Keski-ikäisen sisäinen ihonhoito

Sisältää tuotenäytteen *Vivania/saatu blogin kautta

Olen aina koettanut hoitaaa ihoani hyvin, en ole tainnut koskaan mennä nukkumaan meikit kasvoilla, vaan aamuin illoin rutiiniin kuuluvat puhdistus ja kosteutus. Pelkkä ulkoinen ihonhoito ei kuitenkaan riitä, sanonta "kauneus tulee sisältä" pitää tosiaan paikkansa ihonhoidossa. Keski-ikäisenä on otettava koko arsenaali käyttöön ihon hyvinvointiin.






keski-ikäisen_ihonhoito


keski-ikäisen_ihonhoito

Pelkkä puhdistus ja kosmetiikkaa ei kuitenkaan riitä. Ruokavaliolla on ihon hyvinvointiin ratkaiseva merkitys.

Oliiviöljy

Moni välttelee rasvoja, mutta elimistömme ja ihomme hyötyy niistä. Oliiviöljyn sisältämät ravitsevat rasvahapot  ja polyfenolit auttavat ihoa pysymään terveen ja elinvoimaisen näköisenä.

pasta, ihoa_hoitavat_ruoat

Lohi

Lohessa on omega-3-rasvahappoja ja ubikinonia, jotka estävät ihon kuivumista auttaen pitämään ihon pehmeänä ja nuorekkaana. Astaksantiini puolestaan parantaa ihon kimmoisuutta. 

pannukakkuresepti, avokado, kananmuna

ihoa_hellivät_ruoat, ihonhoito

Kananmuna

Kananmuna on hyvä proteiinin lähde, proteiini auttaa ihoa uudistumaan. Kananmunan biotiini edistää ihon hyvinvointia ja estää kuivumista.

 ihoa_hoitavat_ruoat, kananmuna


 ihoa_hoitavat_ruoat, antioksidantit

Marjat

Viime kesänä oli kaunista ja lämmintä, mutta vadelmat eivät vakiopoimintapaikoissani kasvaneet kuten aiempina vuosina. Itsepoimittujen marjojen sijaan olen syönyt läpi talven mm. kotimaista mustaherukkaa. Marjojen antioksidantit auttavat ihoa pysymään hyvinvoivana ja marjojen siemenet sisältävät tervedelle hyödyllisiä öljyjä.

pähkinät, ihon_hyvinvointi

Pähkinät

Pähkinät sisältävät omega-3-rasvahappoja. Etenkin pistaasit ja saksanpähkinät ovat myös hyviä E-vitamiinin lähteitä. E-vitamiini on tehokas antioksidantti, joka suojelee ihon ennenaikaista vanhenemista aiheuttavia ilman vapaita radikaaleja sekä hapettumista vastaan. B1-vitamiini  tehostaa kasvojen verenkiertoa saaden ihon hehkumaan ja näyttämään nuoremmalta.




hyvinvointi, tomaattipiirakka



Tomaatti


Tomaatti sisältää antioksidantti lykopeenia, joka antaa tomaatille punaisen värin ja parantaa ihon luonnollista kykyä sietää aurinkoa.
keski-ikäisen_ihonhoito, kollageeni, ravinteet, hyvinvointi

Ihoa hellivien ruokien lisäksi tehotuotteena olen käyttänyt blogin kautta saatua *Vivania beauty shottia, joka on nestemäinen  kollageeni – hyaluronihappo- C-vitamiinivalmiste kausimakuna raparperi-mansikka. Tuote sisältää tehokkaan yhdistelmän hyvin imeytyvää 1. tyypin hydrolysoitua peptan-kollageenia, hyaluronihappoa ja C-vitamiinia, jotka vahvistavat ihon rakennetta ja edistävät sen kimmoisuutta ja kosteustasapainoa. Tuotteen luvataan antavan iholle elinvoimaa, tasoittavan juonteita, lisäävän ihon kosteutta ja kimmoisuutta ja palauttavan ihon kiinteyttä.

Mietitkö ihon hyvinvointia myös ruokavaliossasi tai lisäravinteita hankkiessasi?


10 kommenttia :

  1. Siis toi sun kasvokuva!!! Mikä kaunotar <3 <3

    Tuota Viviania olen itsekin ajatellut testailla jossain vaiheessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otin kuvan Tallink-hotellissa Tallinnassa peilin kautta, peili oli sopivasti ikkunan edessä ja verhon läpi siivilöityvä valo ol ihan täydellinen.

      Poista
  2. Ihana kuva sinusta Tuuli! Täällä on lisäravinteet käytössä ja kyllä ne auttaa.
    Kivaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu, että tämä auttaa koko kropan ihoon joka kutisi kuivuuttaan talven jäljiltä.

      Poista
  3. Ihania nämä kuvat ja ruuat ja sinä! Kyllä, on asiaa, mutta harmillisesti tuossa Vivaniassa oli kalaa!!!
    No muita vinkkejä sitten yritän noudattaa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monissa kollageenivalmisteissa taitaa olla kalaa, harmillista kala-allergisille

      Poista
  4. Yritän syödä terveellisesti, nukkua riittävästi ja myös hoitaa ihoani myös ulkoisesti. Lisäravinteina olen käyttänyt oikeastaan vain Multitabsia ja Priorinia mutta voisin ehkä kokeilla myös kollageeni ravintolalisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ravintolisä tuntuu olevan hyväksi, iho oli kauttaaltaan aika kuuiva talven jälkeen.

      Poista
  5. Hyvää päivää näitä sun kuvia ja tuo kasvokuva on jäätävän upea. Vivania on hyvä brändi ja kaiken kukkuraksi nuo maistuu hyvältä, vaikka en ole tätä rapsua maistanutkaan.

    Ihanaa päivää ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämäkin maku on hyvä. Mulla on pullo vivaniaa töissä pöydällä, että muistan kulauttaa aina annoksen päivässä.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.