Viisi viikon varrelta

Oi mikä helleviikko on ollutkaan! Singaporesta kotiutuminen kävi saumattomasti kun Suomeenkin saatiin kuumat kesäsäät.


suomalainen_design, käsintehty

suomalainen_design, käsintehty

suomalainen_design, käsintehty

Kävin viikolla  kälyni liikkeessä viemässä Singaporesta tuomani kirsikkakvartsihelmet sidottavaksi. Design Laakso & Sundman Pikku Roballa myy mm. itsevalmistettuja hopea- ja kivikoruja, nahkalaukkuja ja muita nahkatuotteita sekä keramiikkaa.



punaviini, reilun_kaupan_viini

punaviini, barbaresco
Oletteko koskaan olleet viininmaistajaisissa joissa maistellaan monta eri viiniä? Vaikka saisi maistella upeita viinejäkin, ei niitä voi määräänsä enempää maistella. Viinilinnan I love wine-viinitilaisuudessakin tuli kaadettua montaa viiniä pois, vaikka lasiin kadettiin vain tilkka maisteltavaksi. Muutamasta suosikista tuli otettua kuva; Villa Auroran Barbaresco Riservaaa ei valitettavsti saa Suomesta vaan sitä saatiin maistella "pöydän alta" - ei siis pöydän alla. Viininmaistajaisissa ei ole tarkoitus juopua vaan tutustua erilaisiin juomiin, joista voi löytää uusia viinisuosikkeja. Täyteläinen, grilliruokien kanssa sopiva De Bosin reilun kaupan Cabernet Sauvignon sen sijaan on Alkostakin saatavilla.


khaki, trendiväri
Khaki on viikon väri. Ostin khakin sävyisen safarihenkisen, midimittaisen tencel-paitamekon ennen Singaporen matkaa. Käytin sitä matkalla yhtenä iltana, mutta siihen kosteaan helteeseen mekko oli liian lämmin. Suomalaisiin kesäkeleihin, jollei ihan kolmeenkymppiin mennä- mekko on passeli, se on ollut päälläni niin juhlissa töissä kuin rennoissa tilaisuuksissakin. Khakiin oli useampikin pukeutunut Gantin pressitilaisuudessa jossa kävin mekko päälläni, naureskelimme päivän hitille yhdessä. Tässä on vain teaser-kuva, jonka nappasin kuvatessani noita upeita vihreitä lehtiä kotitalon kupeessa. Täytyy kuvata asukuva myöhemmin.


gant, sisustus, vuodevaatteet, pyyhkeet

gant, sisustus, vuodevaatteet

gant, sisustus, vuodevaatteet


Gant Home esitteli syksyn 2019 uusia kokoelmia. 70 vuotta täyttävä Gant juhlistaa merkkivuottaan kolmella kokoelmalla; sporttista rannikkoelämää huokuva Coastal Fireside, ylellisistä kaupunkiasunnoista inspiraationsa saanut Browstone Bloom ja hienostuneen ylellinen Winter Lux. Talvimallisto tulee myyntiin liikkeisiin ja nettikauppaan elokuussa.

Ruskea on vahvassa osassa, se tuntuu olevan nyt se "uusi musta" (khakin lisäksi). Browstone Bloom-kokoelmassa murretut vaaleanpunaiset yhdistetään tummaan ruskeaan. Pussilakanoissa on kivasti yksivärinen toinen puoli jos haluaa vaihtelua petaukseen tai taittaa peiton reunaa pä
iväsijaukseen hieman.


kesäkukat, puutarha

kesäkukat, puutarha
kesäkukat, puutarha

kesäkukat, puutarha

Kesä oli edennyt Singaporen-matkamme aikana, onneksi vielä viimeiset koristeomenapuut ja tulppaanit olivat kukassa kotiin saapuessamme ja syreenitkin vielä kukkivat. Kukkivat puut ovat niin upeita.

Yhtenä aamuna huomasin kuinka kotitalomme parvekkeiden alle oli kasvanut orvokkiketoa. Ilmeisesti monet ovat nyppineet kuvia orvokinkukkia, tiputtaneet ne nurmikolle ja siemenistä on lähtenyt kasvamaan orvokkeja.

Aurinkoista sunnuntaita. Vaikka kuumimmat hellekelit ovatkin takana ainakin hetkeksi, on tälle päivällekin ihan kivaa säätä luvassa ainakin täällä maalla, jossa nyt olemme.

Miten sinun viikkosi on sujunut? Oletko nauttinut helteistä?

7 kommenttia :

  1. Nautin kyllä kovasti lämmöstä, mutta hikoilua saisi olla vähän vähemmän 😀
    Vaaditaan asukuvia!!!
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Tuuli ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koetetaan täyttää vaatimus!

      Viikonloppu oli tosiaan melko hikinen, heräilin maalla hikinen lakana myttynä sylissä eikä tuuletinkaan oikein helpottanut oloa.

      Poista
  2. Minäkin tuonne Gantin tilaisuuteen sain kutsun. En vain päässyt. Oli ”pakko” tehdä venehommia, jotta kesä alkaisi silläkin saralla. Mutta kiva katsoa kauniita kuviasi ja kuulla trendiväreistä.
    Olen muuten ollut viininmaistajaisissa, joissa maisteltiin varmaan yli 20 erilaista viiniä. Niitä vain pyöriteltiin suussa ja syljettiin pois.
    Ja Outi tuossa ”vaatii” asukuvia :) Kiitos, niitä mielellään.
    Aurinkoista viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi ollut kiva nähdä, mutta ei kaikkialle voi ehtiä. Marsaanan toimisto on kätevästi puiston toisella puolella vastapäätä toimistoani, joten aamulla oli helppo käydä toimistolla tekemässä pari hommaa, käydä pressissä aamiaisella ja palata parissa minuutissa takaisin töiden pariin. Keskeinen sijainti mahdollistaa usein aamutilaisuuksiinkin osallistumisen, jollen ole sopinut työtapaamisia. Iltapäivästä voi sitten venyttää työpäivää vastaavasti.

      Poista
  3. Kälyn liikkeen tuotteet ovat kerrassaan upeita ja nuo helmet. Viinimaistajaisissa ollaan oltu kyllä. :)

    Gantin ns. Hampton meininki on omaan makuun ja meiltä löytyy astioissa, lautasliinoissa, sisustuksessa paljonkin Gantia. Gantin ystiksissäkin tuli aikanaan paljon käytyä.

    kivaa uutta viikkoa Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mariialla on ihania yksilöllisiä tuotteita.

      Gant taitaa ollakin parhaiten tunnettu juuri tuosta Itärannikon tyylistä.

      Poista
  4. Hienoja hetkiä menneeltä viikolta. Singapore on varmasti upea, voin vai kuvitella!
    Khakin ja ruskean sävyä on kyllä näkynyt oikein kiitettävästi katukuvassa, näyttää hyvälle.
    Nuo Viinilinnan viininmaistelut ovat ihana tapahtuma ja siellä on runsaasti eri viinejä maisteltavina, vitsi rupesi tekemään mieli valkoviiniä:)

    Minulle tuli myös kutsu tuonne Gantin tilaisuuteen, mutta en tällä kertaa valitettavasti päässyt paikalle, mutta kauniilta näyttää jälleen kerran heidän kokoelmansa.

    Oikein ihanaa ja aurinkoista viikkoa sinne, ja ihana kun orvokit ovat noin innostuneet kukkimaan.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.