Kööpenhaminan tunnelmia | Copenhagen moments

Siippa vietti toissa perjantaina viisikymppisiään, otin sen kunniaksi vapaata ja vein hänet yllätykseksi Kööpenhaminaan syömään. Aamuvarhaisella lähdettiin ja puolilta öin tultiin takaisin kotiin.



kevät, kirsikkapuu

magnolia, kevät

Kööpenhamina, kukkakauppa

kukkakauppa, kevätkukat

Kööpenhamina

parveke

Fredriksberg, reliefi

Kööpenhamina, christianshavn

Kööpenhamina, katunäkymä

Kööpenhamina, christianshavn

Normal, Kööpenhamina

Kööpenhamina, katukyltti

Kööpenhamina, koira

Kööpenhamina, reliefi

Kööpenhamina, muusikko



Etukäteen olin kertonut vain, että johonkin mennään, mutta vasta edellisenä iltana sanoin, että aamulla pitäisi nousta neljältä. Lopullisen paljastuksen tein vasta lähdettyämme kotipihasta. Olin vielä lähtiessä harhauttanut kertomalla, ettei hänen tarvitse valmistautua mitenkään. Ei tarvinnutkaan, koska minä kävin hakemassa passin sisältä laukkuuni hänen harjatessaan autoa lumesta.

Saavuimme Kööpenhaminaan jo 7.40 paikallista aikaa, kentältä kaupunkiin pääsee junalla vajaassa puolessa tunnissa ja metrolla reilussa vartissa. Koko päivä meni aika lailla ruoan merkeissä. Ensimmäisenä suunnattiin tietysti aamiaiselle.

Olemme olleet Kööpenhaminassa useita kertoja aiemminkin, mutta kauniissa kaupungissa riittää aina katsottavaa. Lämmintäkin oli 16 C ja aurinkoista, kun Helsingissä oli samaan aikaan 4 C ja räntäsadetta.

Ensimmäiset kirsikkapuut olivat juuri puhkeamassa kukkaan, magnolioissakin oli muhkeat nuput. Kaupungin lukuisat kukkakaupat tarjosivat väri-iloa parasta kukinta-aikaa odottaville.

Ehdimme kierrellä ennen lounasta Vesterbrossa, Fredriksbergissä ja Christianshavnissa. Juuri ennen lounaalle menoamme kompastuin hieman koholla olevan katulaattaan ja lennähdin kunnolla pitkin pituuttani. Eniten huolestutti kädessä ollut kamera, mutta se säilyi onneksi ehjänä. Jalkaterä sen sijaan vääntyi jotenkin. Jalka turposi komeast ja muuttui sinipunaiseksi jalkapöydän alta kiertäen jalkapöydän päälle ja nilkkaan asti.

Loppupäivän kuitenkin nilkuttelin eteenpäin ostamani nilkkatuen ja viilentävän suihkeen avulla. Matka portilta autolle Helsinki-Vantaalla tosin oli todella pitkän tuntuinen ja jalkaa piti lepuutella muutamaan kertaan. Olisi varmaan ollut viisainta jättää kävelyt sikseen ilmalennon jälkeen...Vasta maanantaina menin lääkäriin, hän ihmetteli kuinka jalkaa väännellessä en yhtään älähdellyt "Taidat olla niitä ihmisiä, joita ei vain kauheasti satu. Kyllä tuon näköisen jalan pitäisi sattua!". Luita ei kuitenkaan ollut murtunut. Vaikka jalkaa ei kovin sattunutkaan, työskentelenkin viime viikon kotoa käsin, jotta sain pitää jalkaa koholla. Välillä tosin vihloi yllättäen ja hetkellisesti niin, että kaikki muu piti lopettaa minuutiksi ja vain hengitellä syvään.

Ihana matka kuitenkin tämäkin -jalasta huolimatta, yhteen päiväänkin sai mahdutettua paljon. EDIT; jalka turpoili ja vihloi yli kolme kuukautta. Jalka kuitenkin parani kuin paranikin vaikka välillä ajattelin, että se tulee aina jäämään vähän huonommaksi.



We took a daytrip to Copenhagen for Husband's birthday last week. Have been there several times before, but this lovely Northern capital 1,5 h flight away from Helsinki is wonderful every time. We walked around and lunched at Schønnemann. Otherwise a super trip again, but I managed to twist my ankle, it turned purple and swollen. Still I managed to limp around the town for several hours.

20 kommenttia :

  1. Katselinkin vähän, että nilkutit kun nähtiin.
    Ihanan pitkällä kevät oli jo Köpiksessä.
    Mukavaa viikkoa Lumo ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torstaina nilkutin vielä ihan kunnolla, mutta lauantaina kävelin jo 13000 askelta Tukholmassa. Aika hyvä jalka on, välillä tosin iskee vielä kova vihlonta, mutta sekin talttuu Buranalla.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Piia. Kauniissa kaupungissa riittää kuvattavaa.

      Poista
  3. Köpis, mun rakkaus <3
    Nämä päiväreissut ovat todella käteviä, olen harrastanut niitä myös. Ihania kuvia.

    VastaaPoista
  4. Hieno kaupunki. Olen kerran käynyt pikaisesti, mutta mieli palaa sinne vähän pidemmäksi aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kööpenhaminaan saa usein edullisia lippuja, kannattaa seurata vaikka lentodiilejä Facebookissa ja lähteä matkaan.

      Poista
  5. voi miten tulikin ikävä Köpikseen. Niin mahtavia kuvia olet taas sieltä napannut. Harmitus oli tuo sun jalka, mutta onneksi olet terästä eikä synttäriyllätys mennyt pilalle :)

    VastaaPoista
  6. Onni onnettomuudessa, hyvä että ei mennyt luita poikki.

    En muuten osannut ajatella, että Kööpenhaminassa on kevät jo noin pitkällä. Täältä kun katselee, niin ajattelee koko Pohjois-Eurooppaa yhtä lumisena ja jäisenä. Siellähän oli jo ihan kevät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvi on Tanskassa paljon leudompi kuin Suomessa, mutta nyt taisi Köpiksessäkin olla sopivasti ensimmäinen kunnon kevätpäivä.

      Poista
  7. Miten ihana idea tuollainen pikainen pyörähdys! Ja Köpis on aina niin kaunis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivässäkin ehtii yllättävän paljon, etenkin kun kaupunki on valmiiksi aika tuttu. Seuraavan päivänä oli vielä kakkosynttärit kavereille

      Poista
  8. Siis ihana yllätys miehellesi !
    Onpa siellä ollut todella kaunista a kiva kun sääkin ollut suht lämmin.
    Ikävää tuo sinun kaatuminen, mutta tosiaan onneksi ei sentään jalka murtunut tai mitää pahemmin revennyt.
    Nyt vaan lepoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivä oli ihana, eikä edes kaatuminen pilannut päivää. Viisasta olisi tietysti ollut lepuutella jalkaa, mutta parannellaan sitä nyt.

      Poista
  9. Onneksi jalkasi kanssa ei käynyt pahemmin. Kun oma jalka muljahti Barcelonan reissulla muinoin tuli siitä 6 viikon sairausloma, kepit ja murtunut 5.metatarsaaliluu. Ei ollut yhtään kiva loman päätös.

    Köpis on ihana kaupunki. Tekisi mieli taas piipahtaa kun pariin vuoteen ei ole tullut käytyä.
    Näyttää yhtä keväiseltä kun viime viikolla Amsterdamissa ❤️

    VastaaPoista
  10. Upeita kuvia ja Köpis on kyllä todella kiva kaupunki. Ihanaa pääsiäisviikkoa Lumo ja onnea miehellesi. Meillä on miltei saman ikäiset miehet. <3

    VastaaPoista
  11. Ihania kuvia! Kööpenhaminan kevät! Kiva yllätys synttärisankarille "joutua" Kööpenhaminaan. Onnea miehellesi!
    Toivottavasti saat pian jalkasi kuntoon. Ja hyvä ettei käynyt pahemmin.
    Mukavaa pääsiäisen odotusta!

    VastaaPoista
  12. Synttärisankari oli onnessaan, molemmat tykkäämme Kööpenhaminasta

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.