Viisi viikon varrelta

Marraskuu alkoi aivan juuri ja nyt ollaankin jo puolivälissä, jouluunkin on enää reilu kuukausi. Etenkin harmaina päivinä ajatus on jo talvipäivän seisauksessa. Siitä kun lähdetään taas valoisampaa kohden. Joulua enemmän taidan odottaa pidentyviä päiviä, vaikkei valoisan ajan pitenemistä ensimmäiseen kuukauteen juuri huomaa.


3 kaveria piparkakkujäätelö x malia


PR-näytteitä 3 kaverin jäätelö ja Malia Company


3 kaverin piparkakkujäätelö ja Malian piparkakkukynttilä = Joulun starter pack. En tosiaan ole vielä ihan joulutunnelmissa vaikka jo sinne kevääseenkin jo kurkotan, mutta ehkä vähän voi näiden sesonkituotteiden kanssa jouluakin fiilistellä, eikös vaan… En erikoisemmin välitä joulutortuista, mutta piparkakuista pidän kovasti. 3 kaverin kausijäätelömaku yhdistääkin kaksi suosikkiani; jäätelön ja piparkakut.

Malia Companyn tuoksukynttilät suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan maailman tuoksupääkaupungissa Grassessa Ranskassa. Tuoksukynttilät valmistetaan soijasta, joka on myrkytön vaihtoehto perinteisille parafiinikynttilöille. Malian Piparkakku -tuoksukynttilöitä tulee myyntiin rajoitettu erä maliacompany.com verkkokauppaan, Aleksanterinkatu 21 avautuvaan Xmas Garageen sekä Kämp Gardenin My o My Home-myymälään Helsinkiin. 3 kaverin jäätelöä on myynnissä hyvin varustelluissa ruokakaupoissa


Tomaatti-papukeitto
Viikon ihanin pikaruoka oli tomaatti-papukeitto; purkillinen säilöttyjä tomaatteja, purkillinen valkopapuja ja pecorinoraastetta, pinjansiemeniä, jo vähän nahistuneesta timjamista tekemääni pestoa ja korealaista chilitahnaa gochujangia. Lämmittävää, täyttävää ja herkullista.

 


Lokal Kansallissali

Lokal Kansallissali joulu

Lokal Kansallissali joulu

Lokal Kansallissali





Lokal Kansallissali

Pressitilaisuus Lokal Helsinki

Lokal on suomalaisen taiteen, designin ja käsityön konseptimyymälä. 


Lokal Kansallissali tarjoilee kuratoidun valikoiman kahdeksassa huoneessa upeissa Väinämöisenlinnan tiloissa Helsingin keskustassa Aleksanterinkadulla 16.11.-23.12. Tarjolla on vaikkapa joulun lahjoiksi huolella valikoituja, vastuullisesti valmistettuja ja kestäviä valintoja läheltä ja hieman kauempaa. Tarjolla on mm. käyttöesineita, astioita, ruokatuotteita, kodintekstiilejä, vaatteita ja kosmetiikkaa. Kansallissalin miljöö jo sinällään on näkemisen arvoinen.




Hirvet


Hirviemä ja vasa
Hirvet ylittävät joen

hirviemä ja vasa


Viikon luontoelämys oli viime viikonloppuna hirviemän ja vasan näkeminen maalla. Ne hölköttelivät metsästä naapurin sänkipeltoa alas, kahlasivat hetken mietinnän jälkeen joen yli, kulkivat lammaslaitumella aikansa kunnes hyppäsivät aidan yli ja hävisivät seuraavaan metsään. Olen nähnyt pari kertaa hirviä luonnossa aika läheltä, mutta en koskaan ole päässyt seuraamaan niitä pitkään saati kuvaamaan.


The Crown


Lopuksi pakko vielä mainita The Crown, uusi kausi tulee Netflixiin viimein tänään. Tällä kaudella on edetty jo Dianan aikakauteen. Tiedän, mitä teen tänä iltana! 


Kuinka sinun viikkosi on sujunut? Joko joulu on mielessä vai kurkotatko ajatuksissa jo kevääseen? Onko sinulla jotain sarjasuosituksia? 

12 kommenttia :

  1. Crown ja Diana, niin ihan best tuotantokausi mulle. <3

    Aah tuo keitto ja niin kivan näköinen tuo Lokal, siitä tuli mieleen venäjän ja suomalaisen designin risteytys eli ihanalta näyttää.

    Huikeat hirvikuvat Tuuli. Omat lähikontakti hirvimuistot menee lapsuuteen, kun istuin huussissa ja hirvi rymisteli vauhdilla vierestä ohi (pelotti) ja ui vastapäiseen saareen. Wow miten nopeita uimareita ovat.

    Kivaa sunnuntaita. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dianan vaatteita olisi ollut ihana nähdä vähän enemmänkin vaikka ne olikin versioitu alkuperäisistä, hääpuku ja Australian tanssikohtauksen asut olivat vaatimattomammat kuin alkuperäiset. Ehkä tuotannossa on haluttu kiinnittää huomio enemmän juoneen kuin asuihin.

      Poista
  2. Täytyy käydä tuolla Lokal, pressin en päässyt harmillisesti. Mutta ehtiihän tuota vielä. Katsoin juuri Areenasta Belgravian loppuun ja perjantaina alkoi MTV:llä Remontilla Rahoiksi. En katso ollenkaan Netflixiä, joten The Crown ei ole tuttu, toki olen siitä kuullut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Belgravia oli vähän pettymys Downton Abbeyn jälkeen, kun on saman käsikirjoittajan. Epookkeja on kuitenkin kiva katsoa, joten tuli sekin loppuun saakka seurattua.

      Poista
  3. Väinämöisenlinna ja Kansallissali ovat upeita paikkoja ja juuri oikea paikka järjestää Lokal joulumarkkinat. Upeaa ja vastuullisesti tuotettua. Näitä tuotteita on iloa kääriä pakettiin että myös saada lahjaksi.

    Hirvi on kyllä komean kaunis eläin. Tänään kun ajoin Inkooseen näin mennen tullen kaksi eri kauris/peura? laumaan pellolla ruokailemassa. Jos ei oltaisi oltu moottoritiellä olisin kyllä pysähtynyt kuvailemaan näitä herkuttelijoita. Olivat lähes keskellä sänkipeltoa. Takaisin ajaessani oli toinen ryhmä siirtynyt muualle ruokailemaan mutta emä kahden jo melko suuren vasan kanssa jatkoi puputustaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Knasallissali on upea, harva on nähnyt sitä joten on kiva ettäse on kaikille auki näinkin itkään. Tuotteet olivat myös ihania.

      Poista
  4. Oi miten ihanat hirvikuvat! Hirvistä tulee aina mieleen, kun olin pieni, niin olimme isäni kanssa sienimetsässä. Yhtäkkiä isäni veti minut ison puunrungon taakse piiloon ja sanoi, että pysy ihan hiljaa. Aivan meidän vierestä kulki hirviemo vasansa kanssa ja minusta tuntui, että koko tuon hetken pidätin hengitystä, huih!
    Vähän on jo alkanut laskeminen joululomaan ja kodin siivoilu, että lomalla saa sitten vain olla :)
    Ihanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirvet ovat niin upeita. Lähinnä olen nähnyt niitä auton ratissa ollessani ja silloin ne aiheuttavat sydämen tykytyksiä vaikka olkisivat kauempanakin kun pelkää, että jostain hyppää hirvi tielle. Nyt oli ihana seurata niitä pidempään ihan rauhassa.

      Poista
  5. Kiitos tästä Lokal -konseptimyymälävinkistä - tuolta voisi saada kertaiskulla aika monta joululahjaa vaikkapa herkkukorityylisesti, siihen mukaan joku kaunis teekuppi, kynttilä tai keittiöpyyhe! En ole itse ehtinyt maistamaan piparkakkujätskiä, mutta koostumus lienee sama kuin viime vuonna? Tuo kynttilä on aivan jumalaisen tuoksuinen, antaa jo ihanaa joulun tunnelmaa kotiin, kun se ottaa ulos laatikosta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparkakkujäätelö on mielestäni ihan samaa kuin viime vuonnakin, niin hyvää!

      Olen kerran hetkekski sytyttänyt tuon kynttilän, mutta säästelen sitä vähän joulua lähempänä polteltavaksi.

      Lokalin joulumyynnistä löytyy kyllä monta laadukasta lahjaa.

      Poista
  6. Ihan mielettömät nuo hirvikuvat, taitava kuvaaja olet!

    The Crown oli katsonnassa eilen illalla, mutta se oli hienoinen pettymys. Hieman turhan raskassoutuinen on kerronta, mutta paras Dianan näyttelijä ever + bonuksena Salaisten Kansioiden Scullyn metamorfoosi Thatcheriksi - puhetyyli ja kaikki.

    Valoa viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdin vaihtaa kameraan linssinkin ja ottaa paljon kuvia sillä hirvet olivat pelloilla pidempään, niin upeaa oli saada seurata niitä ihan rauhassa.

      Gillian Andersson oli vienyt Thatcher-hahmonsa ehkä hieman liikaakin maaliin asti. Puhetyyli oli himppasen liian korostettua, mutta eipä jäänyt epäselväksi ketä hän esittään.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.