Baileys-suklaatryffelit

Erilaiset itse tehdyt suklaamakeiset ovat olleet jouluhittini jo lapsesta saakka. Ystävät odottava niitä joka vuosi, työnantajakin kuulemma kinasteli viime vuonna vaimonsa kanssa viimeisestä suklaasta. Lapsilta "arvosuklaat" oli pidetty piilossa.

Viime vuoden uutuus olivat Baileys-suklaatryffelit. Siippa kyseli voiko kermalikööriä laittaa suklaan joukkoon. No toki, tehdään helppoja suklaatyffeleitä. Yhteistyössä tryffelit valmistuivat nopeasti. Minä sekoittelin suklaamassan, siippa pyöräytteli pallot ja minä viimeistelin ne kultasuihkeella, kun muistin vielä kaappissa olleen syötävän elintarvikekultasuihkeen. Tryffelit pyöräytettiin kaakaojaohossa ja viimeisteltiin suihkauksella kultapölyä.

Kultasuihketta on ainakin Dr. Oetkerilla. Kultasuihkeen suihkauttelu kannattaa tehdä esim. pesualtaassa läheltä tryffelin pintaa, sillä kultapöly leviää helposti ilmassa.

Tryffelit ovat tiivistä tavaraa, joten niistä kannattaa tehdä pienikokoisia.

Suklaatryffeleiden lisäksi teen jouluksia aina hedelmä-pähkinäsuklaita ja Wiener nougatia, joiden ohjeet olen julkaissut jo yhdeksän vuotta sitten.



X







Baileys-suklaatryffelit

600 g  maitosuklaata

8 rl  kermalikööriä

6 rl kuohukermaa


Paloittele suklaalevyt lämmönkestävään kulhoon ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. 

Lisää sulan suklaan joukkoon kermalikööri ja kuohukerma. Sekoita hyvin. 

Laita suklaamassa jääkaappiin tunniksi jäähtymään.

Vuoraa pelti leivinpaperilla.

Muotoile seoksesta pieniä, pyöreitä tryffeleitä käsien välissä tai kahden pikkulusikan avulla. Pyörittele tryffelit kaakaojauheessa, nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille ja suihkaise kultapölysuihkeella. 

Säilytä jääkaapissa. 

Teetkö sinä itse joulumakeisia?


 

4 kommenttia :

  1. Oi, miten herkullinen tryffeliresepti. Nyt alkoi tehdä mieli makeaa! Juuri eilen päätin, että ennen joulua pitää karsia namien syöntiä niin sitten jouluna voi syödä hyvällä omallatunnolla vähän enemmän. Olen tehnyt monena jouluna mutta en viime aikoina. Tein usein jouluksi toffeekarkkeja ja tryffeleitäkin olen tehnyt. Nykyään ei aika vain riitä kaikkeen. Tällainen joululahja on ihan saajalleen ja makoisa myös ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen yli 40 v. tehnyt joulumakeisia, joskus paljon erilaisia, mutta viime vuosina olen keskittynyt suosikkeihini ja tehnyt maksimissaan kolmea lajia

      Poista
  2. Apuah miten houkuttelevan näköisiä ja Baileys, nam! Me teimme itsenäisyyspäivänä erän appelsiinisuklaata ja kahden suklaa tryffeleitä, jäljellä enää vain yksi neljännes...Lapsuudesta muistan äidin tryffelit, nekut ja marmeladin, kyllähän itse tekjemät pesevät niin mennen ja tulen kaupan valmiit konvehdit!

    VastaaPoista
  3. Herramujee, iso nam ja onpa vielä kauniin näköisiä. Ihanaa jouluviikkoa Tuuli. <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.