Euroopan parhaat jouluruokaelämykset | The best European food experiences

Lidl tarjoili upealla elämysillallisella eurooppalaisten jouluruokaperinteiden helmiä. Kokit Hollannista, Ranskasta, Italiasta ja Suomesta valmistivat kotimaidensa joulupöytien herkkuja ja kertoivat maidensa jouluruokaperinteistä.


Super market chain Lidl hosted few days ago an international Chrsitmas dinner. Chefs from Holland, France, Italy and Finland served dishes from their homelands. All ingredients were from Lidl.



lidl_joulu_2016
Kuulimme myös suomalaisista joulun ruokatrendeistä. Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan suurin osa suomalaisista ei halua uudistaa joulupöytää kokonaan, mutta siihen halutaan tuoda jotain uutta ja keventääkin tarjontaa hieman. Nousussa ovat mm. merenelävät, bataattilaatikko, salaatit, kasvikset ja kansainväliset maut. Kinkku kuuluu edelleen useimpiin joulupöytiin, mutta pienempänä.


We got also a short view to Finnish food trends this coming Christmas. Most Finnish families will keep traditional foods on the table also on this Christmas, but adding international and lighter flavors as well.


lidl_joulu_2016
Neljän ruokalajin illallisella nautittiin alkuun TV-kokki Janne Pekkalan perinteisiä suomalaisia joulukaloja ja mätivaahtoa saaristolaisleivän, punasipuli-karpalohillokkeen ja konjakkisinappikastikkeen kanssa. Joulun graavit kalat ja mäti ovat vuodesta toiseen suosikkejani joulupöydän herkuista.


For the starter we had Finnish fish withe roe and dark Finnish bread, red onion cranberry ham and brandy mustard sauce.


lidl_joulu_2016

Hollantilainen Peter Walch tarjosi toisena alkuruokana maustettua paahdettua ankanrintaa, yrttisalaattia goudalastuilla kurpitsan ja omenainkiväärichutneyn kera. Hollannissa ei ole juurikaan mitään perinteistä jouluruokaa, joulupöydissä näkyvät monikansalliset vaikutteet.

The second cold dish was a Dutch toasted duck breast, herb salad with gouda cheese, pumpkin and apple ginger chutney.


lidl_joulu_2016

Pääruokana oli Yhdysvaltain suurlähetystön personal chefin ranskalaisen Sylvian Floiracin ankanmaksalla täytettyä kalkkunaa, duchesseperunoita ja samppanjakastiketta. Ranskassa jouluruokaperinteet vaihtelevat alueittain. Jouluna(kin) syödään paljon paikallisia erikoisuuksia.

Turkey filled with duck liver, duchesse potatoes and Champagne dressing was served as main course.

lidl_jouluruoka_2016
Jälkiruoaksi nautimme italialaisittain ravintola Tocan Gennaro Olivieron panettone-creme bruléeta hasselpähkinäjäätelön, mandariinigeelin ja kanelisokerimurujen kanssa. Italiassakin jouluruoat vaihtelevat alueittain. Panettone kuuluu italialaiseen jouluun, vaikka se ei edes kuulemma monen makuun ole.

Aterian ainekset olivat tietysti Lidlistä. Lidl aloitti aikoinaan Suomessa halvalla imagolla, mutta nykyisin sieltä löytyy peruselintarvikkeiden lisäksi myös vaikka mitä herkkutuotteita. Kansainväliset erikoisuudet näkyvät Lidlin jouluvalikoimassa omien kansallisten herkkujemme lisäksi.


Meal ended with panettone creme brulée, hazelnut ice cream, mandarin gele and cinnamon sugar crumble.



Kuvausvihje_helppo_valaisu





Loppuun vielä vinkki haastavissa valaistusolosuhteissa kuvaamiseen. Valaise kännykällä! Mallia kuvaamiseen ja valaisemiseen yhtä aikaa näyttää Kulinaari. Ilman lisävaloa ruokia olisi ollut mahdotonta kuvata. Nämä kuvat on valaistu ihan kännykän taskulampulla. Jos haluaa vielä hieman hifistellä, mm. Pocket softboxilla-sovelluksella puhelimesta voi tehdä valaisimen jonka kirkkautta, väriä ja Kelvin-arvoja voi muuttaa.


If  lightinig is as challenging for food photography as we had, use phone flash light. There are also several apps for a bit more sophisticated lightning, but plain flashlight works pretty well for situations like this.


6 kommenttia :

  1. Hienoja kuvia. Minäkin vasta muutama kuukausi sitten tajusin, että tuollainen lisävalo on olemassa :)
    Kivaa tiistaita Lumo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kännykän valo ei ole ihan optimaalisin, mutta voittaa hehkulampun ja on ihan onnen omiaan tuollaisen oudon sinisen valon leikkaamiseen.

      Poista
  2. Oli muuten aivan mielettömän hieno tilaisuus haasteellisista valaistusolosuhteista huolimatta 😉 Hyvää ruokaa ja mahtavaa seuraa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan parhaita blogitilaisuuksia pitkiin aikoihin. Seura kruunasi illan!

      Poista
  3. Upea ilta teillä ja ihan mahti idis tuo Kulinaarin lisävalo. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisävalo tosiaan olikin tarpeen, ei olisi sinisissä valoissa muuten tullut mitään kuvaamisesta

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.