Kuten vuoden alussa ennustin, kulhoruoat ja havaijilainen ruoka, etenkin kulhossa tarjottava poke ovat olleet kovassa nousussa vuonna 2016. Pokea tarjoaa Helsingissä ainakin Holiday. Super Bowl Hernesaaren rannassa erikoistui vallan kulhoruokiin.
Pokéa söimme Hong Kongissa ja olen tehnyt sitä aiemmin itsekin. Nyt ainekset olivat vähän erilaisia.
Annoksessa oli n. 500 kcal, joten se sopii hyvin myös 5:2-paastopäivän ateriaksi.
Annoksessa oli n. 500 kcal, joten se sopii hyvin myös 5:2-paastopäivän ateriaksi.
Poké-kulho (kahdelle)
200 g kylmäsavulohta
1 dl edamame-papuja
1 pieni avokado
½ kurkku suikaloituna
1 ½ dl riisiä, keitettynä
wasabirucolaa
sesaminsiemeniä
kastike
kastike
1/2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl miso-kastiketta
1/2 dl soijakastiketta
1 t rl limemehua
1 tl Sriracha-kastiketta
Viipaloi kala ja sekoita marinadin ainekset. Sillä välin keitä riisi, suikaloi kurkku ja kuutioi avokado.Tarjoa kulhosta.Asettele ainekset kulhoon, pirskottele kastiketta päälle.
As I predicted in my 2016 food trends orecast, bowl foods and Hawaiian have strongly been in trend this year. Poké bowl combines both trends nicely in one bowl. I ate poké Hong Kong and have prepared one version myself also earlier.
Poké bowl for two
200 g cold smoked salmon
1 small avocado
1½ dl rice, cooked
1 dl edamame beans
½ cucuber julienned
wasabi rucola
sesame seeds
for dressing
1⁄2 teaspoon freshly grated fresh ginger
1 tsp miso
1⁄2 dl soy sauce
1 tbsp lime juice
1 tsp Shiracha sauce
Cook rice, slice salmon, julienne cucumber, cube avocado and mix dressing ingredients. Marinate fish for 15 min. Arrange all in a bowl, drizzle with dressing.
There are abt. 500 kcal per portion, so it's suitable also for a 5:2 fast day meal.
Kylläpä onkin kaunis annos!
VastaaPoistaIhanaa torstaita Lumo <3
Kiitos, kulhoruoat ovat kyllä näppäriä, kulhoonhan voi kasata miltei mitä vain!
VastaaPoistaSushin ystävän lempikulho, tajuttoman hyvännäköistä settiä : )
VastaaPoistaPoke onkin helppo vastaus sushinnälkään
Poista