Viisi viikon varrelta

Sisältää saatuja tuotteita*

Menipä syyskuu nopeasti, nyt ollaan jo lokakuussa!


Vallisaari lohikeitto





Kuninkaansaari

Pihlaja ruska-aikaan

Vallisaari

Risteilykesä 2022

Viime viikonloppuna ystävät olivat veneineen Vallisaaressa. Me menimme lautalla Kauppatorilta Vallisaareen, vietimme iltapäivän veneellä, söimme viimeistä päivää ennen talvitaukoa auki olleen Iisi-kahvilan herkullista lohikeittoa ja veneilimme Koivusaareen, josta oli lyhyt kävelymatka kotiin. Olipa kiva sunnuntaipäivä!


Jauheliha ja hummus

Arjen nopea ateria on ollut valkosipulilla ja chilillä maustettu, rapeaksi paistettu jauheliha hummuksen, mintunlehtien ja granaattiomenansiementen kera. Hummuksen tein siis itse, mutta hyvää hummusta saa nykyisin monelta merkiltä valmiinakin. Iso, 700 g jauhelihapaketti oli tarjouksessa, tein siitä samalla lihapullia pakastimeen, niistä riittää kahdelle pariin illalliseen vaikka tomaattikastikkeen ja pastan kanssa.

kiivimarja


Kiivimarjat ovat olleet somehitti viime viikkoina. Lidlissäkin oli niitä myynnissä, "pakko" oli kokeilla. Hyvän makuisia ja kauniita. Citymarketissa oli viikunoita 2,99/kg, kun parhaimmillaankin ne yleensä ovat syksyn sesongissa 9-10€/kg. Ostin puolitoista kiloa viikunoita, niitä on syöty puurossa, salaatissa ja juustojen kanssa.


lintujen uima-allas
Tiaiset käyvät vielä ahkerasti juomassa ja peseytymässä parvekkeen nurkkaan laitetussa teekupissa. Se saa olla paikoillaan yöpakkasten tuloon asti. Kuppi on ahkerassa käytössä, lintujen peseytymistä on kiva katsella olohuoneen ikkunasta.


Ekopharma herkän ihon herukkahoitovesi

Kosteuttava hoitovesi on ollut minulla käytössä jo useamman vuoden. Ensimmäiset ostin Japanista kahdeksan vuotta sitten, mutta suomalaisilla sarjoillakin on erinomaisia hoitovesiä. Nyt käytössä on Ekopaharman herkällekin iholle sopiva herukkahoitovesi*.

Tuotetta käytetään ensimmäisenä puhdistetulle iholle ennen seerumia. Hikisillä kesähelteillä taputtelin vain hoitovettä iholle ennen aurinkovoidetta, talven ihoa kuivattavissa olosuhteissa hoitovesi on pidemmän kaavan hoitorutiinin ensimmäinen steppi.

Mitä sinun viikkoosi on kuulunut?


3 kommenttia :

  1. Olen samaa mieltä, että syyskuu meni ihan hujauksessa. Juurihan oli elokuu ja nyt lokakuu. Aika työntäyteinen viikko mutta olen saanut silti tehtyä Mimmin kanssa kun kävelylenkkejä ruskamaisemissa. Mimmi nauttii kun tuuli heittelee lehtiä. Sukatkin olen vetänyt jo jalkaan näin lokakuun kunniaksi :D

    VastaaPoista
  2. Syyskuu meni tosiaan ihan hujauksessa, melkein puolet tosin siitä sairastelin koronaa. Muuten kuukauteen on kuulunut paljon töitä, aikaa äitini kanssa, elokuvia ja karvaisen lapsenlapsen vierailuja.
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  3. Nää sun kuvat ja pikku tiainen kupissa, en vaan kestä, niin soma. <3 Miten voikin olla taas jo lokakuu.
    Sydämellistä viikonloppua Tuuli. <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.