Chorizo-katkaravut maissisalaatin kanssa

Bon Appetiti-lehden resepteistä olen löytänyt paljon herkullisia ruokia, joita on tehty uudelleenkin. Amerikkalainen lehti tuli minulle kotiinkin muutaman vuoden, mutta nyt seuraan julkaisuja Facebookissa ja Instassa ja nappaan kiinnostavimmat reseptit talteen Pinterestiin.

Pari viikkoa sitten silmiini osui chorizo-kampasimpukoiden resepti. Muistin pakastimessa olevan sekä pari pientä chorizomakkaraa muutamaa viikkoa aiemmin tekemäni chorizobolognesen jäljiltä että pussinpohjallinen jättikatkarapujen pyrstöjä. Ajattelin katkarapujen voivan hyvin korvata kampasimpukat ja hyvin ne toimivatkin tehtävässään, muokkasin reseptiä muutenkin jonkin verran mieleni mukaan. Useinhan reseptit toimivat minulle innoituksena ja inspiraationa, lopputulos voi olla aika erilainenkin kuin alkuperäisessä reseptissä.





Chorizo-katkaravut maissisalaatin kanssa

3 maissia kuorittuna tai 200 g pakastemaissia

3 rkl oliiviöljyä, jaettuna

2 pientä savustettua espanjalaista chorizoa hienonnettuna

4 varsisipulia hienonnettuna

4 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina

½ – 1 chili hienonnettuna

¾ tl suolaa

2 dl creme fraichea

⅓ kuppi hienonnettua korianteria

12 jättikatkaravunpyrstöä

2 rkl voita

korianterinlehtiä

1 lime

 

Leikkaa maissinjyvät tähkistä.

Kuumenna 1 rkl. öljyä keskikokoisessa kattilassa keskipitkällä. Keitä chorizoa sekoittaen välillä, kunnes makkararouhe alkaa rapeutua, noin 2 minuuttia. Kaada chorizoöljy varovasti pieneen kulhoon, aseta sivuun. Palauta chorizopannu keskilämmölle ja lisää ravunpyrstöt, valkosipuli, chili, 1 rkl. oliiviöljyä ja ¾ tl suolaa. Hauduta sekoitellen kunnes vihannekset ovat pehmenneet, mutta eivät ruskistuneet, noin 2 minuuttia. Lisää maissinjyvät ja hauduta sekoitellen, kunnes maissinjyvät ovat kirkkaan keltaisia ja pehmenneitä, 5–7 minuuttia. Poista pannu levyltä ja anna maissiseoksen jäähtyä pannulla 5 minuuttia. Sekoita varovasti joukkoon creme fraiche ja korianteri. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

 

Mausta jättikatkaravun pyrstöt runsaasti suolalla. Lämmitä sivuun laitettu chorizoöljy ja jäljellä oleva 1 rkl. oliiviöljyä suuressa paistinpannussa keskilämmöllä kunnes öljy alkaa hieman savuta. Ruskista kampasimpukoita sekoitellen noin 3 minuuttia.

 

Vähennä lämpöä ja käännä ravunpyrstöt. Lisää voita paistinpannulle ja valuta sulavaa voita ravunpyrstöjen päälle 30 sekunnin ajan. Siirrä kampasimpukat lautaselle.

Jaa maissiseos lautasille, nosta kampasimpukat maissiseoksen päälle. Tarjoile limeviipaleiden ja korianterin kanssa.


Toimivatko reseptit sinulle innoituksena uuden luomiseen vai noudatatko alkuperäisiä reseptejä?



5 kommenttia :

  1. Harvoin noudatan tarkasti ohjeita, vaan teen juuri niin kuin sinäkin, sovellan!
    Herkullisen näköinen salaatti!
    Ihanaa torstai-iltaa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  2. Nyt alkoikin tekemään mieli katkiksia - muistelen kaiholla viime syksyistä Espanjan-matkaamme, kun söimme niitä kuin leipää vain eli lähes päivittäin grillattiin kalaa ja jättikatkiksia. Mutta ei tänä syksynä.
    Kivan tuntuinen ohje, joka menee kokeiluun <3

    VastaaPoista
  3. Sekä että toimivat. Rakastan katkiksia ja voisin elää niillä joka päivä, jos unohdetaan kolesteroli asiat. Ei siis ole korkea kolesteroli, mutta jos joka päivä söisi. <3 Ah mitä herkkua. Kivaa viikonloppua Tuuli. <3

    VastaaPoista
  4. Kutkuttavan herkullinen yhdistelmä! Minulta löytyy myöskin chorizoa ja jättikatkoja + paahdettua perunaa sisältävä talvisalaatti blogista. Aina pitää vähän soveltaa, en juurikaan koskaan taida noudattaa orjallisesti reseptejä : )

    VastaaPoista
  5. Oi miten ihana yhdistelmä, tähän lokakuuhun sopisikin tapas ilta niin hyvin. Täytyypä laittaa idea muistiin! Usein myös täällä reseptit muuttuvat alkuperäisesti, ja toimivat hyvinä innoituksen lähteinä :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.