Lomaviikon parhaita | The best of the week

Tällä viikolla pyörähti käyntiin viimeinen lomaviikko, huomenna alkaa taas arki. 
 Loma on tänä(kin) vuonna mennyt todella nopeasti. Vastahan se alkoi ja nyt jo ohi! 

Vimeiseen viikkoon mahtui mm. lounastamista, kuvausta, marjastusta, maalla oloa, kokkailua, aurinkoa ja sadetta sekä lomakuvien karsinta ja editointi, johon sainkin kulumaan kolme pitkää iltaa. Alsacen ja Saksan Pfalzin viinitien fiiliksiä ja vinkkejä onkin tulossa, ne ovat yhdessä tai erikseen oivallisia vaikka syyslomakohteina.

This week was my last summer vacation week.

hormsa, luojnto, mehiläinen

koira, nukkuva koira


marjat, villiruoka, superfood

terveellinen aamiainen


Marjastus
Vietimme pari päivää maalla rentoutuen. Vietin maalla aikaa myös marjametsässä ja anoppilan marjapensaissa. Kotona olen poiminut lisäksi takapihan puskista vadelmaa, nyt pakkasessa onkin jo mukavasti marjoja annospusseissa tulevan talven aamiaisia varten. Epäilin vadelmasadon jäävän huonoksi tänä vuonna, mutta sateet ja lämpö ovat kirittäneet vadelmaa kasvuun. Nyt täytyy tosin kerätä vadelmia kilpaa etanoiden kanssa, sillä sadesää saa ne esiin ja ahmimaan marjoja.

In the past days have picked wild and garden berries at my in laws on countryside and nearby home in Helsinki.


hopeakorut, korukurssit

koira, koira töissä



korukurssi, hopeakorut, korjune tekeminen

korulahja, korukurssi, kaaso
Kälyni Mariia järjestää syksyllä korukursseja liikkeessään Pikku Roballa. Kursseilla opitaan valmistamaan mm. hopekorvakoruja. Räätälöityjä kursseja voidaan järjestää vaikka kaasoille, jotka voivat yhdessä tehdä samanlaisen korut häihin ja muistoksi morsiamelle. Kuvasin muutamia tuotteita torstaina nettisivuille joilta kursseja voi varata. Sivut eivät vielä ole auki, mutta Mariialta voi tiedustella kursseista vaikka facebookin kautta.

My sister in law will hold sterling silver jewerly making courses  during coming fall in her shop in Helsinki. I took few photos for her for the online shop tat will open soon.


kirja, viikon kirja, burma

Viikon kirja on ollut Jan Philipp Sendkerin rauhallinen ja mystinenkin Sydämen lyönneissä ikuisuus, johon olen jo tilannut kirjastosta jatko-osankin.

Book of the week has been peaceful and mystic The art of hearing heartbeats by Jan Philipp Sendker.





levain, kankurinkatu

levain, hapanjuurileipä, grillattu juustoleipä

jääkahvi, löyly helsinki

löyly helsinki, merenrantaravintola

Koko kesän on ollut tarkoitus lounastaa Kankurinkadun Levainissa ja kahvitella Löylyssä. Viime kesänä kävin Löylyssä usein kahvilla ja kirjaa lukemassa, mutta jostain syystä (eli sääsyistä) en ole ollut Löylyssä kuin tämän yhden kerran tänä kesänä. Levainistakin olen vain hakenut leivän.

Levainissa pääsimme viimein lounastamaan Siipan kanssa viimeisenä varsinaisena lomapäivänä, söimme maukkaat kanttarelliohraton ja grillatun hapanjuurileivän. Löylyssä nautittiin jääkahvit ja jäimme vielä pariksi tunniksi seuraamaan pientä purjehduskisaa sekä nauttimaan auringosta.

I have planned to lunch at Levain on Kankurinkatu and go for coffee at Löyly in Hernesaari, but haven't managed either this summer -until this week.


Helsinki, ice latte


Altaallakin ehdittiin jääkahvitella tällä viikolla.

We also have had ice latte at Allas sea pool


lumuviini, kesäsalaatti

Onneksi viimeiseen lomaviikkoon mahtui sateiden lisäksi myöa kivan kesäisiä hetkiä, silloin illallisena maistui hedelmäinen juustosalaatti. Helppoa kesäruokaa, jota suosin kesäkuukausina. Salaatin seurana maistui testiin saatu kuivan hapokas, marjainen ja raikas luomu/reilun kaupan viini Santa Ana Eco Shiraz Rose*. Tämä sopisi sellaisenaankin aperitiiviksi.

Miten teillä on viikko sujunut, toivottavasti hyvin! Aurinkoisesti vai sateisesti, töissä tai lomalla? Oliko viikossa jotain pikku kohokohtia?


There were also few summery, warm days this week. One evening we had a fruity salad with cheese, another easy summer food. With salad we drank Santa Ana Eco Shiraz Rose.




*Viini saatu testiin blogin kautta- Alkoholia koskevat kommentit joudun poistamaan, muut kommentit tervetulleita

*Wine received for test

2 kommenttia :

  1. Tällä erää viimeinen kesälomaviikko on sujunut vauhdikkaissa merkeissä. Nissbackan veistopuistossa, Mikkelissä, Lappeenrannassa, Joutsenossa ja eilen Naantalin Kultarannassa ja sitten vielä Turussa. Kaksi viikko töitä ja sitten viimeinen lomaviikko tiedossa.
    Ihana kuva Tarmosta :) kesäpoika lepää!

    VastaaPoista
  2. Onpa kivan kuuloinen viimeinen lomaviikkoa. Itsekin mietin, että miten tuo loma niin nopeasti menikin. Viime viikolla alkoi työt ja yllättävän kivutonta oli. Säät voisivat olla vähän useammin aurinkoisia.
    Ihanaa sunnuntaita ja tsemppiä ekaan työviikkoon!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.