Kööpenhaminan ravintoloita / Copenhagen restaurants

  




Taannoisella Kööpenhaminan matkalla ravintolat olivat pääosassa. Ystävien liikeidean kehittelyä varten halusimme käydä monessa paikassa syömässä, lasillisella, kahvilla tai vähintään ovella kurkkaamassa.
 Usein haluamme käydä uusissa paikoissa. Tällä kertaa kävimme muutamassa ravintolassa, jossa olemme olleet aiemminkin, kun ystävämme halusivat tutustua niihin.
Pate Pate Kødbyenin lihatukkualueella oli meille tuttu entuudestaan. Rennon tunnelmallinen ravintola oli lauantai-iltana täynnä, onneksi olin varannut pöydän hyvissä ajoin. Maistelimme hieman ristiin toistemme annoksia, eikä ruoka pettänyt tälläkään kertaa.

On the recent Copenhagen trip our main target was to visit restaurants to get some ideas for our friends business venture.

We usually want to try new restaurants if we revisit cities, but this time we went also to few places we previously have been to.

Pate Pate in Copenhagen's meatpacking district Kødbyen has relaxed atmosphere and great, modern French-Spanish-Danish menu. There we have been also before.












Sunnuntai-iltana ravintolamme oli Bdrb. Price, johon teimme varauksen vasta samana päivänä. Ravintola on Pricen veljesten, joiden ruokaohjelma Veljesten keittiössä on pyörinyt Yle femillä.
Veljeksille ravintoloiden pito on "harrastus". Adam on käsikirjoittanut mm. Vallan linnaketta ja James on tunnettu muusikko. Heidän pääasiallinen panoksensa ravintolatoimintaan on lukuisien ruoka- ja toimintaideoiden tuominen, joista henkilökunta suodattaa parhaat käyttöön.

Meitä palveli ravintolaryhmän johtaja. Hän oli ollut Helsingissä aikoinaan töissä ravintola Soupissa ja sittemmin viinintekijänä Uudessa Seelannissa ja Australiassa. Asiakaspalvelu oli rentoa, mutta moitteetonta.

Huoneesta jossa istuimme, tuli tunne, että olisimme olleet vieraina jossain vauraassa kodissa. Katossa oli kristallikruunuja, seinillä oli paljon veljesten isän maalaamia tauluja, salin keskellä oli pitkä pöytä, jossa oli kukkia ja astioita odottamassa kattamista. 

Meitä palvellut johtaja kysyi alkuruokien jälkeen, olemmeko nähneet koko ravintolan. Kun totesimme, ettemme olleet, hän johdatti meidät baarin ohi kulman taakse. Ihmettelin matkalla hieman hänen innokkuuttaan esitellä ravintolaa, mutta kun tulimme korkeiden portaiden yläpäähän, josta aukesi näköala isoon salin, en hämmästellyt enää. Ravintolan juhlasali oli todella näyttävä, huonekorkeutta entisessä yliopiston juhlasalissa oli varmaan kymmenisen metriä, katossa oli kuusi valtavaa kristallikruunua. Harmittavasti siellä valaistusta oli himmennetty, enkä saanut kovin hyviä kuvia. Kävelimme vielä keittiöbaarin läpi taaimmaiseen, hieman intiimimpään saliin.

Ruoka oli melko simppeli ja lista lyhyehkö. Vaikutteita oli niin Tanskasta kuin mm. Singaporesta. Maapähkinäöljyssä paistetut ranskalaiset olivat paikan erikoisuus. Sunnuntai-illallisen hinta oli varsin maltillinen, tosin seurueemme yksi jäsen laski kunkin pariskunnan osuuden vahingossa yläkanttiin ja tulimme jättäneeksi vielä paremman tipin kuin olimme aikoneet. Noh, kerrankos sitä "tippaa kuin Sinatra".


On Sunday we dined in Bdrb. Price, owned by brothers Adam and James Price, musician and script writer, they also have their own TV cooking shows.

Also this reastaurant had a great atmosphere, with candelabras, numeroius painting on the wall, and flower settings it felt like we had sat inthe living room of a wealthy family. Restaurant group manager gave us a tour and took us to their magnificent banquet room.
Menu was quite short (but we all could find what we craved for) and had influences besides Denmark  also from other parts of the world. Prices at Price were decent.




Coks & Cowsia pidetään kaupungin parhaana hampurilaisravintolana, sinne menimme myöhäiselle lounaalle viimeisenä päivänä ennen lentokentälle suuntaamista.

Hampurilaiset olivat meheviä ja lisäkkeet hyviä. Itselleni ei kuitenkaan tullut paikasta ihan vau-efektiä. Joukkueen hampurilaisentusiastit olivat kuitenkin tyytyväisiä annoksiinsa.


Cocks & cows is considered to be the best hamburger joint in town. Hamburgers were juicy and condiments tasty, but I dod not get that wow feeling in this place. The hamburger enthusiastics in our team were happy, though.


4 kommenttia :

  1. Ooh mitä herkkuja. Tuli hirmuinen nälkä näitä katsellessa. :) Iloista päivää. <3

    VastaaPoista
  2. Pitäisi kyllä suunnitella pyrähdystä köpikseen, kiinnostavia ravintoloita siellä niin paljon... ja tuo Bdrb Price, varmasti makea interiööri!
    Nti Papu

    VastaaPoista
  3. Ai että mä rakastan Kööpenhaminaa. Olin itsekin siellä viime viikolla pari päivää. Rakastan heidän vaatetyyliä, sisustustyyliä, elämäntyyliä… Ravintoloita ja viinibaareja, aaaah mikä kaupunki. Ihan mun lempikaupunki!

    VastaaPoista
  4. Nyt kyllä on päästävä Köpiksen reissulle taas :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.