Esikatsaus kolmeen Taste of Helsinki 2018 -ravintolaan

Kaupallinen yhteistyö Taste of Helsinki

Olen yksi Taste of Helsinki 2018-tapahtumaan valituista ambassadoreista eli ruokalähettiläistä. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 14.–17. kesäkuuta 2018 Töölönlahden puistossa, Finlandia-talon takana.

Osallistun tapahtumaan neljättä kertaa ja se onkin muodostunut alkukesän odotetuimmaksi tapahtumaksi. Taste of Helsingin viehätys on paitsi tietenkin upeassa ruoassa ja viinissä, myös positiivisen iloisessa tunnelmassa. 


Tiistaina osa meistä ruokalähettiläistä osallistui "safarille", kiersimme kolme tapahtumaan osallistuvaa ravintolaa jotka kukin tarjosivat Taste of Helsingissä tarjottavia annoksiaan. Jokaisessa ravintolassa meille esittelivät festivaaleille osallistuvat juomayhteistyökumppanit annoksiin sopivat juomansa. Illan aikana paljastettiin myös kaikkien Taste of Helsinkiin osallistuvan yhdeksän ravintolan yhteensä 36 annosta. Menun perusteella tämän vuoden suosikkiraaka-aineita ovat ainakin siika ja suolaheinä, mutta annokset ovat kovin erilaisia jokaisella osallistujalla.


Taste_of_Helsinki_2018, Garden_by_olo
Hanan Soppa, taste of helsinki 2018
Taste of Helsinki 2018 - Brooklyn lager

Ilta alkoi Garden by Olossa. Ravintola Helenankadulla tarjoilee Pohjoismaista à la cartea, maustettuna hitusella Aasiaa. Garden by Olon annokset nautittiin Brooklyn Breweryn oluiden kera.

Taste of Helsinki 2018, garden by olo
Alkuun saimme yuzumarinoitua siikaa, piparjuurta ja rapeaa riisiä; yhdessä kulhossa oli runsaasti tekstuuria ja makuja hienossa tasapainossa.

Taste of Helsinki 2018 - kukkakaali, kukkakaalitalkoot
Garden by Olon nimikkoannos Taste of Helsingissä on friteerattua kukkakaali, joka tarjoillaan merilevän ja misolla maustetun voi-valkoviinikastikeen kanssa. Olen tainnut joskus paljastaa, etten erikoisemmin ole kukkakaalin ystävä, mutta täämän herkulisen annoksen haluan syödä myös Taste of Helsingissä!



Taste of Helsinki 2018 - Ravintola Latva

Taste of Helsinki 2018, Ravintola latva

Taste of Helsinki 2018, tampereen viinitukku


Seuraava annokset nautittiin LatvassaRavintola tarjoaa ajattomia ja isoija makuja valmistettuna huolella valituista sesongin parhaista raaka-aineista. 


Taste of Helsinki 2018, ravintola Latva
Peruna-merilevävaahto, grillattua purjoa, karhunlaukkaa, kermaviiliä ja rapeaa viljaa oli maultaan pehmeä. Tampereen Viinitukun samppanjametodilla valmistettu kuohuviini Ferrari Brut sopi erinomaisesti tämän annoksen kanssa.


Taste of Helsinki 2018, siikaceviche, ravintola Latva
Latvan nimikkoannos on upean värinen, raikas ja kesäinen Benella-siikaceviche, bataattia, basilikaa, aji amarillo chili ja ja samettikukka leche de tigre.

Taste of Helsinki 2018 ravintola Ragu

Taste of Helsinki 2018

Taste of Helsinki 2018


Ilta päätyi ravintola Raguun, jossa intohimona ovat Italian ruokaperinteet, viinit ja raaka-aineet, ravintola saa myös inspiraatiota skandikeittiön puhtaudesta ja kekseliäisyydestä.


Taste of Helsinki 2018, ragu
Ensimmisenä pöytään kannettu oman keittiön leipälajitelma levitteineen sai pöytäsurueen huudahtamaan ihastuksesta, todella herkullisia kaikki.



Taste of Helsinki 2018, ragu

taste of helsinki 2018, Cannonball Sauvignon Blanc
Ragun hapanjuurivohvelin kanssa tarjottu paahdettu maa-artisokka, vihreää omena, savustettua kirjolohenmäti & Averna-siirappi oli oma suosikkiannokseni ja sai täydet pisteet myös monelta muulta. Annoksen kanssa sointui upeasti kuiva ja aromikas Cannonball Sauvignon Blanc 

Ravintoloissa valmistaudutaan jo täyttä häkää Taste of Helsinkiin. Ragussakin on jo valmistettu mojovat 2500 hapanjuurivohvelia pakkaseen valmiiksi, sulatetut vohvelit paistetaan voissa ennen annoksen kokoamista. 



Taste of Helsinki 2018, ragu
Ragun nimikkoannos Taste of Helsingissä on paahdetut viiriäisenkoivet rapean polentan, pikkelöidyn raparperin ja rakuuna-aiolin kanssa. Tämäkin ihan täydellinen annos, rakuuna terävötti mukavasti annosta.



Jälkiruokana oli monelle lapsuuden mieleen tuovaa, mutta eleganttia metsämansikkajäätelöä, mallasgranolaa, suolakaramelliä ja suolaheinää.


Kiinnostavia, uudenlaisia annoksia joka ravintolassa, pelkästään näiden annosten perusteella Taste of Helsingissä odotettavissa on huippukattaus kesäkuussa.



Taste of Helsinki14.-17.6.2018 Töölönlahden puisto

8 kommenttia :

  1. Oi oi mitä herkkuja, silmät vain tuijottaa annoksista ottamiasi kuvia ja suu alkaa napsaamaan. Toivottavasti pääsisin tällä kertaa tuolla vierailemaan.
    Aurinkoista viikonloppua sinulle Tuuli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luvassa on uudenlaisia annoksia uusilta ravintoloilta, kannattaa todella tulla jos vain pääset.

      Etenkin Ragussa oli ihana valo, parkkeerasimme Helin kanssa heti ikkunan viereen ja sopivasti oli upeat orkideatkin ikkunalaudalla. Kyllä noista annoksista kelpasi ottaa kuvia.

      Poista
  2. Aistien juhlaa ja tyylikästä estetiikkaa!
    Herkullisia hetkiä olet tallentanut.

    Auringon hellimiä päiviä sinne pohjoiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä annoksissa oli tosiaan nautittavaa kaikille aisteille.

      Poista
  3. Eipä ole kuin muutama viikko niin päästään nauttimaan noista annoksista, ja Raguun on mentävä muuten, jotta saa taas noita erinomaisia leipiä levitteineen : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät ja kesä etenevät niin hurjaa vauhtia, että TOH2018 on tällä tiossa tuokiossa. Menutkin kuulostavat niin herkullisilta, että miltei joka annos maistettava.

      Poista
  4. Siis kyllä kuulostaa ja näyttää ihan mielettömän hyvältä! Täytyy yrittää keretä käymään taphtumassa. Kivaa sunnuntai-iltaa Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annokset olivat ihan mielettömiä, kauniita ja herkullisia.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.