Pariisin-matkoihin, jos aikaa vain jää, kuuluu ehdottomasti herkkukaupoissa ja ruokatoreilla käyminen. Erikoisliikkeitä on paljon; omat liikkeet löytyvät niin hilloille, oliiviöljyille kuin sinapeillekin juustoista, merenelävistä ja lihoista puhumattakaan.
Toreista suurimpia ja kauneimpia on sunnuntainen Bastillen tori, mutta tällä kertaa se jäi väliin kun lensin kotiin lauantai-iltana. Kuljin tällä kertaa Rue de Mouffetardin ja Rue Montorgueilin ruokakauppoja tutkaillen, Place Moubertin torilla ja Seinen varrella Notre Damen luona syyskuussa järjestettävillä Lounais-Ranskan ruokamarkkinoilla. Kotiinviemisiksi ostin mm. viikunaleivän, mausteita, pateita, makkaraa ja juustoja. Pakkausvinkkini on pakata matkalaukkuun minigrip-pusseja. Eivät voimakkaimpien juustojen kaikkia tuoksuja eristä, mutta jonkin verran apua niistä kuitenkin on.
Grocery shopping is essential part of my Paris trips, if I just have time. There are markets and spceiality shops for oils, jams, mustards, seafood, meats, cheeses... you name it.
My favorite food market is Bastille's Sunday markedt, but this time I had to skip it as I did fly home on Saturday evening. Instead I wandered on Rue de Mouffetardm and Rue Montroguel, on Place Moubert market and on South West France food market by river Seine and brought home a fig bread, spices, pates, sausages and cheeses. I alway pack zip lock bags in my suitcase. They don't insulate all the odors, but still are good in grocery packing.