Yhteistyössä Rosso-ravintolat/HOK Elanto
Olimme pienellä bloggaajajoukolla viettämässä rentoa iltaa ja tutustumassa Rosson upouuteen talviseen menuun tällä viikolla Hakaniemen Rossossa Ympyrätalossa. Ohjelmassa oli tietysti ruokailua, seurustelua ja totta kai, kun bloggaajat kokoontuvat, ruokien kuvausta.
Rosso on monelle suomalaiselle tuttu niin lounaspaikkana, pizzannälän tyydyttäjänä kuin mutkattomana illallispaikkanakin. Tiia on blogissaan monesti hehkuttanut kotikaupunkinsa Porvoon Rosson pizzoja ja ne ovatkin suosituimpien annosten kärjessä Rossoissa ympäri Suomen.
Itse olen Rossossa viimeksi tainnut käydä parikymmentä vuotta sitten. Olen tainnut vähän ylenkatsoakin Rossoja ja ajatella ruokien tulevan keskuskeittiöstä, mutta vähän yllätykseksenikin ruoka oli oikein hyvää ja paikan päällä ravintolassa valmistettua.
Vaikka pikkujoulukausi on pyörähtänyt käyntiin, "pikkuisen jouluinen talvimenu" ei ollut kuitenkaan perinteinen jouluruokamenu, vaan italialaishenkinen.
Iloisen iltamme ruokailu alkoi modernisoidun raikkaalla retrococktailla, Sunrise hamalta 80-luvulta oli tuotu tähän päivään maustamalla se sitruunaisella Limoncello-liköörillä. Ruokailun aloittivat kylmäsavulohitartar, balsamico ja paahdettu Maalahden limppu. Lohitartarin jälkeen pöytään kannettiin yllätyksenä "väliruoaksi" kolmen pikku annoksen antipastolajitelmia; paistettua vuohenjuuustoa, lohta ja ilmakuivattua kinkkua.
Pääruoaksi valitsin mehevää mediumiksi paistettua gorgonzolahärkää punajuurien ja lohkoperunoiden kera, osa seurueestamme söi ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä kuhaa Romana, risoton kanssa tarjoiltuna. Aterian päätteeksi valitsimme kahden annoksen väliltä; lämmin suklaakakku-jäätelöannos ja valkosuklaapannacotta mansikkakastikkeen kanssa. Molemmat kuulostivat hyviltä. Kuitenkin jos listalla on suklaata, pystyn harvoin vastustamaan sitä ja niinpä kallistuin -taas- suklaaseen.
Ruokien kanssa nautimme ruokiin soveltuvia italialaisia viinejä uudelta viinilistalta; raikkaan hapokasta Colonnara Cuprese-valkoviiniä Verdicchio-rypäleistä ja mehevän hilloista Verrocchio Valpolicella Superiore Ripassoa.
Rosson pikkuisen jouluinen talvimenu on voimassa 8.1.2017 asti.
Rosso Ympyrätalo Siltasaarenkatu 18–20
I and a group of bloggers got together at Rosso Hakaniemi to test a their brand new winter menu;
Cold-smoked salmon tartar with roasted Maalahti sweet rye bread and balsamico
As usual in a blogger group; a fun & lively night with photography, eating well and talking
In collaboration 40+ -blogit | HOK Elanto
I and a group of bloggers got together at Rosso Hakaniemi to test a their brand new winter menu;
Cold-smoked salmon tartar with roasted Maalahti sweet rye bread and balsamico
Pesto-seasoned pike-perch wrapped in air-dried ham and lemon
risotto
Beef tenderloin with gorgonzola sauce, beetroot and
potato
wedges
White chocolate panna cotta and strawberry sauce
As usual in a blogger group; a fun & lively night with photography, eating well and talking
Ihanan näköinen menu <3
VastaaPoistaKivaa torstaita!
Ruoka oli hyvää, olin vähän ennakkoluuloisena ihan yllättynyt.
PoistaOi vieläkin herahtaa vesi kielelle, kun miettii noita ruokia :)
VastaaPoistaHyvää oli, kiva että meille järjestyi tällainen tilaisuus!
PoistaMahtavan näköisiä annoksia! Jo rupesi suu napsaan:)
VastaaPoistaNyt tuli hieman talvifiilistä näistä annoksista, kiva kun menu ei näytä liian tuhdilta ja jouluiselta : )
VastaaPoista