Kyseessä on tosiaan paputahna, mutta suklaatvistillä. Vähän "terveellisempi" herkku kuin vaikkapa täysuklainen dippikastike. Kokeilin varovasti tekemällä ensi puolikkaan annoksen, toisen puolikkaan valkopaputölkillisestä käytin perinteiseen hummukseen. Suklaahummuksen maku kuitenkin ihastutti.
Teen tavallisen hummuksen aina valkopavuista, maku on mielestäni hieman pehmeämpi kuin kikherneissä. Kokeilin valkopapuja myös tähän reseptiin ja valkopapujen maku toimi hyvin myös makeana versiona.
Suklaahummus
400 g purkki kikherneitä/valkopapuja valutettuna ja
huuhdeltuna (n. 250 g valutettuna)
0,5 dl makeuttamatonta kaakajauhetta
4 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
3 rkl tahinia
1 tl vaniljauutetta
hyppysellinen sormisuolaa
4 rkl vettä
Soseuta ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa
kunnes hummus on hyvin sileää. Lusikoi tarjoilukulhoon, pirskottele hieman vaahterasiirappia ja ripottele hyppysellinen sormisuolaa kaakaohummuksen pinnalle.
Tarjoile hummuksen kanssa hedelmälohkoja dipattavaksi.
Vautsi vau, mullekin ihan uusi tuttavuus koko suklaahummus!
VastaaPoistaItse olen koko hummukseen ihastunut oikeastaan vasta vuoden sisällä ja siitä on tehty monia eri versioita, mutta makeaa en ole koskaan tehnyt, en edes törmännyt kyseiseen.
Kiitos Tuuli, tätä täytyy testata ja ihanaa sekä aurinkoista viikonloppua sinulle <3.
Wow, tätähän minäkin voisin ehkä tässä kevennyshommassa nauttia hieman. <3 Ihana herkku, nam.
VastaaPoistaKivaa viikkistä Tuuli <3
Kun näin tämän hummuksen, aloin heti haluta dipata tuohon jotakin :) Hirmuinen makeanhimo päällä :D
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Tuuli <3
En olen ennen kuullutkaan, että suklaahummustakin on olemassa. Näyttää herkulliselta ja tekisi mieli maistaa!
VastaaPoista