Blogisynttärit - kymmenen vuotta Lumo Lifestyle-blogia

Uskomatonta mutta totta - Lumo Lifestyle täyttää kymmenen vuotta! Enpä olisi vuonna 2009 aloittaessani arvannut, että bloggaan vielä kymmenen vuoden kuluttua - ja mitä kaikkea blogi onkaan tuonut elämääni.

Juhannus, juhla

s-ryhmä, ravintola loiste

Täytekakku, kakku, kreemikakku, nakukakku

Bloggaamaan lähdin ihan miltei hetken mielijohteesta. Olin jonkin aikaa seurannut muutamaa löytämääni blogia - joita ei vuosiin ole enää ole ollut olemassakaan. Kun minulle selvisi, että oman blogin voisi perustaa suhteellisen helposti, päätin itsekin kokeilla. Olin ostanut uuden pokkarikameran ja innostunut muutaman vuoden jälkeen taas kuvaamisesta. Filmikamera-aikaankin kuvasin suhteellisen paljon, mutta digikamera vei innostuksen uudelle tasolle.


avioliitto, rakkaustarina, suomalainen_rakkaustarina, vihkisormukset


Olin muutenkin etsinyt kanavaa luovuudelle, opiskellut sisustussuunnittelua ja viestintääkin, mutta bloggaamisesta ja kuvaamisesta löysin lopulta omimman alueeni. Kuten ajan henkeen kuului, omaa kuvaa tai nimeä ei blogissa näkynyt useaan vuoteen lainkaan enkä edes ensin hiiskunut blogista kenellekään. Olikin hämmentävää kun ensimmäiset omat kuvat laitoin viimein blogiin, minulta tultiin kaupungilla kyselemään onko minulla mahdollisesti Lumo Lifestyle-blogi. Kerran minut tunnistettiin jopa pelkkien kihla- ja vihkisormusten perusteella! Pari asiakastakin ilmoitti seuranneensa blogiani jo pidempään mutta tajusivat blogin olevan minun vasta kun vihdoin laitoin kuvan itsestäni.


Syntymäpäivä

Lumo Lifestyle-nimen tarinan olenkin kertonutkin aiemmin blogissa.


Blogin ulkonäkö on muuttunut vuosien varrella yksinkertaisempaan suuntaan, mutta en ole poistanut postauksia, vaikka osa alkuaikojen liesituulettimen valossa, mahdollisimman läheltä otetuista ruokakuvista onkin aika liikuttavan näköisiä. Blogi on kuitenkin täynnä muistoja minulle itselleni ja myös jonkinlainen kehityskertomus kymmenen vuoden ajalta, joten en ole halunnut poistaa postauksia saati aloittaa uutta blogia.

Aloittaessani bloggaaminen oli kaikenkaikkiaan aika uutta. Sittemmin kaupallisuuskin on astunut vahvasti kuvioihin; blogit ja muut somekavat ovat muutenkin vahvasti ammattimaistuneet. On tullut myös erilaisia käytäntöjä ja sääntöjä, mm. yhteistyöt tulee merkitä selvästi postausten alkuun.


mocktail, cocktail, alkoholiton_drinkki, alkoholiton_cocktail, syreenijuoma, trendikäs_tonic

gazpacho, siikaceviche, ceviche, uppomunan_keittäminen

Alusta alkaen blogi on ollut "ruokapainotteinen lifestyleblogi", monet tuntevatkin blogini parhaiten helposti totetuttavista resepteistä ja osa blogissa silloin tällöin vierailevista taitaa pitää Lumo Lifestyleä pelkästään ruokablogina vaikka muutakin sisältöä on runsaasti. Blogin aivan ensimmäiset postaukset olivat New Yorkin -matkaltamme ja ensimmäinen resepti oli omenapaistos.


Nivea_CELLular_Anti-Age, Nivea, päivittäiskosmetiikka

tokio_yanaka, tokio_temppeli

Ruoka-aiheita onkin vähintään kerran viikossa -yleensä reseptejä, mutta myös ravintolavinkkejä- näiden lisäksi olen kiinnostunut niin monesta mustakin elämän osa-alueesta, että niistäkin päätyy bogiin jatkuvasti. Aiheina ovat mm. matkailu, hyvinvointi, luonto, kosmetiikka, Helsinki, oma elämä eri muodoissaan... Muodista kirjoittelen harvemmin, vaikka muodin ja tekstiilien parissa olen tehnyt urani.

Ihan aluksi halusin "valloittaa maailman" ja kirjoitin englanniksi, siten aloin kirjoittaa sekä suomeksi että englanniksi joka oli melkoisen aikaa vievää ja raskasta. Kunnes totesin jossain vaiheessa ettei panostus englanniksi kymmeneen prosenttiin lukijoista kannattanut vaan sekin energia olisi parempi suunnata tekstin ja kuvien laatuun suomenkielisille seuraajille.


Oma_tyyli, pitsipaita

Vuosia sitten myös bloggasin jopa päivittän - mistä löysinkin ajan ja energian siihen, ehkä silloin en hionut kuvia ja miettinyt tekstejä niin tarkkaan? Nyt tahti on kaksi-kolme kertaa viikossa, haluan jättää elämälle ja elämyksille aikaa (joista ripaus päätyy sitten blogiinkin). Koetan mieluummin mennä laatu edellä, enkä sutaista kasaan pakkopullaa, joka ei kiinnosta teitä lukijoita eikä minuakaan. Kun aikaa on enemmän ja luonnonvalo parhaimillaan, saatan kuvata ja tehdä etenkin postauksia "varastoon". Useita kertoja viikossa teenkin blogin tai insta-tilin eteen ainakin jotain pientä; otan kuvia tai muokkaan niitä, kirjoittelen luonnoksiin mieleeni pälkähtäneitä postausideoita tai tekstinpätkiä postausinspiraatioksi.


instagram, suomalainen_instagramtili, lumo_lifestyle_instagram
Instagramiin siirryin melko myöhäisessä vaiheessa, mutta sielläkin Lumo Lifestyle on ollut jo vuosia. Instassa kuvatekstit ovat edelleen molemmilla kielillä ja osa seuraajista onkin ulkomailta. Instassa tosin täytyy viikottain seuloa seuraajia, sillä feikkiseuraajia ja botteja en kaipaa. Instassa on paljon sisältöä, joka ei blogiin päädy, kannattaa siis ottaa sekin seurantaan!


Välillä menen postausideoissa kuvat edellä, välillä saan ensin idean kirjoittaa jostain hyvästä aiheesta. Otan aika usein fiilis -ja kuvituskuvia nähdessäni jotain kaunista tai kiinnostavaa, joita muokkaan kuvia jopa varastoon valmiiksi postausinspiraatiota odottamaan. Kamerakin on vaihtnut muutaman kerran matkan varrella. Nykyisen, joitain vuosia vanhan Sony @6000-kamerani olen kuvannut melkoisen loppuun, olen ottanut sillä 80000 kuvaa ja siitä alkaa jo irtoilla osia! Uusi kamera lienee siis hankintalistalla pikaisestikin, mutta mietintä kameran hankkimisesta on vielä kesken.



Kampaaja, tuhkan sävy, hiusleikkaus

kevätkukat, kevät

Inspiraatiota postauksiin saan monesta asiasta; omasta elämästä ja kokemuksista, syömistäni ruoaista, käymistäni paikoista, keskusteluista, lukemistani artikkeleista, matkoista, luonnosta. Välillä olen päässyt kokemaan jotain upeaa, joskus taas iloitsen blogissa jostain ihan pikku asioista, vaikka kevään ensimmäisistä kukista.

ravintola_ragu, helsinki_ravintola

Ruokajutuissa usein inspis tulee ensin, sitten teen ruoan - ehkä muutaman kerrankin ja stailaan ja otan kuvat. Lopuksi kirjoitan postauksen ja hion reseptiikan helposti toteutettavaan muotoon. Ruokainspistä tulee Pinterestiä ja Instagramia selaamalla ja ruokakirjoja lueskelemalla. Ravintoloista saan usein hyviä ideoita, joita toteutan omaan tyyliini kotona. Usein vain muistelen jotain kuvaa muistamatta tarkasti mitä siinä oli ja siitä tulee inspis kokata jotain etäisesti näkemässänj kuvassa ollutta annosta muistuttavaa.




Taste of Helsinki 2018, electrolux suomi



Sky_room_helsinki

Bloggaaminen on tutustuttanut moniin ystäviksikin tulleisiin ihmisiin, moneen ihanaan olen tutustunut liityttyäni Nelkytplusblogeihin, yli neljäkymppisten bloggaajien upeaan yhteisöön. Blogi on myös vienyt tilanteisiin ja tapahtumiin, joista en blogin alkumetreillä tai edes ensimmäisinä vuosina osannut haaveillakaan; matkoille, maistelemaan ja testaamaan. Yksi viimeisimmistä on leikkimielisen bloggaajien kesäcocktailkilpailun voitto. Vesimelonista Hot summer-cocktailiani oli myyty kilpailleista juomista eniten Clarionin Sky Roomissa viikon cocktailina.


Kevätkukat, kukkakimppu, floristi

Parasta bloggaamisessa ovat kuitenkin ehdottomasti lukijat, muutenhan kirjoittelisin ihan vain itselleni. Mielenkiintoisiin ihmisiin tutustuminen blogiympyröissä on antanut harrastukseen oman suolansa. Kolmas on varmasti sen oman kanavan löytäminen luovuudelle joka alun alkaenkin sai minut tämän antoisan harrastuksen pariin.

Kiitos teille ihanat seuraajat ja ystävät näistä kymmenestä blogivuodesta!

23 kommenttia :

  1. Olipa mukava lukea kymmenvuotista bloggaajan tarinaasi sekä sen eri vaiheita. Uskon, että moni bloggaaja samastuu kertomaasi. Kuulostaa ainakin kovin tutulle haluttomuutesi muokata vanhoja juttuja, vaikka myötähäpeä alussa julkaistuista kuvista olisikin suuri :D.

    Mutta mitäpä siis niistä - vanha ja ennen eletty on samalla aina myös oman aikansa historiaa.

    Paljon onnea, myötäisiä tuulia jatkossakin - ja pitkää ikää <3!

    VastaaPoista
  2. Olipa kiva postaus, ja ihan mahtavaa oli kuulla blogisi alkuajoista. Mulla oli tuo sama, että monta vuotta bloggasin "salassa". En edes tajua miksi? Nyt olen ylpeä omilla kasvoilla bloggaaja.

    Onnea tuhannesti visuaalisesti kauniille blogille ja inspiroivalle blogiemännälle.

    VastaaPoista
  3. Onnea Tuuli! Ihana lukea sinun bloggia vuosien varrella <3

    VastaaPoista
  4. Kiitos antoisasta blogistasi :) - tätä on mukava seurata. Olen päässyt kahdesti teksteihisi, kun olet maininnut sormuksista tunnistamisen :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau! Ihanaa, että edelleen seuraat. Siitä kohtaamisesta on jo useita vuosia.

      Poista
  5. Paljon onnea blogisynttäreiden johdosta! Kuinkahan moni kymmenen vuotta sitten aloitettu blogi on vielä voimissaan?

    Hieno kehitystarina kymmenen vuoden ajalta. Vaikka oma blogi päästi ensihuutonsa vasta 2014 marraskuussa, tunnistan silti joitain noista kehityskaarista. Minäkin saatoin kirjoittaa alussa englantia ja suomea sekaisin samaan juttuun, kunnes jossain vaiheessa luin että siitä ei Google tykkää. Kuvatkin menivät alkuun blogiin täysin käsittelemättöminä, sitä ei enää tapahdu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei taida olla kuin kourallinen tai pari sen ajan suomalaisista blogeista enää voimissaan. Monen monta omaa suosikkiani on vuosien varrella lopettanut.

      Kuvankäsittelystä en tiennyt oikeastaan mitään aloittaessani ja kaikki kuvat taisivat mennä melkolailla sellaisenaan suoraan blogiin.

      Poista
  6. Wau, onnittelut synttärisankarille! 10 vuotta on hieno saavutus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä tosiaan silloin olisi arvannut, että täälä vielä ollaan - ja ihan voimissaan!

      Poista
  7. Paljon onnea sinulle Tuuli ja ihanalle kauniille ja visuaaliselle blogillesi. Sinun blogiasi luen aina ihaillen upeita kuviasi sekä inspiroituen resepteistäsi.
    Upeaa syksyä ja monta kivaa tulevaa vuotta blogille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari. Vielä on virtaa jäljellä jatkaa blogia, joten uskon vuosia vielä tulevan blogille!

      Poista
  8. Suuret onnittelut! Hienoja juttuja mahtunut noihin vuosiin. Omakin blogi täyttää vuosia parin päivän päästä - tosin pari vähemmän. On tää huippukivaa vaikka välillä vähän yksinäistäkin puurtamista. :-)

    VastaaPoista
  9. Oikein paljon onnea 10-vuotiaalle blogillesi. On ollut ilo tutustua sinuun, ja ilman blogejahan tätäkään ei olisi tapahtunut.
    Ihanaa iltaa sinulle Tuuli ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogi on mahdollisuuden tutustua moniin ihaniin ihmisiin, sinuunkin!

      Poista
  10. Paljon onnea kymppi-synttäreistä! Oli kiva lukea blogisi syntytarinaa ja muutenkin ajatuksia miten blogisi jutut syntyvät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nytkin on monta ideaaa hautumassa, työn alla ja ajastettunakin. Kesällä on olltu aikaa kuvata ja kirjoittaa, jteon olen tehnyt postauksia vähän "varastoonkin".

      Poista
  11. Onnea, onnea ihana Tuuli. Ilo ollut saada tutustua, ystävystyä. 🤗❤️🤗

    Blogisi on tyylikäs ja silti helposti lähestyttävä ja kaikkea kaunista pullollaan. Minulle olet esteetikko vailla vertaansa, omaat täydellisen maun.

    Paljon Halauksia ja onnitteluja❤️🤗❤️

    VastaaPoista
  12. Upeat 10 vuotta - ONNEA! Eipä olisi ilman blogeja tutustuttu, monessa oltu mukana yhdessäkin! Kivasti olet päässyt näkemään ja kokemaan blogin kautta eri tyylit ja aikakaudet, mihinköhän suuntaan blogimaailma muuttuu seuraavien vuosien aikana?

    Tykkään lukea blogiasi juuri siksi, että se on niin monipuolinen - löytyy ruokaa, reissuja, kosmetiikkaa, muotia, tapahtumia yms. teemoja jotka kiinnostavat itseäni! Ihania vuosia ja hetkiä blogin parissa myös jatkossa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monta hauskaa hetkeä on jaettu ja paljon on varmaan vielä edessäkin!

      Poista
  13. Onnea 10-vuotiaalle blogillesi ja sinulle tätäkin kautta ❤️

    Blogin kehityskaarta on tullut seurattua omassakin blogissa. Tosin minä olen kirjoittanut aina
    vain suomeksi. Toisaalta blogissani käydään myös huomattavan paljon Pohjois-Amerikasta, Norjasta ja Venäjältä. Saattaa myös johtua ystävistä, jotka asuvat noissa maissa. Ne alkuaikojen kuvat eivät ole ihan parhaimmaista päästä mutta saavat jäädä blogiin koska osa kehityskaarta kuten sinullakin.

    Sinun blogisi toimi Niinan unelmia -blogin ohella inspiraationa siihen, että itsekin jatkoin bloggaamista Kenkälaatikko -blogin loputtua. Alussa ja vielä myöhemminkin apusi blogin teknisten juttujen kanssa on ollut ihan korvaamatonta ❤️ Muistan hyvin kuinka kärsivällisesti muutit
    blogiani sen nykyiseen ulkomuotoon teidän olohuoneessa. Kului tunteja ja kahvikupposia mutta valmista tuli!

    Kiitos ja onnea vielä kerran sekä monia blogivuosia eteenpäin. Oma Marjon matkassa-bloginkin täyttää joulukuussa jo 7 vuotta. Erittäin antoisaa ja mukaansa vievää tämä bloggailu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tämä mahtava, joskin aikaa vievä harrastus!

      Muistan hyvin, kuinka viilasimme blogiasi olohuoneessamme. Olisi varmaan aika myös taas pikkuisen freshata oman blogin ulkonäköä. Blogin ulkonäkö on aikalailla muuttunut alkuajoista, välillä oli jotain kukkapohjaakin alkuvuosina.

      Itse olen huomannut nykyisin vain suomeksi kirjoittaessani, että Bloggerissa näkyvät katsojat muista maista korreloivat hyvin roskapostikommenttien kanssa, eli suuri osa on botteja. Analyticsista saa oikeampaa tietoa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.