Raikas vesimeloni-kookosjuoma

Kuumana kesäpäivänä kaipaa raikasta juotavaa. Onkin hyvä muistaa juoda riittävästi, jottei helle verota voimia. Juuri nyt lämpimimmät kelit ovat väistyneet, mutta eiköhän hellettä piisaa vielä tänä kesänä.

Mittarin kivutessa komeenkymppiin kesäkuun alkupuolella mieleeni pälkähti kuumalla kadulla astellessani paitsi "Kesäkatu kuuma" myös Singaporessa monena päivänä juomani kookosvesi.





Helteet jatkuivat pari päivää myöhemmin maalla. Maalaiskylän marketin hyllystä löytyi vähän yllätyksekseni kookosvettä, tosin vain kaksi pientä pulloa. Päätin tehdä jonkun juomasekoituksen johon tulee vain osaksi kookosvettä.

Vesimeloni on ikuinen kuumien kesien suosikkini -sitä tulee myös Clarionin Sky Roomissa juuri nyt viikon cocktailina tarjottavaan drinkkiini. Nyt mieli teki alkoholitonta, raikasta janojuomaa. Vesimeloni, kookosvesi... mitä muuta? Inkivääriä! Ja minttua! Anoppilassa Singaporen-matkamme aikana hoidossa olleista parvekelaatikoista toinen pursusi minttua. Minttu maistuu ja tuoksuu kesältä, se on täydellinen pari vesimelonille. Juomasta tuli ihanan raikasta, tätä tarjoillaan vielä kesän ikana useamminkin.


Raikas vesimeloni-kookosjuoma

½ vesimeloni
½ l kookosvettä
2-3 cm pala tuoretta inkivääriä 
kourallinen tuoretta minttua
soodavettä

Paloittele vesimeloni, hienonna inkivääri, revi minttu pienemmäksi. Laita kaikki ainekset tehosekoittimen kannuun. Käytä konetta kunnes ainekset ovat sekoittuneet ja minttu & inkivääri hienontuneet mehuun. Sekoita 2 osaa vesimeloni-kookosmehua ja 1 osa soodavettä. Tarjoile kylmänä.

Onko sinulla jotain hellepäivien suosikkijuomaa veden lisäksi?


8 kommenttia :

  1. Ihanan näköinen juoma! Mulle maistuu hellepäivinä vesi (joskus myös coca-cola) ja tällaiset ihanat drinksut! :) Olen myös tehnyt marjaisia smoothieita, ne on myös hellepäivinä ihania. Samoin kombucha!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aiemmin pitänyt kombuchaa aivan kamalana, mutta nyt olen maistanut paria todella hyvää ja vähän koukuttunut!

      Poista
  2. Ihanan raikkaan kuuloinen juoma! Meidän kesäjuoma suosikki on appelsiinimehupohjaan tehdyt smoothiet, joissa usein on mansikkaa, mustikkaa ja banaania mukana.
    Ihanaa iltaa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköinen tämä sinun hellejuomasi! Itse pidän kuplavedestä johon sekoitan mansikkaa ja sitruunanmehua kun on todella kuuma. Täytyykin käydä piipahtamassa tuolla Clarionissa juomassa sinun drinksusi jos vain ehdin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuplavesi mansikan ja sitruunan kanssa kuulostaa ihanan raikkaalta!

      Poista
  4. En ole täysin vielä koukuttunut kookosveteen, muutama huono merkki tullut vastaan Aasiassa, mutta tällaisessa vesimeloninmakuisessa mocktailissa varmaan menisi : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa myytävät -ainakin maistamani merkit- ovat miedon makuisia ja sopivan raikkaita, vesimelonin kanssa ne sopivat hyvin yhteen

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.