Viisi vinkkiä tammikuun arkeen

Kuinka on tammikuu pyörähtänyt käyntiin? Tammikuu on monen inhokkikuukausi. Joulukuusi ja vuodenvaihteen juhlinta ovat takana, mutta kevät tuntuu olevan vielä kaukana.

Arjesta kannattaa tehdä vähän parempaa ja nauttia päivittäin pienistä asioista. Palaan parin viikon vapaan jälkeen huomenna töihin. Edessä on lähitöitä työpaikalla. Koronatilanne toki mietityttää, mutta tapaan vain muutamia ihmisiä päivittäin ja kolmannen rokotuksenkin sain kuluneella viikolla, joten olen kuitenkin ihan levollisin mielin.









Lunta on nyt koko maassa. Vaikken olekaan mikään suuri talven ystävä ja odotan jo kevättä, upeilla talvisäillä on ollut kiva ulkoilla. Kunnon happihyppely antaa energiaa.


Tuorepuuro


Maistuva, ravitseva aamiainen on hyvä aloitus päivälle. Pitkään kylläisenä pitävä tuorepuuro on vakioaamiaiseni miltei joka päivä.


Kukkakuppa


Markettiruusut

Edullinen kukkakimppu


Arkikukat ilahduttavat ihan tavallisina päivinä. Kimpun ei tarvitse olla kallis; marketissa on ollut edullisia, kivoja viikkokimppuja ja lähikukkakaupassakin oli upeita viidentoista euron kimppuja keväisissä sävyissä.


Oriflame Giordani Ûforia gold-meikkivoide




Oriflame Giordani-meikit



Arkimeikkini on yksinkertainen, enkä pahemmin jaksa tai muista sitä korjailla päivän aikana. Jo pari kuukautta vakiomeikkivoiteenani on ollut Oriflamen Giordani Gold Pure Ûforia on kevyt, puolipeittävä ihoa heleyttävä, kosteuttava meikkivoide, jota voi kerrostaa. Kivan kuulaan ja luonnollisen lopputuloksen antava meikkivoide kestää maskinkin alla hyvin koko päivän eikä sen pysyvyydestä tarvitse huolehtia.

Oriflamen Angel Caress Lengthening --ripsiväri pidentää ja erottelee ripset kauniisti. Hoitava ripsiväri myös suojaa ja vahvistaa ripsiä. Tämän ripsivärin kanssa ei myöskään tarvitse pelata pandasilmiä, vaan väri pysyy hyvin päivän ajan ja peseytyy helposti.


Uunifeta


Arkena kun kannattaa ilahduttaa itseään ja perhettään hyvällä ruoalla. Silti ruoanlaittoon ei tarvitse käyttää paljon aikaa.  Uunissa sitruunalla, rosmariinilla ja valkosipulilla maustettu paahdettu feta ja tomaatit couscousin, turkkilaisen jogurtin ja peston kanssa on helppo ja nopeasti -alle puolessa tunnissa valmistuva arkiruoka.



Pataruoat ja keitot ovat tammikuun pakkasilla maittavia, helppoja ruokia jotka hautuvat kuin itsestään. Vaikka pataruoat ovat parhaimmillaan usean tunnin haudutuksen jälkeen, aktiivinen ruoalaittoaika on lyhyt.

Häränhäntäpata on täynnä makua ja sitä on helppo valmistaa isompikin padallinen parin päivän ruoaksi.

Onko tammikuu inhokki-vai suosikkikuukautesi?









11 kommenttia :

  1. Nyt on ollut inhokkikuukausi ainakin tähän mennessä. Flunssa vei petiin enkä päässyt pariin viikkoon ulkoilemaankaan, kun ei jaksanut. Nyt olen parina päivänä jo tehnyt muutamien kilsojen lenkin, joten voiton puolella ollaan. Muutenhan nyt on ollut ihanan valoisia pakkaspäiviä ja ihan parasta mitä voi täällä etelässä toivoa.
    Yleensä ollaan oltu tammikuussa Thaimaassa reilut pari viikkoa, joten se on mennyt kuin siivillä lomaa odotellessa. Ehkä vuoden kuluttua....
    Häränhäntäpata vaikuttaa ihanalta, käynpä katsomassa reseptit. Ja miten kaunis kuva sinusta tuo meikkikuva <3
    Aurinkoisia pakkaspäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka katse on jo keväässä, kauniit pakkaspäivät ovat olleet upeita.

      Lomareissun odotuksessa eläminenkin on kivaa, nyt ollaan vaan katsottu välillä youtube-videoita suosikkikohteista ja haaveiltu matkoista.

      Poista
  2. Mulla on tammikuussa synttärit, joten se on kuukausi, jolloin hemmottelen itseäni mahdollisimman paljon. :) Yleensä täytän tammikuun hemmotteluhoidoilla, kylpylöillä, leffassa istumisella, matkustelulla ja hyvällä ruoalla. Nyt kun iso osa ilahduttavista asioista on jäähyllä, niin teen silti sinnikkäästi kaiken sen, mikä on mahdollista. Ja tähän asti ainakin tammikuu on mennyt vanhoissa hyvissä merkeissä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea synttäritytölle! Nyt(kin) kannattaa ottaa ilo irti kaikesta mistä pystyy.

      Poista
  3. Ihana punaposki siellä ja innostava postaus. Kaikesta vastaavasta yritän imeä iloa elämään ja saa olla kiitollinen, miten paljon iloa tuottavia asioita on, kun oikein pysähtyy ajattelemaan.

    Sydämellistä tätä viikkoa Tuuli. <3

    VastaaPoista
  4. Ihania juttuja siellä uuden vuoden aloitukseen! Mulla aika 3. rokotukseen vasta 28.1. Oriflamen Giordani Gold Pure on ihana ja ihan mun tän hetkinen suosikki <3 Valoisaa tammikuuta Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä katsomassa koronarokotus.fi-sivuilta jos sinne on tullut uusia aikoja. Oma alkuperäinen aikani oli 25.1. vaikka varasin heti samana aamuna kun oli mahdollista. SItten sain viikolla aikaistettua ja vielä kun kurkkasin viime viikon maanantaina muutosmahdollisuutta, oli Jätkäsaareen tullut keskiviikoksi koko päiväksi aikoja viiden minuutin välein. Mahtava jono oli kyllä vaikka oli aika varattuna, mutta jono eteni vauhdikkaasti ja alle puolessa tunnissa olimme jo rokotettuina.

      Poista
  5. Meille alkuvuoden kuukaudet ovat tärkeitä, onhan niissä tyttären syntymä, hääpäivä ja pojan synttärit, joten tykkään näistä syistä :)
    Oikeasti odotan kyllä jo vähän lämpöisempiä säitä, vaikka kyllä luonto on nyt niin kauniina.
    Häränhäntäpata on muuten yksi miehen lemppariruokia. Ihanaa viikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä vastaavat juhlakuukaudet ovat maaliskuun lopusta toukokuun alkuun, on molempien ja vielä äitini ja miehen siskon tyttären synttäritkin, hääpäivä, pääsiäinen, vappu eli juhlaa ja/tai vapaita kun osa juhlapäivistäkin osuu yleensä pääsiäiseen- in noiden kuukausien aikana paljon. Kevät on kyllä jo mielessä!

      Poista
  6. Ihanan positiivinen postaus & kuvat! Tämä talvi on ollut jotenkin helpompi elää, säät ovat suosineet ja luonto näyttänyt upealta. Tietysti se kevät siellä siintää jo mielessä, mutta maltetaan vielä. Onhan tässä tulossa blinikausi vielä, saa syödä Runebergin torttuja ja laskiaispullia sekä nautiskella pitkään haudutetuista pataruoista. Kivan pirtsakkaa viikkoa!

    VastaaPoista
  7. Luonto on ollut nyt kyllä upea pakkassäissä. Yhtään laskiaispullaa tai Runebergin torttua ei vielä ole syöty, mutta eilen jo vähän silmäiltiin pullia ja mielessä oli pataruoka tai brisket viikonlopulle.

    Tehän voitte myös nauttia ihanasta paljuilusta pakkassäissäkin!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.