Kinkku-camembert-täytteiset croissantvohvelit

Sisältää saatuja PR-tuotteita/HK


Vohvelit erilaisina versioina ovat noussee hitiksi viime aikoina. Vohveleita voi tehdä myös valmiista croisanttaikinasta -sellaisesta, joka löytyy kaupan kylmäkaapista säilyketölkissä. Taikina on valmiiksi kaulittuna ja siististi rullattuna, se ei vaadi muuta kuin sopiviksi paloiksi leikkaamisen ja vohveliraudassa paistamisen. Leikasin taikinan neliöiksi ja nipistelin hieman taikinassa valmiina olevia "saumoja" kiinni. Täytin croissantit kinkku-brie -täytteellä ja taittelin taikinan "taskuiksi" ja paistoin vohveliraudalla. 


Valmiista croisanttitaikinasta tulee maukkaan rapsakoita vohveleita vaivattomasti. Noin 15€ maksanut Lidlin vohvelirauta toimii hienosti, siihen ei tavallinenkaan vohvelitaikina tartu kiinni eikä pala (toki paistoaikaa täytyy itse vahtia). Irrotettavien osien pesukin sujuu kätevästi. Croissantvohvelit eli "crofflet" sopivat nopeaksi herkulliseksi iltapalaksi.  Smetanan, creme fraichen tms. sijaan höysteeksi kannattaa kokeilla turkkilaista tai kasvipohjaista jugurttia, jotka ovat raikkaampi ja kevyempi vaihtoehto.



Kinkku-camembert-täytteiset croissantvohvelit

Kinkku-camembert-täytteiset croissantvohvelit




Kinkku-camembert-täytteiset croissantvohvelit

1 prk croissant-taikinaa

6 viipaletta brietä tai muuta juustoa

3 viipaletta HK Aito savusauna savufilee*-leikkelettä kuutioituna

2 tl ruohosipulisilppua

mustapippuria 


Avaa croissant-taikinapurkki. Leikkaa taikina kuudeksi neliön muotoiseksi palaksi. Nipistele taikinassa valmiina olevat "saumat kiinni.  joka taikinapalan toiseen reunaan juustoviipale ja lusikallinen kinkkukuutioita. Ripottele päälle ruohosipulia ja rouhi mustapippuria.

Taita croissant-taikina taskuksi, niistä reunat hyvin kiinni. Äla täytä liika, jotta saat reunat suljettua. 

Paista vohveliraudalla n. 5 minuuttia. Tarjoile turkkilaisen jugurtin ja kinkkukuutioiden kanssa. 

Katso myös croissantvohvelit mädin ja turkkilaisen jugurtin kanssa

Oletko sinä hurahtanut vohveleihin? 

7 kommenttia :

  1. Vau! Näyttää niin herkulliselle! Valmiista croissant-taikinasta olen tehnyt croissantteja,mutta en ole vohveleita tehnyt. Kiva uusi idea! Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Croissantvohvelit valmistuvat todella näppärästi, ne ovat helppo iltapala vaikka salaatin kanssa.

      Poista
  2. Nämä olisivat niin maukkaita, mutta ei ole vohvelirautaa - onneksi 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vohveliraudalla voi valmistaa vaikka mitä, kaikenlaista vähemmän epäterveellistäkin. Meidän vohvelirautaamme ei mikään näytä tarttuvan, sillä on tehty mm. juuresröstejä ilman rasvaam

      Poista
  3. Vohvelit ovat ihania ja minullakin on vohvelirauta, jota tosin ei pariin vuoteen ole käytetty. Nyt pitää kaivaa se kaapista esille ja alkaa paistaa. Suolaiset vohvelit kuullostavat herullisilta. Minulle kävi viikko sitten pettymys Camenbert-juuston kanssa. Olin ostanut sitä kaupasta ja ajattelin herkutella iltasella juustolla ja kekseillä mutta koko juusto oli "mustunut". Kun vein sen kauppaan takaisin seuraavana päivänä he tarkistivat, että kaikki muutkin 1.3. viimeisen myyntipäivän juustot olivat ihan mustia. Outo juttu - otin sitten tilalle sinihomejuustoa ja herkuttelin. Mukavaa sunnuntaita ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juusto erään oli varmaan päässyt bakteeria tai väärää hometta. Onneksi juusto oli mustunut niin, että havaitsit heti.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.