain blogin kautta testattavaksi Suomen myydyimmän premium-siiderin, Crowmoorin englantilaistyyppisen hiilihapottoman maalaissiiderin kahden litran hanapakkauksessa.
Crowmoor Country Cider Still 4,5 % on englantilaisen maalaissiiderin tyyppinen hiilihapoton, kuiva omenasiideri.
Siideriä päätyi paitsi lasiin, myös pataan. Hetken pohdiskeltuani päätin tehdä siiderissä haudutettuja broilerin koipinuijia murskaperunoiden kera. Kesän kunniaksi murskaperunat tehtiin tällä kertaa uusista perunoista.
Vanha totuus sanoo "Ken keitetyn paistaa, se makian maistaa". Perunat paistettiinkin uunissa keittämisen jälkeen, mutta sananlasku toimii myös toisin päin. Ruskistetut koipinuijat kun "keitettiin" eli haudutettiin siiderikylvyssä. Ja "makiaa" tuli!
Siideriä päätyi paitsi lasiin, myös pataan. Hetken pohdiskeltuani päätin tehdä siiderissä haudutettuja broilerin koipinuijia murskaperunoiden kera. Kesän kunniaksi murskaperunat tehtiin tällä kertaa uusista perunoista.
Vanha totuus sanoo "Ken keitetyn paistaa, se makian maistaa". Perunat paistettiinkin uunissa keittämisen jälkeen, mutta sananlasku toimii myös toisin päin. Ruskistetut koipinuijat kun "keitettiin" eli haudutettiin siiderikylvyssä. Ja "makiaa" tuli!
Siiderissä haudutetut broilerin koipinuijat
8 koipinuijaa
tilkka öljyä
suolaa, pippuria
iso punasipuli
kourallinen Kalamata-oliiveja
tuoreita yrttejä (esim persiljaa ja timjamia)
Crowmoor Country Cider Still-siideriä
Ruskista broilerinnuijat padassa öljytilkassa, mausta suolalla ja pippurilla. Kuullota renkaiksi viipaloitu sipuli.
Kaada pataan niin paljon siideriä, että koipinuijat peittyvät, lisää oliivit ja yrtit. Hauduta tunti 180 C uunissa.
Kaada pataan niin paljon siideriä, että koipinuijat peittyvät, lisää oliivit ja yrtit. Hauduta tunti 180 C uunissa.
I got to test Finland 's top-selling premium cider, non-carbonated , dry apple English Still Crowmoor Country Cider in two-liter bib.
Besides into the glass I also poured it into the pot After a short ponder I decided to drown chicken drum sticks in the cider and serve them with crushed potatoes. In honor of summer crushed potatoes were made of new potatoes .
Besides into the glass I also poured it into the pot After a short ponder I decided to drown chicken drum sticks in the cider and serve them with crushed potatoes. In honor of summer crushed potatoes were made of new potatoes .
Cider braised chicken drum sticks
8 drumsticks
splash of oil
salt and pepper
a large red onion
a handful of Kalamata olives
fresh herbs (eg parsley and thyme)
Crowmoor Country Cider Still cider
Brown the chicken legs in a drop of oil in a pot, season with salt and pepper. Sauté the sliced onions.
Pour cider over the chicken drums and onion until they are coverd with cider. Add olives and herbs. Braise in 180 C oven for one hour.
Oi, tää kuulostaa niin hyvältä että testiin meni heti viikonloppuna, Kiitos!
VastaaPoista-päivi-
Olen ennenkin haudutellut siiderissä broileria ja myös possua, lopputulos on mehukas. Haudutusnesteen voi halutessaan vielä suurustaa kastikkeeksi.
Poista