Joulutunnelmissa laivalla

Yhteistyö Tallink/Nelkytplusblogit


Matkasaaga jatkuu #itämerenjoulu-kierrokselta; toissa viikolla sain mahtavan mahdollisuuden nähdä laivojen joulun ajan menoa kolmen eri laivayhtiön aluksilla. Tallink, Eckerö Line ja Viking Line järjestivät yhteisen risteilyreissun Tukholmaan ja Tallinnaan ryhmälle somevaikuttajia ja toimittajia. Pääsimme tutustumaan kuinka varustamot tuovat joulutunnelmaa laivoille. Maissa meillä oli erilaista ohjelmaa, josta lisää myöhemmin. Tallink-Siljalta matkaa vetämässä oli viestintäjohtaja Marika Nöjd 

Matkan ensimmäinen osuus vei meidät TukholmaanTukholmasta jatkettiin yön yli Tallinkin Baltic Queenilla Tallinnaan. Tallinnaan olen vuosien aikana matkannut vähintään toista sataa kertaa, luultavasti paljon enemmänkin, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun lähestyin Tallinnaa Tukholman suunnasta.


Tallink, Baltic_Queen, riseily, jouluristeily

Baltic Queenilla majoituin kahden hengen ikkunalliseen Deluxe-hyttiin laivan keulassa. Varsinkin valoisina kesäiltoina tällainen keulahytti isoine ikkunoineen olisi ihana maisemien ihailuun. Hyteissä on parivuode, wc, suihku, hiustenkuivaaja, TV, puhelin ja jääkaappi. Erikoisaamiainen ja jääkaapin virvokkeet sekä hyttiin tarjolle tuodut hedelmät kuuluvat hytin hintaan.

Baltic Queen on menossa telakalle tammikuussa, tiedossa on niin teknisiä huoltoja kuin matkustajillekin näkyviä kohennuksia sekä uusia ravintolakonsepteja. Tallink-Siljan laivoja on viime aikoina uudistettu, viimeisimpänä telakalta palasi Silja Serenade. Jotain aivan alusta asti uuttakin on varustamolta rakenteilla, Tallinkille valmistuu vuoden 2020 lopulla Rauman telakalta Helsinki-Tallinna-reitille upouusi 2800 matkustajaa vetävä laiva.



Tallink, Baltic_Queen, risteily, jouluristeily




Tallink, Baltic_Queen, risteily, jouluristeily, Tallink_joulubuffet, Silja_joulubuffetTälläkin osuudella ruoka oli keskiössä. Tallinkin joulubuffetin antimissa on huomioitu niin suomalaiset kuin ruotsalaiset tai virolaiset perinneruoat, kansainvälistä keittiötä unohtamatta ja asiakkaiden toiveita kuunnellen. Pöydästä löytyy jotain uutta, jotain perinteistä ja runsaasti myös vegaanisia vaihtoehtoja. Virolaisia vaihtoehtoja ovat mm. verimakkara, nahkiaiset ja punakaali. Ruokavaihtoehtoja on yli sata. Joulupöytä on katettuna 26.12.2018 asti.

Baltic Queenilta löytyy erikoisuutena myös 
Russian á la carte Aleksandra, jota muilla Tallink-Siljan laivoilla ei ole.


Tallink, Baltic_Queen, risteily, jouluristeily, Tallink_joulubuffet, Silja_joulubuffet


Tallink-Silja panostaa erikoisesti hävikin torjumiseen ja vastuullisuuteen. Äskettäisellä Silja Linen vastuullisuusbrunssilla kerrottiin kuinka laivoilla on panostettu vastuullisuuteen myös ruokailussa. Ruoallahan on paljon ympäristövaikutuksia. Raaka-aineet valitaan vastuullisuusperiaatteiden mukaan, mm. Tallinkin ja Siljan MSC-sertifioidut kalat on valittu yhteistyössä WWF:n kanssa joten hyvien valintojen tekeminen on tehty matkustajille helpoksi. Lihaakaan ei WWF ole laittanut kokonaan pannaan, mutta risteilylläkään koko lautasta ei kannata lastata lihalla. Ne muutamat kinkkuviipaleet joulubuffasta ovat kuitenkin ihan ok.


Tallink, Baltic_Queen, risteily, jouluristeily, Tallink_joulubuffet, Silja_joulubuffet


Tallink, Baltic_Queen, risteily, jouluristeily, Tallink_joulubuffet, Silja_joulubuffet


Tallink, Baltic_Queen, risteily, jouluristeily, Tallink_joulubuffet, Silja_joulubuffet




Tallink, Baltic_Queen, risteily, jouluristeily, Tallink_joulubuffet, Silja_joulubuffet

Me matkustajat voimme hakea ruokaa valikoiden, vähän kerrallaan ja syödä noutamamme ruoan loppuun. Näin ei jää hävikkiä, 
eikä tule sitä kuuluisaa buffaähkyäkään niin helposti kun lautasella on vähän vähemmään kerrallaan. Lisää voi aina hakea useampaan kertaan ja on mukavampaa ja maistuvampaakin kun kalat, leikkeleet ja lämpimät ruoat eivät ole yhtenä kekona lautasella.

Hävikkiä torjutaan myös mm. tarjoamalla pienemmiltä vadeilta ja yksittäisannoksia, mutta täyttämällä linjastoja toki ahkerasti - kukaan ei jää ilman. Monia annoksia oli tarjolla "shotteina". 

Jouluna kalapöytä on minulle se suosikkiosuus. Nytkin otin ensin reilummin kalapöydästä mätejä ja graaveja kaloja, sen jälkeen kuulostelin itseltäni mikä ja kuinka paljon vielä maistuisi. Vielä maistui mm. ankkapatè ja hirven paahtopaisti sekä tietysti vähän juustoa ja jälkiruokaa, jälkkärillehän löyty aina tilaa! Jälkiruoista moni tarjottiin pikkuanoksina, näin pääsi maistelemaan useita makuja lastaamatta lautasta kukkuroilleen.


Tallink, Baltic_Queen, risteily, jouluristeily, Tallink_joulubuffet, Silja_joulubuffet

 Silja_erikoisaamiainen


Tallink, Baltic_Queen, risteily, jouluristeily, Tallink_erikoisaamiainen,


Tallinkin Grill House-ravintolan erikoisaamiaisella, josta löytyi mm. laadukkaita leikkeleitä ja juustoja, pestoa leivän päälle, hedelmiä, jugurtteja ja runsas valikoima myslejä, muroja, pähkinöitä. Olen aina myös iloinen kun aamiaisella on tarjolla lattea tavallisen kahvin lisäksi, lemepeä maitokahvi saattelee päivän hyvään alkuun.

Matkalla mukana ollut Heli vietti perheineen viime joulun laivalla ja kehui jouluista ohjelmaa, ruokia ja tunnelmaa kovasti. Jouluristeily on helppo ja laadukas irtiotto kiireestä, ei tarvitse siivota, kokata tai stressata joulusta ja koko perheelle on tekemistä sekä ohjelmaa saunomisesta lasten askarteluhetkiin. 

Helsingistä Siljalla lähtee kaksi jouluristeilyä Tukholmaan 23. ja 24.12.,  Tukholmassa pääsee siis maihin, ihailemaan Tukholman jouluvaloja tai vaikka suomalaiseen kirkkoon joulujumalanpalvelukseen.Tukholman joulufiiliksistä joulun risteilymatkoista on myyty jo 80%. Jos haluat vielä jouluna matkaan, kannattaa risteily varata heti.


8 kommenttia :

  1. Todella hieno hytti ja mitkä herkut. Harmi, että teidän kohdalle sattui niin myrskyisät säät, sillä aivan unelmien reissu kyllä.

    Mukavaa uutta viikkoa Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin onneksi aivan hetkellisesti pahoin ensimmäisenä yönä, mutta olihan se keinunta melkosiat. Ei oikein tullut uni silmään ensimmäisenä yönä, toisena oli jo niin väsynyt että nukahti aalloista huolimatta. Todella kiva reissu oli kuitenkin.

      Poista
  2. Ihana tosiaan tuo hytti. Herkut on kyllä ollut myös kohdillaan.
    Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hytti oli kiva joa myrskysäässä, kauniina kesäaamuna saaristossa keulahytti olisi aivan ihana.

      Poista
  3. Tuossa hytissä jo oli hiukkasen parempi nukkua, vaikka aallot nousivat aika korkealle! Oi että oli hyvät ruoat Baltic Queenillakin ja se erikoisaamiainen, niin maistuvainen! Hävikkiä voisi vielä enemmän torjua, jos ruoka olisi pienissä annoksissa jo valmiina, toki se vaatisi enemmän käsiä ja käsityötä, mutta ehkä hyöty olisi suurempi! Ihanaa uuden laivamatkan odotusta, ettekös olleetkin pian lähdössä Tukholmaan siipan kanssa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatan ehdottomasti pienempiä annoksia; ovat tietysti kuvauksellisempia 😉 ja syötyäkin tulee vähemmän, kun annoskoot pysyvät helpommin järkevinä.


      Keulahytti vähän jännitti, mutta nukuin aika hyvin, tosin suurimmat aallot herättivät kun
      sukellettiin aallon pohjaan ja aalto iski voimalla ikkunaan.

      Lauantaina lähdetään taas Tukholmaan, merenkäynti tuskin voi olla pahempi!

      Poista
  4. Ihania juttuja sillä, ja nuo herkut - tuli kyllä vesi kielelle.

    Ja silmäni osauivat sun ihaniin kenkiin - mistä ovat??

    Iloa viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanat kenkulit ovat Your Facen pari-kolmen vuoden takaa. Ovat kivat ja kevyet, siksi pakkaankin ne usein reissuun mukaan.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.