Maalle tuli mukaan väärä linssi ja kuvista tuli sateisena iltapäivänä vähän mitä sattui, mutta mennään nyt näillä.
Löysin alla olevan reseptin Donald Skehanin sivuilta. Jätin annoksesta pois kinkun kun yksi syöjistä kasvisyöjä ja myös juuston, koska söimme tätä gazpachon alkuruokana 5:2-paastopäivänä
.
Uunimunat pinaatin kera
resepti on neljälle
15g voita, ylimääräistä rasvaa
100g babypinaatin lehtiä
4 isoa munaa
4 rkl kermaa
(25g cheddarjuustoa, hienoksi raastettua)
(100g keittokinkkua hienonnettuna)
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Kuumenna uuni 180 ° C asteeseen
Kuumenna voi pienellää pannulla ja nopeasti kuullota pinaattia kunnes se pehmenee. Mausta maun mukaan ja valuta pois kaikki ylimääräinen neste. Voitele neljää syvää pikkuvuokaa. Aseta pieni kasa pinaattia joka vuoan pohjalle, (ripottele kinkku pinaatin päälle). Riko muna vuokaan muna ja mausta suolalla, lisää sitten ruokalusikallinen kermaa jokaiseen vuokaan (ja ripottele päälle Cheddar).
Asettele vuoat uunipellille ja kaada uunivuoalle kiehuvaa vettä niin että vesi tulee noin puoliväliin vuokia. Laita uuniin ja paista 15 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat juuri hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä juoksevia. Aseta vuoat lämmitetyille lautasille.
100g babypinaatin lehtiä
4 isoa munaa
4 rkl kermaa
(25g cheddarjuustoa, hienoksi raastettua)
(100g keittokinkkua hienonnettuna)
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Kuumenna uuni 180 ° C asteeseen
Kuumenna voi pienellää pannulla ja nopeasti kuullota pinaattia kunnes se pehmenee. Mausta maun mukaan ja valuta pois kaikki ylimääräinen neste. Voitele neljää syvää pikkuvuokaa. Aseta pieni kasa pinaattia joka vuoan pohjalle, (ripottele kinkku pinaatin päälle). Riko muna vuokaan muna ja mausta suolalla, lisää sitten ruokalusikallinen kermaa jokaiseen vuokaan (ja ripottele päälle Cheddar).
Asettele vuoat uunipellille ja kaada uunivuoalle kiehuvaa vettä niin että vesi tulee noin puoliväliin vuokia. Laita uuniin ja paista 15 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat juuri hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä juoksevia. Aseta vuoat lämmitetyille lautasille.
Baked eggs with spinach
Serves 4
15g butter, extra to grease
100g baby spinach leaves
4 large eggs
4 tablespoons cream
(25g Cheddar cheese, finely grated)
100g baby spinach leaves
4 large eggs
4 tablespoons cream
(25g Cheddar cheese, finely grated)
(100g hand-carved cooked ham, finely chopped)
sea salt and freshly ground black pepper
sea salt and freshly ground black pepper
Preheat the oven to 180°C
Heat the butter in a small pan and quickly sauté the spinach until wilted. Season to taste and drain off any excess liquid. Butter 4 deep ramekins and a small mound of spinach in the bottom of each one, (then scatter over the ham). Crack in an egg and season with salt, then add a tablespoon cream to each ramekin and (sprinkle over the Cheddar).
Arrange the ramekins in a roasting tin and pour in enough boiling water to come about halfway up each ramekin. Place in the oven and bake for 15 minutes, until the eggs are just set but the yolks are still runny. Set a ramekin on a warmed plate.