Brunssilla * Helsinki brunch; Block by Dylan
 
Naistenpäivän kunniaksi Siippa halusi viedä minut brunssille. Lähdimme ilman varauksia liikkeelle, joka ei ollut paras taktiikka sunnuntaiaamupäivällä; meidät käännytettiin useammasta paikasta.

Muistelin juuri lukeneeni uuden Block By Dylanin auenneen Kauppatorin kupeeseen entisiin UPM:n pääkonttorin tiloihin ja asiakaspaikkojakin olevan sen verran, että saattaisimme päästä brunssille varauksettakin.

Tilaa löytyikin. Ravintolatila oli valoisa ja avara, mutta sinänsä tyylikkäästä sisustuksesta, designklassikoista ja korkeasta tilata huolimatta minusta vähän lounasruokalamainen, jota Dylanit ovatkin arkisin. Muualla ravintolaa on kuvailtu minimalistisen tyylikkääksi. Henkilökunta oli reipasta ja ystävällistä. Tuntuu muutenkin, että palvelualoilla on viime aikoina tsempattu perusasioissa. Tavarataloissa, ketjuliikkeissä ja isommissa ravintoloissa koko henkilökunta ottaa kontaktia ja tervehtii, mikä vielä vähän aikaa sitten ei ollut mitenkään itsestään selvää.
 
Miinusta punaisista tarjottimista. Arabian astiat ja sisustus olivat hillityn värisiä, kirkkaan punainen tarjotin oli jotenkin halvan värinen niiden kanssa (vaikkakin ne olivat soinnutetut osaan tuoleista). Kahvi ja tee kuuluivat hintaan (18,50 €/hlö), mutta mehusta joutui yllättäen maksamaan extraa. Olisin karsinut joitakin ruokalajeja ja liittänyt mehun brunssin hintaan.

Ruoassa tarjontaa olikin yllin kyllin; erilaisia salaatteja, hedelmiä, leikkeleitä, leipää, karjalanpiirakkaa, jugurttia, rahkaa, muroja, lämpimiä ruokia ja keittoa. Kookoskeitto lisukkeineen oli brunssin parhaimmistoa. Osa salaateista oli mielestäni vähän liian saman kaltaisia keskenään. Jälkkäriksi oli keksejä, vaahtokarkkeja, brownieta, kakkua ja panna cottaa. 
 
Kaiken kaikkiaan brunssista jäi sellainen perushyvä kuva, vaihtoehtoja oli paljon ja ruoka oli tuoretta, mutta jäin kaipailemaan paremmin erottuvia makuja ja jotain uniikimpaa. Brunssi sopii etenkin suuremmille seurueille, joiden voi olla vaikea päästä brunsseilemaan pienempiin paikkoihin. Ruokaisana brunssi pitää taatusti loppupäivän kylläisenä. Sijaintikin on ihan kaupungin keskellä (sisään Etelärannan puolelta, Kauppahallia vastapäätä).
 
Seuraava brunssi on jo varattuna kuun loppupuolella, kun vietämme minun, Siipan ja ystävämme muutaman päivän välein olevia synttäreitä brunssin merkeissä. Paikka on ihan erilainen, raportoin siitä myöhemmin.
 
 
On Sunday we had a brunch at Block By Dylan at Eteläesplanadi 2, by the Market square in Helsinki. The breakfast/lunch/brunch Place has opened few weeks ago.

Selection is wide with salads, vegetables, fruits, breads, yoghurt, muesli, meatballs, chicken drum sticks,  warm vegetables etc. My favorite was hot coconut soup. Dessert table selection consisted of cookies, marshmallows, brownies, cake and panna cotta. Coffee and tea included in the price (18,50 € pp), but juice cost extra.

To me the place reminded quite much of a luch canteen despite of some stylish details an ddesign classics. I liked he neutral Arabia dishes, but the bright red trays looked cheap to me.

All in all an ok bruch in central location with wide, fresh selection, but I was missing dishes that would really stand out.2 kommenttia :

  1. Ihan uusi tuttavuus mulle, täytyypä laittaa korvan taakse. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, en ole käynyt, mutta näyttää kivan raikkaalta paikalta ja vielä hyvällä paikalla. :))

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.