Kevätmatka Tukholmaan

Pressimatka @siljaline @visitstockholm

Viimeisimmästä Ruotsin-matkasta on jo useampi vuosi, kuinka kiva olikaan päästä takaisin taas Tukholmaan!



Sergelin tori tukholma

Sergelin torilla kehitetään uutta kaupunginosaa; uusia ravintoloita ja kahviloita sekä uusia nähtävyyksiä on avattu aivan äskettäin.


Paradox-museo tukholma


Paradox-museo tukholma

Sergelgatan

Paradoksi on näennäisesti loogiselta tuntuva ajatus tai väite, joka kuitenkin johtaa epäloogiseen tai mahdottomaan lopputulokseen. 
Paradox-museo on uusi, huhtikuussa avattu ja jo suosituksi noussut nähtävyys Sergelin torin tuntumassa. Museossa on ajatuksia käänteleviä ja silmiä huijaavia kokemuksia, moniin optisiin harhoihin pääsee itse osallistumaan.   Vieressä on myös Avicii Experience, uusi interaktiivinen museo, joka kunnioittaa yhtä modernin populaarikulttuurin ja tanssimusiikin ikoneista, Tim Berglingiä. Tribuuttimuseossa on nähtävissä ja koettavissa interaktiivisia moduuleja ja videoita, jotka on suunniteltu erityisesti museota varten; esillä on myös yhteistöitä, musiikkia, instrumentteja, museossa esitellään paikkoja, joissa hän vieraili, ja ihmisiä, joita hän tapasi ympäri maailmaa. 


fat cat stockholm

fat cat stockholm


Ruoka on olennainen osa onnistunutta matkaa. Fat Cat on Spacen uusi rennon, aidon ja innovatiivisen ruokailukokemuksen tarjoava aasialainen brasserie. Menussa on kauniilta astioilta tarjoiltuja japanilaisia ja korealaisia pieniä annoksia; kulhoja, vartaita, tempuraa jne. Annokset valmistuvat saliin avautuvassa avokeittiössä. Ravintolan yhteyteen avautuu kesäksi yksi Tukholman suurimmista ulkoravintoloista, josta on näkymä Sergelin torin ikoniselle lasiobeliskille.

Rosendal trädgård tukholma

Rosendals trädgård tukholma




Rosendals trädgård

Rosendals Trädgård
Djurgårdenissa oli minullle matkan huippukohtia, se on jo aiemmin osunut silmiini Instagramissa useamman kerran. Hurmaavassa puutarhassa on kasvihuoneita, puutarhakauppa, tilan tuotteita myyvä kauppa sekä omia kasveja hyödyntävä luomukahvila ja leipomo. Rosendalista taidan tehdä vielä oman, erillisen postauksen. 
Lähistöllä järjestetään musiikkifestivaali Rosendal Garden Party 8.-11.6.2022. Esiintyjinä ovat mm. Florence & The Machine, The National ja Jungle.





Silja Symphonyn Commodore-hytissä matkustaa ylellisen tilavasti.


Silja Line laivan samppanja


 

silja line juhlajuoma

Silja Linen Grande Buffettiin on tullut uudistuksia, tarjolla ovat myös uudet laivan viinit sekä oluet. Tallinkin ja Silja Linen laivoille valitaan joka toinen vuosi omat nimikkoviinit eli laivaviinit. Laivan omiksi viineiksi pyritään valitsemaan viinejä, jotka sopivat mahdollisimman moneen makuun ja tilanteeseen. Laivaviineihin kuuluvat aina samppanja, kuohuviini, valkoviini, punaviini sekä roseeviini. Laivaviinit saavat Tallink Siljan omat etiketit ja viinit tunnistaa laivan kaupassakin tästä erikoisetiketistä. Laivaviineiksi valitaan parasta mahdollista laatua parhaalla mahdollisella hinnalla. Laivolla on myös omat nimikko-oluet ja omia cocktaileja ja mocktaileja.



Silja Line buffet

Silja Line buffet

Silja Line buffet

Silja Line buffet


Grande Buffet tarjoaa makuja ympäri maailman. Noutopöydät on jaettu erillisiksi toreiksi, buffetista löytyy mm. vihannestori ja kalatori sekä italialainen antipasto-tori. Vegaanisia annoksia on entistä enemmän. Uutuuksia on paljon, mutta vanhoja suosikkejakin löytyy; katkaravut pysyvät buffassa aina.



Silja symphony bon Vivant menu Nordic

Laivan Promenaden keskiosassa sijaitsevassa Bon Vivant-ravintolassa herkutellaan modernin pohjoismaalaisen keittiön antimilla. Ruokalistat muuttuvat vuodenaikojen mukaan ja raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä. Kevään ja kesän menua on alettu tarjoilla 4.5. Viiden ruokalajin Menu Nordic sekä Menu Nordic Vegan on suunnitellut Jonas Niklassonin tiimeineen. Menu Nordic hinta 79 €/hlö, viinipaketilla 124 €/hlö ja Menu Nordic Vegan 75 €/hlö, viinipaketilla 120 €/hlö

Alkuun tarjolla on paistettuja kompasimpukoita , friteerattua kelta- jo punajuurta , pinjansiemeniä, fenkolia , kurkkua ja appelsiinilla maustettua ruskistettua voita.

 

Silja symphony bon Vivant menu Nordic

Haudutettua turskanseläkettä ja simpukka- sinappivelouté. Keitettyjä ja friteeratttuja sinisimpukoita, paistettu perunapannukakku maustettuna tillillä ja pinaatilla. 

 

Silja symphony bon Vivant menu Nordic

Hauhalan tilan hanhea kolmella tavalla, voinen hanhiliemi ja lehtipersiljaa, raparperi- ja inkiväärichutneyta, murskattua perunaa. 

Silja symphony bon Vivant menu Nordic
Pala pitkään kypsytettyä Präst- juustoa Falköpingistä.

 
Silja symphony bon Vivant menu Nordic

Mansikkatartaletti, ja vaahdotettua vaniljapannacottaa, tuoreita mansikoita ja hillottua raparperia.

 


Silja symphony commodoreluokan aamiainen



Silja symphony commodoreluokan aamiainen




Erikoisaamiainen on aina ihana tapa aloittaa aamu ennen Tukholman-päivää tai Helsinkiin tultaessa, ennen arkeen palaamista. Tavolatassa ja Bon Vivantissa on aamiaisella myös erikoiskahveja, joka itselleni on suuri plussa.

Commodore-luokan aamiainen tarjoillaan Bon Vivant-ravintolassa (voit mennä halutessasi myös Tavolataan), aamiaiseen kuuluu noutopöydän herkkujen lisäksi myös listalta tilattavia annoksia.

 

Lumo lifestyle


Olipa kiva käydä taas pitkästä aikaa Tukholmassa, ihana pikku irtiotto arjen keskellä. 


Milloin sinä olet viimeksi ollut Tukholmassa?


5 kommenttia :

  1. Siitä on aikaa kun olen ollut Tukholmassa. Vuonna 2019 olin Stockholm Furniture Fair -messuilla mutta siinä ei itse kaupunkia juuri ehtinyt nähdä kun aamulla messukeskukseen ja illalla taas sieltä lentokentälle. Tukholma on kaunis, historiallinen kaupunki ja kiva, että Sergelin aluetta uudistetaan.

    Tuo Paradox-museo on hauska! Sinun valokuvista tulee ihan mieleen HAMissa muutamia vuosia sitten ollut japanilaisen Yayoi Kusaman näyttely, jossa yhdessä huonetilassa oli tuollainen kaleidoskooppi/peili teos. Tuonne täytyy joskus kyllä päästä käymään.

    Siljan Grande Buffet ja Bon Vivant näyttävät molemmat herkullisilta tarjoiluineen. Alkoi tehdä mieli katkarapuja kun katselin näitä kuvia. Sininen enkeli drinksu on ihan legendaarinen! En ole varmaan vuosiin sitä maistanutkaan.

    VastaaPoista
  2. Viimeisestä Tukholman reissusta taitaa olla jo lähemmäs kymmenen vuotta. Olisikohan jo aika käväistä siellä taas? Ihana reissu teillä ollut ja niin herkkuja nuo ruoat. Minä aina buffassa ahmin salaatteja, paahtopaistia ja jälkkäreitä erityisesti :)
    Herkkuisaa alkavaa viikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  3. Että oli mahtava reissu ja säätkin suosi. Ihana kattaus meidän reissua. Tuli tehtyä kaksi reissua viime viikolla, toinen teidän kanssa aurinkoisessa säässä ja toinen sadesäässä, mutta molempi hyvä. Olipa ihana käydä Tukholmassa vuosien tauon jälkeen.

    Kiitos reissuseurasta. <3

    VastaaPoista
  4. Ihanan aurinkoinen matka oli huipussa seurassa jälleen! Tukholma näytti taas uuden upean puolensa ja saimme kyllä luksuskyytiä Commodore-luokassa. Olipa positiivinen yllätys taas buffetin maistuvat uudet herkut, mm. se mätivoi näkkärillä, Präst -juusto mansikka-sitruunaruohohillolla sekä toast skagen hodarit. Heti matkan jälkeen piti jo syyslomaa silmällä pitäen varata uusi Tukholman risteily, hyvissä ajoin liikenteessä siis : )

    VastaaPoista
  5. Voi, että miten ihana reissu teillä oli, hyvän fiiliksen tuntee tänne ruudun toiselle puolelle! Paradox-museo pitää tsekata ensi kerralla kun Tukholmaan menen. Toukokuussa käytiin tsekkaamassa ABBA museo, joka oli myös ihan toppen

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.