Kesäpäivä maalla ja pysähdysvinkki vanhan Turuntien varrelta

Maaseutu(kin) on kauneimmillaan kesäaikaan. Monelta maalaispaikkakunnalta löytyy myös salattuja helmiä. Vanhat valtatiet ovat hiljentyneet autojen pyyhältäessä moottoriteitä pitkin ja paikkakuntien löydöt jäävät vain harvojen tietoon.

Antiikkiliike

Antiikkiliike

Vintageliike

Kauniina kesäpäivinä olemme ajaneet Lohjalta Sammattiin anoppilaan moottoritien sijaan vanhaa Turuntietä. Yksi tällaisista salatuista helmistä on Lahjahovi Nummella vanhan Turuntien varressa. Viime ruokakassireissulla pysähdyimme Lahjahoviin ostamaan lahjaa ystäville. Heille löytyikin edullisesti upea kuparikasari, joka vietiin eilen tuliaisiksi. Aiemmin olen samasta paikasta hankkinut mm. Rörstrandin yli sata vuotta vanhat kauniit lautaset 4,20€/kpl ja vanhan, useammissa blogikuvissakin vilahtaneen kakkuvadin 5€. 

Kälyni kanssa tutkimme tarjontaa tarkasti. Sain pidättäydyttyä parin euron vanhojen voiveitsien ostamisesta ja upean 130 euron talonpoikaslipaston hankkimisesta, mutta sitten iskin silmäni johonkin, jota en voinut vastustaa. Siippakin onneksi ihastui esineeseen, jota esittelin kiihtyneesti käsiä heilutellen. Löytö postaukseen lopussa. Lounas maalla

Kasvisruoka

Kesäpöytä

Kesäruokaa

Maalla grillailimme hellesäässä aprikoosia, tuoretta maissia ja halloumia, lisäksi oli savulohta ja tekemääni varhaiskaalibulgurisalaattia. Jälkiruokana oli mansikoita ja kakkua. Ihanaa kesäruokaa!


Seniorikoira

Seniorikoira

Lounaan jälkeen kaikki vetäytyivät päivälevolle. Tarmokin nautti viileällä ruoholla makailusta. 

SteampunkLahjahovista löytyi tämä 1930-luvun steampunk-henkinen palosammutin hienoine niitteineen, jonka ostimme. Siitä tulee valaisimen jalka, kunhan saamme sopivat osat hankittua.

Oletko löytänyt kesäretkilläsi näitä harvojen tuntemia "salattuja helmiä"?

10 kommenttia :

 1. Ihan uusi tuttavuus minulle, pitäneepä pistää paikka muistiin. Hieno löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjahovi on ollut jo vuosia Nummella, kannattaa käydä.

   Poista
 2. Tämä pysähdysvinkki täytyykin muistaa :) Muutama paikka olisi kiva käydä lomalla katsomassa, lähinnä ovat sisustuskauppoja/kahviloita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaisempien teiden varrelta löytyy monta mielenkiintoista paikkaa.

   Poista
 3. Niin totta tuo mitä kirjoitit. Uudet isot tiet vievät nopeaan haluttuihin kohteisiin, mutta mitä aarteita jääkään kokematta. Hyvä muistutella näistä. Teilläpä on hieno löytö tuo palosammutin 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palosammutin on hieno. Projekti on vähän tauolla kun mies lähtee kolmen viikon työreissulle tänään, mutta eiköhän meillä syksyksi ole valaisin valmiina.

   Poista
 4. Tulee uskomattoman kaunis valaisin, aivan mieletön löytö Tuuli <3 Muutenkin aivan ihanat kesäkuvat. Aurinkoa uuteen viikkoon. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydneyssä 10 v. sitten näimme palosammutimista tuunattuja valaisimia, tästä tulee jotain samantapaista.

   Poista
 5. Voi,miten täydellistä helleruokaa!!
  Tuohon pöytään astuisin kyllä kursailematta!
  Kaunista antiikkiakin silmänruokana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anoppilassa on aina ihanat kattaukset. Tällä kertaa me teimme miehen kanssa ruoat, kaikille maistui helleruoka.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.