Pohjoisafrikkalainen tofu ja yritticouscousia Sannan kasvisruokassin ohjeella

Yhteistyö Sanna ruokakassi

Miten teillä on arki lähtenyt lomien jälkeen käyntiin? Onko arjen pyöritys taas vähän tahmeaa?
Pääsin maaliskuussa kokeilemaan Sannan ruokakassia - kotiin maanantai-iltaisin toimitettavaa, valmiiksi mietittyä ruokakassipalvelua. Silloin valitsin testiin maukaskassin. Nyt minulle tarjottiin arjen helpotukseen mahdollisuutta testata jotain toista ruokakassivaihtoehdoista, tällä kertaa kokeilimme vegekassia.


Kassissa oli niin ainekset kuin reseptitkin kolmeen ateriaan. Reseptit tulivat sähköpostiin jo edellisellä viikolla. Joitain, pääosin kuiva-aineita, oletetaan kotoa löytyvän, niistä on lista sähköpostissa etukäteen ja uudestaan vielä kassissa tulevassa reseptivihkosessa. (mm. paprikajauhetta, valkosipulia, kasvisliemikuutioita ja oliiviöljyä  tuli kotoa löytyä). Meiltä löytyi kaikki Sambal oelek-kastiketta myöten, mutta tämä lista on hyvä tarkistaa ennen ruoanlaittopuuhia.

Kassi luvattiin toimittaa maanantai-iltana alustavasti 17-21 välillä ja samana päivänä aika tarkenti klo 18.30-19.30 välille, jolloin kassi toimitettiinkin. 

Tuoreet raaka-aineet olivat taas ilahduttavan raikkaita ja tuoreita jopa minule, joka avaan kananmunapaketit ja pyörittelen vihannekset ja hedelmät käsissäni tarkastellen onko mitään vikoja ennen ostopäätöksen tekemistä.

Ruokakassipalvelu on onnen omiaan taas alkaviin kiireisiin arkiviikkoihin, mutta kätevä resepteineen kotiin kuljetettu ruokakassi tekee loma-ajastakin leppoisampaa. Uusia raaka-aineitakin tulee kokeiltua. Siippa ei ole yleensä ihastunut tofuun, mutta tämän tofuannoksen hän söi hyvällä ruokahalulla. Tofu, kuten monet muutkin kasvisproteiinint kaipaa makuuni reippaasti maustamista.

Reseptit olivat helppoja seurata, joitain kolmen reseptin työjärjestyksiä vaihdoin omasta mielestäni loogisemmaksi, mutta sain valmistettua ruoat reseptissä luvtussa valmistumisajassa.  Pohjoisafrikkalaisen tofun ja yritticouscousin luvattiin valmistuvan reilussa puolessa tunnissa.


Muut ateriat olivat pizza bianco vuohenjuustolla ja pappardellea hummuksella. Kaikki ruoat olivat hyviä ja voisin tehdä niitä uudelleenkin.



Sannan_ruokakassi, sannan_resepti, sannan_kasviskassi
Sannan_ruokakassi, sannan_resepti, sannan_kasviskassi

Sannan_ruokakassi, sannan_resepti, sannan_kasviskassi


Pohjoisafrikkalainen tofu ja yritticouscousia


Ruokakassissa:
Banaanisalottisipulia, 1 kpl
Lehtipersiljaa, ½ ruukkua
Sitruunaa, 1 kpl
Couscousia, 1 pakkaus
Minttua, 1 ruukku
Pistaasipähkinöitä, 1 pussi
Tofua, 2 pakkausta
Tomaattia, 3 kpl
Turkkilaista jogurttia, 2 dl

Kotona:
Chilhiutaleita
Juoksevaa hunajaa
Neutraalia öljyä
Oliiviöljyä
Paprikajauhetta
Suolaa
Sambal oelek -kastiketta
Juustokuminaa
Mustapippuria
Valkosipulinkynsiä
Valkoviinietikkaa


1.       Paloittele tofu noin 2 cm kokoisiksi paloiksi ja mausta tofu suolalla (½ tl). Laita tofupalat talouspaperille ja painele kevyesti paperilla, jotta saat ylimääräisen nesteen pois. Anna seistä kohtaan 6 saakka.

2.       Valmista 4 annosta couscousia pakkauksen ohjeen mukaan.

3.       Tomaatti-minttusalaatti: Silppua 1 ruukku minttua karkeaksi silpuksi. Hienonna 1 banaanisalottisipuli ja 3 tomaattia. Yhdistä ainekset kulhoon ja sekoita joukkoon ½ tl suolaa, 2 tl valkoviinietikkaa, 1 tl oliiviöljyä ja ripaus vastajauhettua mustapippuria.

4.       Mausteseos: Sekoita yhteen kulhossa 1 ½ rkl juustokuminaa, ½ rkl chilihiutaleita, 1 rkl oliiviöljyä, 1 rkl juoksevaa hunajaa, ½ rkl sambal oelekia, 1 tl paprikajauhetta, ½ tl suolaa sekä 3 puristettua valkosipulinkynttä.

5.        Yrtticouscous: Hienonna ½ ruukkua lehtipersiljaa ja laita persilja salaattikulhoon. Sekoita joukkoon couscous, 1 pussi pistaasipähkinöitä, ½ tl suolaa sekä yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori.

6.       Sekoita tofu mausteseokseen. Kuumenna reilusti neutraalia öljyä tilavassa paistinpannussa ja paista tofupalat, kunnes ne ovat saaneet kauniin paistopinnan.

7.       Tarjoile vastapaistettu tofu yrtticouscousin, tomaatti-minttusalaatin sekä turkkilaisen jogurtin (2 dl) kanssa.


Oletko kokeillut ruokakassipalveluja? Mitä vinkkejä sinulla on arjen helpottamiseen?

2 kommenttia :

  1. Onpa ihanan näköistä ruokaa. Pitäisikin pitkästä aikaa laittaa cous-cousia.
    Mukavaa keskiviikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cous cous onkin hyvää ja helppoa. Jossain vaiheessa tein useinkin cous cousia, sittemmin se on vähän jäänyt, mutta tämä ruoka toi sen taas mieleen.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.