Viisi viikon varrelta

Sisältää PR-tuotteita*

Vaikka hiljaiseloa vietetäänkin, on pääsiäisiviikollekin osunut ilonaiheita.



luontokuva

luontokuva

kirsikankukat

kirsikankukat
Huhtikuu

Luonto on antanut iloa, voimalla etenevä vehreä kevät kukkineen antaa iloa ja toivoa. Kirsikkapuutkin ovat jo alkaneet kukkimaan. Ja aurinko - onpa ollut ihanan aurinkoisia päiviä harmaan talven jälkeen!



noutoruoka covid

ravintola helsinki

leipomo väyrynen




Koronakriisin alettua täälläkin toden teolla päätimme lanseerata "support your local"-perjantait. Monet ravintoloitsijat ovat nyt suuressa ahdingossa ja vaikka kriisi kirpaisee omaakin kukkaroa, haluamme omalla pienellä tavallamme auttaa yksityisyrittäjiä vaikka edes yhdellä viikottaisella kotiin tilatulla tai haetulla ravintola-aterialla. Tämän hetken kulutuspäätöksillä on vaikutusta siihen selviävätkö yritykset kriisin yli vai eivät ja millasia yrityksiä on jatkossa tarjoamassa palveluksia iloksemme ja hyödyksemme. 

Noutaessa voit vaikka soittaa ravintolaan ennen sisään menoa ja kysyä onko noutokassi valmiina, jotta sisällä käynti on mahdollisimman lyhyt. Monet ravintolat ovat järjestäneet myös omia kuljetuksia, koska pari suurinta ruokalähettiä perii melkoisen kovaa provisiota ruoan kuljetuksesta.

Ensimmäisenä perjantaina haimme Töölöstä Trattoria Sognosta ruokaa. Seuraavana perjantaina olivat vuorossa Punavuoren Restaurant Pennyn rapukakkuset sekä Reuben sandwichit ja jälkkäriksi Leipomo Väyrysen Pikku-Väykkä-minimunkkeja.

edullinen pataruoka


Kotona on kokkailtu muuten hyvin edullisesti kaikenlaista jääkaapin ja kaappien sisältöä parhaan mukaan hyödyntäen.

Harvennetuilla kauppareissuilla silmään osui häränhäntiä. Olen yleensä tehnyt joka talvi ainakin kerran häränhäntäpataa, mutta nyt muhevan padan tekeminen meni kevään puolelle. Muut ainekset löytyvät kotoa; parvekkeella oli perunapussi, häntien kanssa samaan pataan meni tilkka punaviiniä, lihalientä, nahistuneiden yrttien loput varsineen pikkusilppuna, pari porkkanaa, palsternakka, lusikallinen maapähkinävoita, sipuleita ja mausteita. Sen tarkempaa reseptiä en nyt kirjoita, mutta viime talvelta blogissa on ollut häränhäntäpataresepti, jota voi mukailla saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan.

aurinkosuojat

Ikuisen marraskuun jälkeen olemme saaneet nauttia ihanasta auringonpaisteesta, vaikkei juuri tänään paistakaan. Suomen yllä on kuitenkin ollut aukko otsonikerroksessa, UV-säteily on ollut normaalia selvästi voimakkaampaa. Ainakin täällä rannikolla merituulet puhaltelevat aurinkoisinakin päivinä vielä viileästi, eikä auringon lämpöä iholla tunne niin hyvin kuin kesällä. Suojaus auringolta on kuitenkin tärkeää.

Lancaster Sun Beauty Protective Water -aurinkosuihke SPF 30* suojaa tarjoaa optimaalisen suojan auringolta, se sisältää aurinkosuojia, valoa heijastavia ainesosia ja tehokkaita
antioksidantteja sekä kosteuttavaa glyserolia. Aurinkosuihketta voi käyttää myös märälle iholle.

Lancaster Golden Tan Maximizer After Sun Milk* sopii niin kasvoille kuin vartalollekin. Voide kosteutettaa ja ravitsee ihoa ja pidentää päivetyksen kestoa.

Lancaster Sun-tuotteita myyvät Sokos- ja Stockmann- myymälät sekä verkkokaupat.


käsien pesu


Muistatte varmaan pestä käsiä ahkerasti, tästä tuskin tarvitsee enää ketään muistutella. Suositeltu vähimmäisaika 20 sekuntia on näin pääsiäiseenkin sopivasti kuulemma suunnilleen Jänis istui maassa-laulun pituinen. Meillä raikaakin usein Jänis istui maassa kylpyhuoneesta kun kaksi keski-ikäistä pesee käsiään.

Kuinka pääsiäisesi on sujunut ja mikä on ilahduttanut kuluneella viikolla?

3 kommenttia :

  1. Iloa on tuonut aurinko, kävelylenkit ukkelin kanssa, hyvä kotiruoka ja pienet näpertelyt. Isoin juttu on se, että sain vihdoinkin siivottua vaatekaappini :)
    Ihanaista sukkasunnuntaita sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  2. Näitä kuvia kun katselee, niin tulee suorastaan onnellinen olo! Huippua myös miten suositte kerran viikossa pienyrittäjiä ja haette ruokaa eri paikoista, iso peukku teille. Harmi, että täällä Porvoossa tarjonta on vähän huonompi ja arvaa kenellä on sushia ikävä!

    Noita minimunkkeja alkoi ihan törkeästi tekemään nyt mieli.

    Sydämellistä pääsiäistä Tuuli <3

    VastaaPoista
  3. Meidän pääsiäinen on sujunut todella rauhallisesti kahdestaan. Meidän pikku Elliä on hirveä ikävä. Onneksi olemme saaneet videotervehdyksiä päivittäin.

    Paikallisten yrittäjien tukeminen on todella tärkeää juuri nyt!

    Mukavaa alkavaa uutta viikkoa sinulle Tuuli :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.