Lohimousse, joulun ruokaklassikko

Kalapöytä ja kylmät alkuruoat ovat minulle parhainta osaa joulupöydästä. Kinkkua ja laatikoita syödään sitten jos jaksetaan - eikä niitä aattona aina jaksakaan syödä.

Lohimousse on joulupöydän klassikkoruokia. Helppotekoisen lohimoussen voi valmistaa jos isompaan astiaan tai tehdä jokaiselle oman annoksen.



Vuoraamalla pyöreäpohjaisen kulhon kylmäsavulohiviipaleilla ja täyttämällä sen moussella, saa näppärästi tehtyä "lohikupoleita".





Lohimousse

200 g graavisuolattua kirjolohta
300 g kylmäsavustettua kirjolohta
1 punasipuli
2 dl kuohukermaa
2 dl creme fraichea
1 tl mustapippuria
¼ tl rosepippuria
½–1 dl silputtua tilliä tai ruohosipulia

Leikkaa lohet pieniksi kuutioiksi, jätä kylmäsavulohta 1-2 siivua/ruokailija kulhojen vuoraukseen. Silppua punasipuli ja ruohosipuli. Vatkaa kerma.

Yhdistä kermavaahto ja creme fraiche, mausta musta- ja rosepippurilla sekä ruohosipulisilpulla. Kääntele joukkoon lohikuutiot.

Vuoraa pienet kulhot ensin muovikelmulla ja sitten kylmäsavuohisiivuilla, lusikoi lohimousse kylmäsavulohiviipaleilla vuorattuihin kulhoihin. peittele kelmulla ja nosta kylmään. Kumoa mousset varovasti tarjoilulautasille, poista kelmut ja koristele ruohosipulisilpulla.





5 kommenttia :

  1. Onpa kaunis toteutus tehdä noin kulhon muotoon! Rakastan mousseja ja tahnoja, niitä löytyy joulupöydästäkin <3

    VastaaPoista
  2. Kyllä näyttää hyvältä. Minun ukkeli olisi tuollaisesta herkusta ihan onnessaan.
    Ihanaa iltaa sinulle <3

    VastaaPoista
  3. Nam, meillähän on perinteenä se lohihyydyke, mutta tämä olisi kiva lisä tai vaihtoehto, lisänä pikemminkin, en usko, että mies luopuu lohihyydyke perinteestä. ;)

    Ihanaa torstaita Tuuli. <3

    VastaaPoista
  4. Nam nam, tää voisi mennä kokeiluun :) Kiitos vinkistä ja iloa viikkikseen!

    VastaaPoista
  5. Omnomnom! Olen suuri lohenystävä joten tätä täytyy varmasti kokeilla jossain vaiheessa.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.