Juuri nyt | On my mind right now

Yksi aikakausi alkaa olla lopuillaan...


omenapuu, terälehdet, alkukesä


Alkukesän puiden kukinta alkaa olla nyt koettu, ei siis mitään se dramaattisempaa. Kun puut ovat täydessä kukassaan, niiden kauneus on aina suorastaan pakahduttavaa. Ja kun terälehdet alkavat hiljalleen sadella maahan (tai kun kaatosade piiskaa ne puusta), on hetkessä jotain haikeaa. Yksi osa kesää on jo ohi.

End of a -short- era ... Early summer blooming of trees starts to be over.

levain, kankurinkatu, patonki

levain, kankurinkatu, patonki

levain, kankurinkatu, patonki
Oletteko maistaneet Kankurinkadun Levainin leipää? Aivan ihana hapanjuureen leivottu patonki käsilaukussa kulkiessaan voi hetken kuvitella olevansa pariisilainen.

Leipomoravintolassa täytyy myös käydä kehutulla lounaalla kesän aikana. Tyylikäs sisustuskin houkuttelee, linkin pionikuva on Levainista.

Bought a delicious sour bread baguette from new bakery restaurant Levain. While walkin a baguette in my handbag I can pretend to be a Parisienne for a moment.

Levain, Kankurinkatu 6, Helsinki

tislaamo helsinki, teurastamo

ravintola, tislaamo, teurastamo

tislaamo, helsinki, tisle

tislaamo helsinki, teurastamo, ravintola helsinki

 

tislaamo, teurastamo, helsinki ravintola


Tiesitkö mitä kaikkea Helsingin Teurastamolta löytyy?  Siellä on mm. The Helsinki Distilling companyn laatutisleiden tislaamo ja tyylikäs viime vuoden lopulla avattu ravintola. Taste of Helsinki ja The Helsinki Distilling Company kutsuivat eilen kierrokselle tislaamolle, tislemaisteluun ja syömään tapahtumaan tislaamon ravintolaan*. The Helsinki Distilling company osallistuu tänään alkavaan Taste of Helsinkiin. Tapahtumassa Taste Spirits-Paviljongissa neljä mainetta niittänyttä kotimaista pientislaamoa tarjoaa mahdollisuuden tutustua ainutlaatuisiin, väkevän suomalaisiin makuihin.

Kuvat on poikkeuksellisesti napattu kännykällä. Otin päivällä töissä muutamia kuvia ja huomasin vasta Teurastamolla kameran jääneen työpöydälle. Otan yleensä kännykällä kuvia lähinnä muistiinpanoksi, vähän kyllä harmitti kunnon kameran puuttuminen.

*Ruoan ja juomat tarjosi The Helsinki Distilling CompanyOn the old slaughter house area Teurastamo, there are several intresting restaurants. Yesterday I visited The Helsinki Distilling Company for a distillery tour, tasting and dinner. Company attends Taste of Helsinki which starts today.

The Helsinki Distilling Company, Työpajankatu 2a R3, Teurastamo, Helsinki

Helsinki, kansalaistori, taste of helsinki
Tänään alkaa siis Taste of Helsinki-ruokafestari Kansalaistorilla. Sunnuntaihin jatkuvaan tilaisuuteen onkin tänä vuonna luvassa kivaa säätä -ja tietysti herkullista ruokaa huippuravintoloilta. Viime vuonna satoi kaatamalla, mutta mukavaa oli silti! Olen menossa avajaisiin tänään ja pidemmän kaavan mukaan maistelemaan vielä lauantaina. Ehkä nähdään siellä?


Taste of Helsinki food festival starts today. Forecast is good this year. Last year it poured, but still had fun! I'll be there for the opening today and again on Saturday, maybe we'll meet there?

Taste of Helsinki 15.-18.6.2017, Kansalaistori, Helsinki
7 kommenttia :

 1. Niin se kesä etenee ja viikon päästä on jo juhannuskin. Ihanaa Taste of Helsinki päivää sinulle, nauti minunkin puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetki sitten mietin, että juhannus on kahden viikon päästä, mutta ensi viikollahan se jo onkin. Kyllä aika menee nopeastI!

   Poista
 2. Oli oikeasti aika surku kun kahden päivän sade tiputti kaikki omppupuun kukat maahan, en edes ehtinyt ottaa yhtä oksaa kotiin.
  Ihanaa torstai-iltaa Lumo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläpäin kasvaa paljon erilaisia omena- ja koristeomenapuita, jotka kukkivat vähän eri aikaan. Osa on kukkinut jo pari viikkoa siten, osa kukkii vieläkin täydessä terässään. Venyttää vähän tätä lempisesonkiani.

   Poista
 3. Puiden kukinta-aika on yksi suloisimmista ajoista ja harmi, että se on niin nopeasti ohi. Onneksi on monta muuta ihanaa kesän ihmettä vielä tulollaan!
  Taste of Helsinkiin on joskus päästävä - tänä(kään) vuonna se ei valitettavasti onnistu.
  Ihania makunautintoja sinulle ja hyvää viikonloppua, Lumo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puiden kukinta on niin ihanaa - haaveilen jo talvella kauniisti kukkivista ja ihanalta tuoksuvista puista!

   Mukavaa viikonloppua.

   Poista
 4. Puiden kukinta on kaunis vaihe kesää kun kaikki vielä sellaista vaaleanvihreää ja uutta. Mutta onneksi tulee uusia kukkivia kasveja ja kukkasia joten ei syytä huoleen. Keräsin eilen illalla kimpun lupiineja ja syreenejä läheisen autiotalon pihalta ja ne tuoksuvat nyt maljakossa.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.