What's cooking Helsinki






Lauantaina oli monen ruokabloggaajan odottama What's cooking Helsinki-tapahtuma. Yhdeksältä kauhoimme Teurastamon kellohallissa puurobaarista lautasillemme puuroa ja valtavasta valikoimasta erilaisia lisäkkeitä. Jutun juuri oli paitis nauttia aamiaista, myös stailata puurokuva instaan.

Ruokabloggaajille suunnatussa aamuseminaarissa oli ensimmäisenä puhujana englatilainen The Guardianin ruokakirjoittaja, ruokakirjailia  Felicity Cloake, jonka aiheena oli tietenkin ruoasta kirjoittaminen. Hän jakoikin hyviä vinkkejä kirjoittamiseen ja joukosta erottumiseen. Reseptien täsmällisyydessä olisi monen muun asian lisäksi minullakin petrattavaa

Felicityn uusin ruokakirja oli ilmestynyt kolme päivää aiemmin. Hän jakoi kolmelle mielestään parhaan puurokuvan julkaisseelle bloggaajalle uuden kirjansa. Minä olin yksi voittajista! 

 Ruokakirjoittaja ja -stailaaja Sanna Kekäläinen puhui ruokatrendeistä ja hyvän reseptin anatomiasta. Kysyin häneltä kuinka tärkeänä hän piti ruokablogeissa kuvien osuutta. Sannan mielestä kuvilla on todella suuri merkitys, ne vetävät lukijat mukaansa.

Vanelja-blogin myötä kansainväliseen menestykseen nousseen Virpi Mikkosen haastattelun kesken jouduimme Beachhouse Kitchenin Helin kanssa livahtamaan hakemaan ruokatarvikkeita.


On Saturday there was a cooking and food event in Helsinki for food bloggers. I attended the Morning seminar to hear about food treds, anatomy of a good recipe, foor writing guidelines and tips for or international success. There were besides Finnish speakers also Felicity Cloake, a British food writer. After her speech, she chose three porridge styling photos we had posted in instagram during the morning to win her brand new cook book. My photo was one of the winners!



Minä ja Heli nimittäin aloitimme koko iltapäivän kestäneet bloggaajien ruokanäytökset. Ovet avautuivat myös yleisölle klo 12. Alunperin luulimme ilmoittautuneemme työpajoihin, mutta blondit olivatkin yllätyksekseen ilmoittautuneetkin kokkausnäytökseen Arlan hyvän olon keittiöön. Emme Helin kanssa olleet koskaan kokanneet yhdessä ja sovimme vain pikaisesti yhdellä sähköpostilla kuinka toimimme näytöksessä. Hämmästyttävän hyvin kuitenkin taisi mennä. Katsomaan tulleet ystävät ja tutut bloggaajat kehuivat meidän olleen luonnollisia, jutun luistaneen ja näytöksen sujuneen hyvin. Ehdimme puolessa tunnissa tehdä kolmen ruokalajin keväisen hyvän olon menun ja jakaa makupaloja yleisöllekin.


I and a blogger friend Heli from Beachhouse kitchen blog had our own cooking show at noon. Besides cooking three courses we taked about our blogs, favorite foods, inspiration for blogging... All went surprisingly well.





Oman osuuden jälkeen olikin mukava rentoutua seuraamalla muiden näytöksiä, tutustumalla tapahtuman yhteistyökumppaneihin ja tietysti syömällä!

After finishing the official part it was time to relax by watching the other cooking shows and of course by eating.









 Iltapäivällä osallistuin vielä kahteen työpajaan, ensin opiskelimme Kaikki äiti reseptit-blogin Nannan johdolla Saga-leivinpaperin uusia käyttötarkoituksia; paistinpannun ja uunivuokien suojaamista leivinpaperilla -näitä olenkin kokeillut aiemmin sekä kala-vihanneskääröjen kypsentämistä vesitilkassa kattilassa. Käärö olikin hauska, kokosimme mielemme mukaan ruoka-aineksia leivinpaperiin, sidoimme leivinpaperikäärön narulla ja nostimme kattilaan jonka pohjalla oli tilkka vettä. Kahdeksan minuuttia myöhemmin ruoka oli valmista.

Jacob's Creek tutustutti kahteen Alkon tilausvalikoimassa olevaan viiniin, jotka oli kehitetty aasialaisten huippukokkien kanssa yhteityössä nimen omaan aasialaisen ruoan pariksi. Maistelimme niitä ravintola Yumen makupalojen kanssa. Chardonnay-, Pinot Grigio- ja Sauvignon Blanc-rypäleistä tehty Wah tasapainottaa soijan suolaisuutta ja kestää voimakkaan wasabin maun. Shiraz- ja Grenache-rypäleistä valmistetussa Lamoon-viinissä on peräti 17%  jäännössokeria taittamaan Thai-ruokien tulisuutta. Pöytäseurueemme suosikki oli Wah japanilaisen riisipaperirullan kera.


 I attended two workshops in the afternoon, first learned new ways to use baking paper and then tasted Jacob's Creek wines made to match Asian food.






Kaiken kaikkiaan todella kiva päivä. Kiinnostavia puheenvuoroja, mielenkiintoisia vinkkejä, ihania ruokia ja ruoasta kiinnostuneita ihmisiä. kiitos järjestäjille!

All in all a great day! Interesting speeches, good, tips. fantastic food and lovely people!













Viikonlopun paras hetki | Glorious start for the weekend









Olen varmaan kyllästymiseen asti jankuttanut, kuinka rauhallinen viikonloppuaamiainen on ihan parasta. Mutta onhan se! Ruoka voi olla aika samaa kuin arkenakin; kahvia, tuorepuuroa, leipää, ehkä jotain extraa  viikonlopun kunniaksi. Lisää yhdistelmään aikaa ja kiireettömyyttä - täydellistä!

Maistelin viikonloppuna Supersmoothiet-kirjan mukana saamastani maistiaiskassissa olleita herkullisia, gluteenittomia Sigdal-gourmetkauranäkkäreitä. Aamiainen olikin varsin kaurapitoinen; tuorekaurapuuroa, kauramysliä ja kauranäkkäriä. Herkullista ja sydänystävällistä!




Breakfast - can't get enough of it! Especially on weekends when I can calmly linger over my overnight oats bowl, coffee and newspaper.




Tervetuloa Teurastomolle huomenna | WCH




Huomenna on monen ruokabloggaajan odottama päivä; What's Cooking Helsinki-tapahtuma Sörnäisten teurastamolla. Vain etukäteen ilmoittautuneille bloggaajille tarkoitettujen luentojen ja workshopien lisäksi lauantaina on paljon kaikille tarkoitettua ohjelmaa.

Klo 12 minä ja Nelkytplusblogien taustavoima, Beachhouse kitchen-bloggaaja Heli kokkailemme Kellohallissa helppoa, puolessa tunnissa valmistuvaa hyvänolon menua, jonka annoksia myös yleisö pääsee maistelemaan. Meidän kokkaustuokiomme on siis klo 12 alkaen.


Tervetuloa seuraamaan kokkausnäytöstämme. Iltapäivän aikana monet muutkin tutut ruokabloggaajat tekevät näytöksissä suosikkiannoksiaan.



There is a food carneval tomorrow at Teurastamo in Helsinki. Besides wokshops for bloggers, there are also cooking shows. I and Heli from Beachhouse kitchen will give a ½ hur cooking show at noon, everyone, a blogger or not is invited to meet us and see & taste our and other bloggers' cooking.

Aurinkokausi | Sun season




Armas aurinko on paistellut taas harmaan talven jälkeen ja siitä onkin ollut ihana nauttia. Onpa suloista kun talven pimeys on väistynyt!

Viimeistään tässä vaiheessa ryhdyn käyttämään kasvoilla aurinkovoiteita talven jälkeen. Vielä viileässä keväisessä tuulessa aurinko ei tunnu iholla samalla lailla kuin kesän paahteessa, mutta se onkin juuri pettävää. Tuntuu, ettei aurinko vielä vaikuta, vaikka nyt oi jo polttaa itsensä helposti. Tulevalla Hong Kongin-reissulla hyvä aurinkosuojaus on tietysti myös aivan must juttu! Onneksi Siippakin ymmärtää auringolta suojautumisen päälle ja oma-aloitteisesti hieroo etenkin kaljuun päähänsä suojavoidetta, siinä kun onkin paljon paljasta, helposti kärähtävää pinta-alaa päälaelta niskaan, korvia unohtamatta.



Kasvava määrä tutkimuksia osoittaa, että UV-altistuksen ja ihon ennenaikaisen vanhenemisen välillä on yhteys. Ryppyjä tässä iässä ei voi välttää, mutta niiden ylenmääräiseltä lisääntymiseltä  ja muilta, vakavammiltakin auringon haittavaikutuksilta koetan tietysti suojautua, maksaläikkiä minulla ei lukuun ottamatta kesäisin ylähuulen reunaan ilmestyviä pieniä ärsyttävästi likaläikältä näyttäviä pisamia lukuun ottamatta ole ollut. Liekö syy siinä, että suojaan ihoani? Täytyy vielä muistaa nuo huulen reunatkin suojata hyvin.


Sain apteekkisarja Eucerinilta testiin pari tuotetta. Eucerin Sun Creme Tinted CC SPF 50+* -voide on tehokkaan aurinkosuojan ja sävytetyn päivävoiteen yhdistelmä, joka saa ihon näyttämään välittömästi terveeltä ja kauniin päivettyneeltä, ihan talven kalpea kun en kesällä halua olla. Tämä tuote on reissussa kätevä, kuumassa ilmastossa en halua köyttää paksua meikkiä, kevyt sävyn tasoitus yhdistettynä aurinkosuojaan riittää.


Nopeasti imeytyvät Eucerin Sun Lotion Extra Light SK 30* -aurinkovoide on koostumukseltaan erittäin kevyt, ja se levittäytyi hyvin ja imeytyi kokeiltaessa ihoon välittömästi. Vedenkestävä voide sisältää korkean UV-suojakertoimen, se suojaa ihosoluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta.

Joko teillä on aurinkotuotteet käytössä?


*tuotteet saatu testiin blogin kautta


It's time to start ot use sun screen products again. Got some good products for test from Eucerin; Eucerin Sun Creme Tinted CC SPF 50+*  and Eucerin Sun Lotion Extra Light SK 30*. Have already used them in harsh spring sun in Finland, but the true test will come in Hong Kong in few weeks.

*received for test trough blog


 
 


 




Rikastettua todellisuutta | Augmented reality

 












Muutaman viikon takaisilla Gastro Helsinki -messuilla messuhallin yhdessä kulmassa oli salaperäinen iso laatikko, Gastro Box. Olin saanut kutsun muutaman muun bloggaajan kanssa tuohon laatikkoon kokeilemaan rikastettua illalliselämystä, virtuaalista makumatkaa.

Meille oli katettu pitkä pöytä, tarjolla oli upea keittiömestareiden Sami Rekolan ja Jaakko Sorsan kehittämä neljän ruokalajin ateria ja asiakaskokemuksen vieminen vähän tavallista ravintolaruokailua pidemmälle eri aistien avulla. Ravintolassa asiakaskokemushan on monien aistien, tunnelmien ja tuntemusten muodostama kokonaisuus, jossa ruoka on vain osa kokemusta. Jopa minä ruokafanaatikkona ajattelen parhaita ravintolakokemuksia olleen niiden, joista en välttämättä myöhemmin muista kovinkaan hyvin mitä söin, mutta kokemuksen kaikkien osasten loksahtaneen kohdalleen niin palvelun, tunnelman, sisustuksen, ruoan kuin seurankin suhteen.

Gastro Boxissa ruokailua rikastettiin seinille projisoiduilla vaihtuvilla maisemilla, jotka saivat tuntemaan kuin olisimme istuneet luonnon keskellä. Alkuun tarjotun savustetun lohen nautimme keväisen vihreässä maisemassa. Härkätartaria tatticremen kanssa tarjoiltiin viherässä metsässä ja poronpotkaa ja puikulasosetta ruskan keskellä. Syvän suklainen marjojen raikastama jälkiruoka syötiin marjametsätunnelmissa. Kokemus oli moniaistinen, tunnelmaa voimistettiin äänillä ja tuoksuilla. Linnut lauloivat ja purot solisivat. Olen ravintolassa syönyt pari kertaa tarjoilijan johdatellessa kertomuksella kunkin annoksen tunnelmiin. Nuo tarinat tuntuivat vähän lapsellisiltakin, mutta Boxissa aterian edetessä vaihtuvat maisemat, valon vaihtelu ja tietysti maut loivat kokonaisuuden joka vei mennessään. Keskustelun aiheetkin kulkivat kuin huomaamatta maisemien mukaan Lapista metsissä samoiluun.

Tekniikka antaa kokemusten rikastamiseen tulevaisuudessa yhä paremmat mahdollisuudet. Tulevaisuudessa asiakaskokemusta voidaan vahvistaa vaikka tuomalla hologrammien avulla ystäviä ja sukulaisia  toiselta puolelta maailmaa "istumaan" seurueen keskelle.

Haaga-Helia amk:n Haagan kampukselle avataan Haaga Box tämän kevään aikana. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ja Tekesin yhteishankkeessa syntyy vuosina 2016–2018 useita rikastetun todellisuuden palveluympäristöjä, joissa asiakkaat kokevat muun muassa jouluisia ja eläinpuistoteemallisia elämyksiä. Saimme jo alustavan kutsun tulla myöhemmin tutustumaan uusiin elämyksiin, joita Boxissa kokeillaan.


I attended at an exciting dinner at Gastro fair in Helsinki. A group of bloggers were invited for a virtual gastronomic event augmented with changing views projected on the walls, sounds and scents matching the dishes we were served. We were served the best of Finland in food and augmented reality. A great, still a bit different experience. Soon experinces like these will be brought to every day service industry, modern technology will give possibilities to serve audience in many new ways

Juhlaputki ja arvonnan voittajat | Birthday almost every day



Maalis/huhtikuun vaihteessa meillä on synttäriputki. Minua vuotta vanhemmalla Siipalla on maaliskuun viimeisenä synttärit, minulla huhtikuun kolmantena. Välissä on ystävämme syntymäpäivä. Olemme monena vuonna juhlistaneet synttäreitämme yhdessä brunssilla.

Perjantaina menimme Siipan kanssa Pikku Roballe uuteen ravintola Oxiin syömään - siitä lisää myöhemmin. Tapasimme ensin Groteskin baarissa ja kohotimme lasilliset toisillemme.



End of March/beginning of April thre are three birthdays in a row; first Husband's, a day later our friend's and two days later mine. On several years we have celebrated our birthdays together over a brunch.

On Friday and Husband went for a dinner in a brand new restaurant Ox, more about the dinner later on. We met first for cocktails in Grotesk bar and raised our glasses for our birthdays









Lauantaina ulkoilimme ja söimme hyvin. Suojaisissa paikoissa aurinko lämmitteli jo ihanasti! Hiukset kaipaisivat näköjään jo kipeästi leikkausta ja uutta väriä, viikko on vielä odoteltava enen seuraavaa kampaajakertaa.


On Saturday we enjoyed sun shine and good food. My hair is in bad need of dye and cut, still one week to go before my hairdresser appointment.










Sunnuntaina kokoonnuimme kolmannen synttärisankarin perheen luo brunssille. Seurustelimme kummityttömme, hänen 2 kk vanhojen pikkusisarustensa ja ystäviemme kanssa pitkään ja söimme -taas- hyvin. Tänään onkin sitten taas paastopäivä.


Kiitos kaikille pähkinäarvontaan osallistuneille. Meiran pähkinäpaketin voittivat Netteriina ja Veera. Ilmoitan voittajille myös sähköpostilla.


On Sunday we got together for a bruch with our friend, her family and other friends and  ate -again- well. Today it's time for a 5:2 fast day again...




Supersmoothieta hyvässä seurassa | Beautiful new cookbook










Toissa viikonloppuna meitä oli joukko nelkytplus-bloggaajia maistelemassa upouuden Supersmoothiet -mangosta mustikkaan.-kirjan ohjeilla tehtyjä smoothieta ja muitakin herkkuja.

Pinkit korkokengät-blogista tuttu Maiju ja Hellapoliisi-Katin värikkäitä smoothiereseptejä pullollaan oleva houkuttelevaa kirjaa oli kuvattu niin Suomen kesässä kuin eksoottisella Balillakin. Kirja onkin paitsi keittokirja, myös matkakertomus.

Hellapoliiisin tiloissa oli paitsi kaksi keittiötä; tilava kotikeittiömäinen tila sekä iso keittiö kokkikoulutuksia varten, myös erilaisia tiloja niin kuvauksia ja  illanviettojakin varten. Tiloja vuokrataankin eri tarkoituksiin ja Kati vetää siellä myös erilaisia räätälöityjä workshopeja. Eniten taisin kadehtia astia- ja somistevarastoa, omat astiat ja somisteet kun ovat sullottuna niin keittiön kaappeihin kuin sängyn allekin.

Istuimme pitkään ruokapöydässä maistelemassa Katin valmistelemia herkkuruokia kuin tietysti smoothieita. Eloisaa jutun juurta riitti niin ruoasta, bloggaamisesta, suosikkiripsiväreistä kuin keski-ikäisten hiusongelmistakin.

Kiitos leidit kivasta iltapäivästä ja maukkaasta kirjasta. Kirjan reseptejä testailen blogissa myöhemmin. 



Attended a launch event for a new, colorful smoothie book. A great, delicious afternoon in a good company.





Pinaatti-vadelmasalaattia ja pähkinävinaigretteä sekä ARVONTA | Spinach raspberry salad with nut vinaigrette

 









Osallistun Meiran pähkinähaasteessa, jossa  bloggaajia pyydettiin kehittelemään terveellisiä välipaloja eri pähkinöistä, aiemmat reseptit julkaisin eilen ja toissapäivänä.


Salaatti on lounasklassikko, se voi olla kevyt tai ruokaisa, omien mieltymysten ja nälän mukaan. Kaunis, maittava salaatti auttaa jaksamaan työpäivän läpi, mutta ei vedä loppupäiväksi väsymykseen niin kuin raskaan lounaan jälkeen voi käydä. Salaatti on helppo kasata astiaan mukaan, ottaa kastike toiseen astiaan ja sekoittaa ne juuri ennen ruokailua. Värikäs salaatti ilahduttaa paitsi maullaan, myös ulkonäöllään. Tuoreita vadelmia saa nykyisin läpi vuoden ja vaikkeivat ne juuri nyt kausiruokaa olekaan, rasiasta riittää moneksi päiväksi salaatin somisteeksi ja mausteeksi. Pähkinät ja siemenet tuovat salaattiin hyviä rasvoja ja kuituja, proteiineja sekä B- ja E-vitamiineja.


Salaatin kastikkeeksi tein vielä herkullista pähkinävinaigrettea.

Salaattiin


pinaattia
kurkkua
vadelmia
vuohenjuustoa
siemensekoitusta


Pähkinävinaigrette


½ dl valkoviini- tai sherryetikkaa
1/4 dl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
2 rl pinjansiemeniä
2 rl kuorittuja manteleita
1 salotti hienonnettuna
suolaa
pippuria


Paahda manteleita ja hasselpähkinöitä n. 8 minuuttia 200 C uunissa, anna jäähtyä. Laita etikka, öljy, hunaja, pinjansiemenet ja mantelit tehosekoittimen kulhoon ja aja sileäksi. Voit myös hienontaa pähkinät morttelissa ja sekoittaa vinaigreten käsin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa salaatin kera.


Otsikossa lupailtiin myös ARVONTAA. Kerro sunnuntai-iltaan 3.4. klo 21 mennessä mikä on oma suosikkisi kolmesta pähkinäreseptistäni, aiemmin julkaistut täällä ja täällä, jätä myös sähköpostiosoitteesi. Arvon kaksi voittajaa, molemmat saavat Meiralta 25 euron arvoisen, laadukkaita pähkinöitä sisältävän tuotepaketin. Voittajat julkaisen maanantaina blogissa ja Facebookissa.



Meira challenged me and four other bloggers to crate easy, healthy nut and seed recipes. My previous recipe you can find here.


Nuts help you add easily proteins, healthy fats,fibers and vitamins B & E in your diet.


Salad is a classic, healthy lunch or snack, easy to carry to work and eat by desk even on the busiest days.


For salad


spinach leaves
goat cheese
raspberries
cucumber
mixed seeds


For vinaigrette


½ dl white wine or sherry vinegar
1/4 dl olive oil
1 tsp honey
2 tbsp toasted pien nuts
2 tbsp toasted blanched almonds   
1 shallot, minced
  

Toast almonds in 200 C oven for abt 8 min. Let cool. Blend in a blender all ingredients. You can also grind almonds and pine nuts in mortar and whisk vinaigrette by hand. Serve with salad.




Kaupallinen yhteistyö Meira/Nelkyt+ -blogit

In collaboration with Meira/40+ blogs