Avokado-tahinibrowniet

Tekisikö mieli herkutella vaikka naistenpäivän kunniaksi? Senkin voi tehdä vähän terveellisemmin, mausta kuitenkaan lainkaan tinkimättä. Avokado-tahinibrowniet ovat se vähän terveellisempi vaihtoehto. Sokeri reseptissä korvataan vaahterasiirapilla ja osan rasvastakin korvaavat avokado ja tahini.


brownieresepti, terveellinen_herkku, leivonta
Muutama viikko sitten lauantai-iltana teki mieli jotain hyvää. Oikein mitään sopivia aineksia ei ensivilkaisulla kuitenkaan tuntunut olevan kotona, enkä sadesäässä viitsinyt lähteä ostoksillekaan, vaikka lähikauppa onkin korttelin päässä.


brownieresepti, terveellinen_herkku, leivonta


Muistelin tehneeni punajuurisuklaakakkua jokunen vuosi sitten. Kun huomasin hedelmäkorissa olevan avokadon, ryhdyin pinterestistä etsimään haulla "avocado chocolate" ja pian löysinkin useammankin avokadobrowniereseptin.

Leivinmargariinia eikä kookosöljyäkään ollut kotona kuin vähän, mutta tahinia löytyi. Jatkoin kookosöljyä siis tahinilla, onhan sekin rasvaista. Soveltaminen onnistui, brownieista tuli oikein meheviä. Niitä ei sitten saa paistaa liikaa, brownien tulee olla hieman tahmea keskeltä.


brownieresepti, terveellinen_herkku, leivonta


Avokado-tahinibrowniet

2 suurta munaa
1 keskikokoinen kypsä avokado
0,5 dl voita, leivinmargariinia tai kookosöljyä
5 rl tahinia
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 dl vaahtera- tai kookossiirappia
0,5 dl + 1 rl sokeroimatonta kaakaojauhetta (Van Houten)
1 tl vaniljasokeria

Esilämmitä uuni 175 C asteeseen.

Muussaa avokado haarukalla isossa kulhossa, avokadon tulee siis olla hyvin pehmeä. Lisää kaikki muut raaka-aineet kulhoon. Vatkaa noin 30 sekuntia keskinopeudella.

Kaada brownietaikina pieneen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (käytin itse 20 x 25 cm vuokaa).  Levitä lastalla tasaisesti vuokaan.

Paista 25 minuuttia, älä paista liikaa. Anna jäähtyä 15 minuuttia ennen kuin nostat leivonnaisen varovasti vuoasta. Leikkaa palasiksi ja tarjoa.

5 kommenttia :

  1. Voi nam! Nämä browniet ja lasillinen kylmää maitoa olisi aina bueno!
    Ihanaa naistenpäivän iltaa sinulle Tuuli, oli kiva nähdä tänään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maito olisikin sopinut näiden kanssa hyvin, mutta maisteltiin ilman juomaa. Oli kiva nähdä perjantaina!

      Poista
  2. Avokado ja suklaa sopivat niin hyvin yhteen! Nämä jääkaappikylminäkin varmasti maistuisivat, pakko testata : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joskus tehnyt suklaista avokadojäädykettä, mutta täytyy kokeilla muitakin reseptejä, joissa avokadoa yhdistellään suklaaseen.

      Poista
  3. Kiva ja kaunis ja herkullinen viikko. En ole ikinä ollut jäden perään, mutta hitsi vieköön nyt siinäkin on tapahtunut viime kesänä muutos. Kaikki alkoi niistä kesäillan hetkistä, vaniljajäde ja mansikat ja kinuskikastike. Omg. Nyt on edetty vielä kovempiin herkkuihin eli juurikin kaikkiin näihin tonkkajädeihin.

    Ihanaa uutta viikkoa Tuuli <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.