Japanissa varhaiskaalia tai valkokaalia on usein sellaisenaan naposteltavana rennoissa izakaya-ravintoloissa, välillä kotonakin laitan ruoan kylkeen ihan vain raakaa silputtuna varhaiskaalia, joka on maukkaan raikasta sellaisenaan.
Varhaiskaali antaa myös raikkautta täyteläisen makuisen tahinikastikkeen kanssa tarjottavalle taboullehsalaatille.
Varhaiskaalibulgursalaatti on raikasta kesäpäivien ruokaa, nythän hellettä tai ainakin lämpimämpää on taas tulossa.
Tahinikastike maistuu myös dippinä ja uunijuuresten kanssa.
Varhaiskaali-taboullehsalaatti tahinikastikkeen kanssa
2 dl vettä
2 dl bulguria
½ rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
n. 200 g varhaiskaalia
n. 100 g kurkkua
2 tomaattia
1 pieni punasipuli
½ dl lehtipersiljaa
½ dl tuoretta minttua
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
Kiehauta vesi. Nosta kattila liedeltä. Lisää bulgur, oliiviöljy ja suola. Anna hautua kannen alla 8 min.
Pese kurkku ja tomaatit. Poista vetinen sisus. Leikkaa varhaiskaali, kurkku ja tomaatti hyvin pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. Hienonna yrtit.
Sekoita kasvikset ja yrtit bulgurin joukkoon. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla.
Sekoita tahini kastiketta 0,5-1 dl ennen tarjoilua salaatin joukkoon.
Tahinikastike
1 dl hyvin sekoitettua tahiniä
1 valkosipulinkynsi pieneksi hienonnettuna
2 rkl tuoretta sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
Hyppysellinen suolaa
2 - 6 rkl haaleaa vettä
Hyppysellinen juustokuminaa
Hyppysellinen chiliä
1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
Vatkaa tahini, hienonnettu valkosipuli, sitruunamehu, oliiviöljy ja suola kulhossa, kunnes ne sekoittuvat sakeaksi seokseski.
Lisää vettä, ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen, kunnes koostumus on toivomasi.
Sekoita joukkoon kumina, chili ja hienonnettu persilja. Maista ja lisää suolaa tai sitruunamehua tarvittaessa.
Kastike säilyy jääkaapissa 5 päivän ajan. Tahinikastike maistuu myös dippinä ja uunijuuresten kanssa.
Kiitos ihanista resepteistä <3 Reseptit tulevat käyttöön! Minä en osaa valita lempi kauden suosikkivihannestani, koska niitä on niin monia! Innostun satokauden raaka-aineista <3
VastaaPoistaValinta valinta onkin vaikeaa. Tähän aikaan vuodesta hullaantuu ruokakaupassa kun ihanaa tarjontaa on niin paljon.
PoistaOi, tätä täytyy kokeilla, kuulostaa niin hyvältä. Mun poika ei oikein syös salaatteja, mutta kaali on hänen suurta herkkuaan, joten tämä voisi toimiakin.
VastaaPoistaKaali on maukas vaihtoehto salaatille. Toivottavasti pojalle maistuu.
PoistaOnpa taas ihana salaattiohje täällä, näyttää niin herkulta!
VastaaPoistaKesän suosikkivihannes taitaa olla kevätsipuli :)
Ihanaa loppuviikkoa sinulle Tuuli <3
Varsisipuli onkin maukasta, sitä on kesällä melkein koko ajan kotona.
PoistaKiitos reseptistä! Ja itse suosin varhaiskaalia monella tapaa ja raakana. Syön sitä usein ihan sellaisenaan;)
VastaaPoistaHyvää kesän jatkoa, Lumo <3
Syön itsekin varhaiskaalia ihan sellaisenaan paljon. Eilen tein siitä caesar-salaattia, maukkaampaa kuin Romano- salaatilla.
PoistaNäyttääpä raikkaalta salaatilta ja huikean kaunis tuo pöytäliina. Suosikki vihannes, suomalainen tomsu suoraan maatilalta. :)
VastaaPoistaKivaa viikonloppua Tuuli. <3
Liina on anoppini suosikkeja. Se on pöydässä u niin ulkona kuin sisälläkin.
PoistaKyllä taitaa olla kukkakaali,koska työskentelen kaalin parissa näin eläkeläisenäkin.Poikani jatkaa tilamme pitoa ja viljelee kukkakaalia,erikoisalana babykaali rasioissa.Gratiini kaalista on tosi herkkua!
VastaaPoistaBaby +kaali onkin hyvää!
PoistaVaikea valita kauden suosikkivihannesta kun niitä näin kesällä on aika monta. Kukkakaali, porkkana, kevätsipuli, ruohosipuli - kaikista pidän ja sitten toki tuoreista tomaateista sekä kurkusta.
VastaaPoistaKesävihannekset ovat niin meheviä, niistä saa tehtyä miltei mitä vain. Ja tuoreinakin ovat herkullisia.
Poista