Olin mukana Taste of Helsinki 2017 -ruokafestivaalin avajaisissa eilen nostamassa samppanjalasillista kuudennetta kertaa järjestettävälle kulinaristiselle tapahtumalle, joka jatkuu sunnuntaihin 18.6. asti Kansalaistorilla. Ja tällä kertaa aurinkoisessa kesäsäässä!
Taste of Helsingissä ovat mukana aiemmilta vuosilta tutut Bistro O Mat, Grön, Pastor ja Toca. Uusina tulokkaina nähdään Helsingin ravintolat Passio, Savoy ja Shelter, turkulainen Ludu, Eestin parhaaksi ravintolaksi valittu tallinnalainen Noa sekä villiyrttejäkin tarjoava pop up -ravintola TuOHi.
Ruokien lisäksi tarjolla on pienpanimo-oluita ja erikoiskahveja, workshopeja sekä tastingeja.
Pientislaamo Tastingissa Ägräs, Helsinki, Kyrö ja Lignell & Piispanen -tislaamot kattavat vieraita varten maistelupöydät koreaksi.
Festareilla on lisäksi mm. elävää musiikkia ja pääsponsori Electroluxin entistä laajempi kokkikoulu, jossa olen ollut kaksi kertaa mukana kokkaamassa Suomen kokkimaajoukkueen jäsenten opastamana. Annokset valmistuvat nopeasti keittiömestarien johdolla ja lopputulos on samaa luokkaa kuin tapahtumassa myytävät annoksetkin!
Mukana viisi näytteilleasettajaa, joiden valikoimat on suunniteltu yhteensopiviksi ruoka-annosten kanssa. Annoksille kannattaa kysellä suosituksia! Tapahtumaan viinejään esittelemään tulee viinintuottajia jopa toiselta puolelta maailmaa, kuten australialainen Dean Hewitson, joka on Taste of Helsingin vakiokasvoja.
Keittiöissä oli rauhallista hetkeä ennen kuin portit aukesivat suurelle yleisölle, mutta pian joka keittiössä oli melkoinen hyörinä. Pahempia jonoja ei kuitenkaan näyttänyt muodostuvan, vaikka aurinkoinen sää ja herkullinen ruoka oli houkutellut paikalle runsaasti väkeä.
Mikä nyt on in? Mustekalaa on kahdella ravintolalla, samoin tartaria. Kauden villivihanneksiakin on monessa annoksessa.
Maistelin torstaina Tocan mustekalaa, persilja-valkosipulimajoneesia ja savuperunaa, Savoyn grillattua vuohenjuustomoussea, rosmariini-hunajamanteleita ja romesco-kastiketta Bistro o matin grillattua porsasta, parsaa ja farrottoa sekä omenasorbettia, paahdettua valkosuklaata ja suolakinuskia, joka olikin tähän mennessä suosikki tämän vuoden annoksista. Raikas sorbetti täyteläisen valkosuklaan ja suolaisen kinuskin kanssa muodostaa täydellisen liiton.
Naapureidenkin annoksia piti kurkkia, pitihän vähän suunnitella jo huomisenkin syömisiä. Huomenna otan Siipan mukaan ja silloin olisi tarkoitus syödä
Lapset ovat tervetulleita aikuisten mukana. Ruoat maksetaan tilaisuudessa myytävillä "markan kolikoilla". 1 mk=1€.
Kaikki ravintoloiden annokset löytyvät täältä. Perjantaina ja sunnuntaina on kaksi kattausta; 11-15 ja 17-23 , sunnuntaina yksi; 11-16.
Taste of Helsinki 15.-18.6.2017, Kansalaistorin puisto, Helsinki
I raised my glass yesterday at the opening night of Taste of Helsinki 2017. The gourmet festival started already for the sixth time in Helsinki.
Participating restaurants are Finnish Bistro O Mat, Grön, Pastor, Toca, Passio, Savoy, Shelter, Ludu, From Estonia there is Noa and additionally a Finnish pop up restaurant TuOHi. Each of these gourmet restaurant serves four dishes in relaxed picnic atmosphere, each one costs 6-12€.
Besides food there are wines, micro brewery beers, special coffees, workshops and tastings there are also cooking shows, live music and Electrolux's cookery school where I have cooked in two previous years in the lead of chefs from the Finnish culinary team.
Full menu of all restaurants can be found here. 1 mk=1€.
Yhteistyössä Taste of Helsinki
Ihana valo ja tunnelma näissä kuvissa <3
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Tuuli!
Valo oli ihana, sai kunnon kesöäapahtumakuvis
PoistaUpeita annoksia ja ihania kuvia ❤️
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua Lumo!
Annokset olivatkin upeita, kivaa sunnuntaita
PoistaOoh mikä tapahtuma tuo onkaan, nautintoja kaikille aisteille <3. Toivottavasti jo ensi vuonna pääsen mukaan, nyt on vaan pakko mennä puurtamaan mökille, että saadaa terassit kuntoon juhannukseksi. Loistavaa viikonloppua sinulle ja siipallesi ja nauttikaa minunkin puolesta <3
VastaaPoistaFiilis TOHissa on tosi kiva, olleeni eilen vielä uudestaankin
PoistaOlipa mukava ilta ja voi mitä tuo lämpö saakaan aikaan! Olisi kiva käydä vielä uudestaan tapahtumassa, viime viikonloppuna ostetut pihakukat ja kasvit vaan odottavat istutusta : )
VastaaPoistaHerkullista viikonloppua!
Olimme eilen koko iltakattauksen, oli ihana ilta niin säiden kuin ruoankin puolesta
PoistaHerkulliselta näyttää ja onneksi huomenna pääsen itse maistelemaan myös!
VastaaPoistaViime vuoden Taste of Helsinki varjosti ikävästi sade joten aurinkoa tai edes poutaa toivoisin lauantai illalle. Toivottavasti törmätään siellä jossain herkuttelun lomassa.
Eilen olikin ihana ilta, niin kesäinen. Viime vuonnakin oli hauskaa mutta kyllähän se fiilis on toisenlainen kunnon kesäsäässä
PoistaIhanat annokset ,ja mielenkiintoisia tyrnijuomia:)
VastaaPoistaJa kiva kuva Helistä ja Amoksesta:)
Maistelin tyrnijuomia Helsinki Distilling Companyn tastingissa viime viikolla, etenkin tyrnilikööri oli mieleeni. Se on vähemmän makeaa kuin liköörit yleensä ja maku on raikas
PoistaIhanaa, että teillä on säät suosineet, sillä viime vuonna se sade noin kivana päivänä oli aika kurjuuden kurjuus. Kivaa viikonloppua Lumo <3
VastaaPoistaSäät olivat ihanat, lauantai-iltanakin sää oli lempeän kesäinen
PoistaOi, miten aurinkoisia kuvia! Olen huomannut, että tartar on nostanut kovasti suosiotaan. Täällä Turussakin sitä tarjoitaan useammassa ravintolassa. Ja nyt siellä kulinaristien mekassakin Taste of Helsingissä sitä oli peräti kahdessa paikassa. Minäkin olen päässty tartarin makuun :)
VastaaPoistaNo, täällä vähän harmittelen, etten paikalle ehtinyt, mutta ei mahda mitään. On kuitenkin niin kiva katsoa näitä kuvia ja tunnelmia tapahtumasta. Ja Heli ja Amoskin kuvassa.
Kiitos Tuuli ja mukavaa juhannusviikkoa!