Sirkushuveja Silja Serenadella ja vinkkejä Södermalmille

 PR-matka Silja Line

En ole ehtinyt vielä talvilomailemaan, viikonlopun aloittanut Tukholman-risteily Silja Serenadella iloisessa Nelkytplus-naissuerueessa olikin hemmotteluhetkineen kuin pieni talviloma. Meita oli reissussa Sopusointuja/Maarit, Kristallikimara/Minna, Tiia Koivusalo, Beachhouse Kitchen/Heli, Casa Mimi/Sari sekä Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Silja Serenade Piratcrew



Silja Serenade Piratcrew

Silja Serenade Piratcrew

Serenadella esiintyy nyt ukrainalainen sirkusryhmä Pirat Crew, jonka teatterimainen sirkusshow Starlight-yökerhossa on näkemisen arvoinen, varmasti paras yökerhoshow, jonka olen nähnyt! Pääsimme matkan kohokohtana näkemään shown vauhdikkaan ensi-illan. Piratcrew esiintyy Serenadella 31.5.2023 asti. Instagramin tarinoiden kohokohdista näet videopätkiä esityksestä, joista saa paremman käsityksen millainen show on kyseessä. Myös Tiian postaus kannattaa käydä katsomassa, kerrassaan upeat kuvat!

Myös Silja Symphonylla on ukrainalainen ryhmä Action Street, jonka showssa on enemmän akrobatiaa.

Silja serenade Happy lobster

Silja serenade Happy lobster

Silja serenade Happy lobster


Ruoka on tietysti matkoilla tärkeässä osassa. Menomatkalla söimme Silja Serenaden Happy Lobsterissa, joka on tunnettu herkullisista äyriäis- ja kala-annoksistaan.

Valitsin katkarapuskagenia ja punasipulia briossileivällä, siianmätiä alkuun, pääruoaksia hlstrattua siikaa, sitruunavoikastiketta ja hernerisottoa ja vielä jälkiruoaksi creme bruleen ja tuoreita marjoja.


Silja serenade tavolata

Silja serenade tavolata

Silja serenade tavolata



Paluumatkalla söimme laivan italiaisessa ravintolassa, Tavolatassa. Oma valintani oli kermaista hummerikeittoa, paahdettua nieriää ja tiramisua.


Silja serenade kapteeni ojar kolk


Komentosillalla pääsee harvoin vierailemaan, mutta me pääsimme tällä matkalla tervehtimään komentosillalle kapteeni Ojar Kolkia miehistöineen.

Södermalm Tukholma

Södermalm Tukholma

Södermalm Tukholma


Tukholma on aina ihana. Tällä reissulla kiertelimme boheemilla Södermalmin alueella, joka onkin yksi suosikeistani Tukholmassa. Söderissä on vintagekauppoja, suloisia kahviloita, kiinnostavia ravintoloita, sisustusliikkeitä ja tietenkin Pärlans, viehättävä vintagetyylinen karamellipuoti, jossa toffeet tehdään paikan päällä.

St Paul bakery södermalm

Taksi toi meidät Södermannagatanille, jossa bongasin heti St. Pauls-leipomon. Tuon usein leipää tuliaiseksi ja ikkunassa olevat levainleivät näyttävätkin herkullisilta. Lopulta useimmat meistä ostivat leivän mukaansa. Vinkkasin muillekin eräältä levainleipurilta saamani ohjeen kovakuorisen leivän säilyttämisestä; leipä kannattaa asettaa leikkuupinta leikkuulautaa vasten, näin leipä pysyy hyvänä useita päiviä.


Atelier fleur södermalm

Atelier fleur södermalm


Atelier fleur södermalm

Leipomon yhteydessä on viehättävä kukkakauppa, vieressä mm Grandpa-vintageliike ja Aesopin kosmetiikkamyymälä.


Vintageliike södermalm


Pärlans södermalm stockholm


Pärlans södermalm stockholm


Stank Stocholm

Södermalm tukholma

Pärlansin liikkeen avaamista odotellessamne Nytorgsgatanin ja Bondegatanin kulmassa olevassa vintageliikkeessä, jonka astiahyllystä lähti matkaamme useita astioita. Kadun toisella puolella sijaitseva Urban Deli oli remontissa, joten tämä kiva ravintola/ruokakauppa jäi tällä kertaa väliin. Pärlanin auettua kävimme hakemassa vähän makeita tuliaisia ja muutamat meistä tekivät vaate- ja sisustuslöytöjä Stank Stocholmissa.



Södermalmin halli

Södermalmin halli

Kävimme myös ruokaostoksilla Södermalmin hallissa. Ostin kotiin säilöttyjä pihlajanmarjoja jotka maistuvat vaikka juustojen tai broilerin kanssa. Jos ne ovat erikoisen hyviä, täytyykin kokeilla säilöä pihlajanmarjoja konjakkiin tai brandyyn kotonakin ensi syksynä.

Rival tavern södermalm


monteliusvägen södermalm

monteliusvägen södermalm

Ennen kun taksi tuli noutamaan takaisin laivalle, ehdimme vielä kahville Rival Tavernaan sekä napata muutaman kuvan Monteliusvägenin kävelyreitiltä, josta on upeat näköalat kaupungin yli.


Silja serenade Sunflower Oasis-kylpylä

Silja serenade Sunflower Oasis-kylpylä


Silja serenade Sunflower Oasis-kylpylä

Koska Tukholmassakaan kevät ei ollut vielä pitkällä, oli kiva pulahtaa ennen laivan lähteä takaisin Helsinkiin joukolla lämpimään porealtaaseen laivan Sunflower Oasis-kylpylässä.

Kylpylästä voi varata etukäteen privaattisaunan omalle porukalle ja sinne tarjoiluja, meillä oli Tavolatan antipastitarjotin.


Olipa ihana reissu; naurua, showelämyksiä, hyvää ruokaa, Tukholmaa, kylpylää, irtiottoa arjesta. Oletko ollut Tukholman-risteilyllä viime aikoina tai onko sellainen suunnitelmissa?





5 kommenttia :

  1. Ai että miten kivalta näyttää! Tukholmassa on aina kiva käydä, mutta juuri nyt ei ole reissua suunnitteilla. Kunhan tästä saa kevään opiskelu- ja muut kiireet hoidettua, niin ehkä sit voisi käydä laivalla ja Tukholmassa ottamassa pienen irtioton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin kiva idea, voit vähän palkita itseäsi talven uurastuksesta kivalla reissulla. Ja käydä Pärlanissa!

      Poista
  2. Ihan mielettömän upeat kuvat ja postaus, jonka ehdit tehdä jo heti eilen, wow Tuuli.

    Ai jestas mikä reissu ihan kaikkinensa ja seura tietty best.

    Kaikkien kannattaa lähteä laivalle, jotta näkevät kyseisen upean shown. 💙

    Kiitos ihanasta seurasta Tuuli. 🥰

    VastaaPoista
  3. Ihanan kuuloinen reissu ollut ja ihanassa seurassa vielä. Eipä ole hetkeen tullut Tukholmassa käytyä, mutta suunnittelun alla olisi risteily ihan kaksin Rachidin kanssa.
    Mukavaa viikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  4. Olipa ikimuistoisen ihana reissu! Tukholmasta löyty taas jotakin uutta ja ai että tekisi mieli lähteä pian uudestaan! Happy Lobsterin äyriäisherkut, Circus-show ja seura olivat parasta <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.