Pari aamiaistärppiä Hong Kongiin | Few Hong Kong breakfast favorites

Tässä vielä muutama aamiaistärppi Hong Kongiin. Muita Hong Kongin ruokajuttuja ovat olleet maailman halvin Michelin-ravintola, kolmen tähden Michelin-ravintola, ylellinen samppanjabrunssi, hauska Mrs & Mr Fox sekä paria muuta ravintolaa käsittelevä postaus.

Aasiassa ei perinteisesti ole tunnettu erillisiä aamiaisruokia, vaan aamuisin on syöty samoja ruokia kun muinakin aikoina. Itse syön mieluiten kuitenkin jotain "länsimaista" aamiaiseksi. Vaikka päädyimme muutaman kerran syömään todella mystisissä katukuppiloissa (onneksi ilman vatsaongelmia), aamiaiset halusin syödä kivan näköisissä, valoisissa "Western cafe"-tyyppisissä paikoissa.

Välillä söimme kävelymatkan päässä hotellista, välillä ajoimme metrolla aamiaiselle miltei saaren toiseen päähän, kun muutenkin ajattelimme viettää päivän sillä suunnalla.


Few recommendations for Western breakfasts in Hong Kong. Other posts about the food sene in Hong Kong have been the cheapest Michelin star restaurant, three star Michelin restaurant, a luxurious Champagne brunch, fun Mrs. & Mr. Fox and post about few other nice restaurants.

We did not stick  only to the eateries near our hotel. When we had planned to spend the day on the other side of Hong Kong island, we also had breakfast there.









 





Classified on pienehkö ketju, joka jokainen ravintola on hieman erilainen. Tällä reissulla söimme aamiaisen Hong Kongin saaren itäpuolella, Tai Hangin Classified-ravintolassa, viime kerralla kävimme Hollywood Roadin Classifiedissä. Jos läheinen Causeway Bay on kiireinen shoppailualue, Tai Hang on unelias lähiö, jossa trendikahvilat kuitenkin ovat alkaneet syrjäyttää pieniä autokorjaamoja.

Söin marjasmoothien sekä ruisleipää, jonka päälle oli muussattu banaania ja ripoteltu seesaminsiemeniä sekä yrttejä. Siippa valitsi Eggs Benedictine-annoksen ja smoothie bowlin. Kaikki oli raikkaan makuista.


Classified, 9 Lin Fa Kung Street West, Tai Hang


Classified is a smallish chain. I recalled we had been in one of their restaurants on Hollywood road during our previous trip. This time we had breakfast at Classified in Tai Hang, a quiet neighborhood near shopping hub Causeway Bay.

They had lots of healthy choises and breakfast classics; smoothies, smashed banana on rye, eggs Benedictine, smoothie bowls etc. Everything was very fresh and tasty.











Tuli matkalla syötyä puuroakin. Etsimme Centralissa aamiaiskahvilaa kun näimme mäen päällä valkoisella sisustetun luomukahvilan. Menu oli englanniksi henkilökunta ei pahemmin kieltä puhunut. Saimme kuitenkin tilattua ruoat. Hinnat olivat yllättävän edulliset ja annokset suuret.

Organic 21, 60 Staunton St, Central


I also ate porridge in Hong Kong. One morning we were looking for a breakfast joint in Central when saw a light and airy organic cafe on top of the hill. Menu was in English, but staff did not speak many words of English. We managed to place order anyhow. Prices were very reasonabe and dishes large.















Lisätärppinä pikkuinen Winston's coffee aivan hotellimme kulmilla Sai Ying Punissa. Bongasin paikan Pinterestistä jo ennen matkaa. Aamiainen rajoittui muutamiin leivonnaisiin, mutta jääkahvi oli erinomaista. Iltaisin Winstonsissa sheikataan myös cocktaileja.

Winston's coffee does not serve real breakfast, just some sweet pastries, but their ice coffee is delicious. In the evening also coktails are served.


Winston's coffee, 213 Queens Road West, Sai Ying Pun, Hong Kong






Ruusutarhan hillo | Rosegarden jam

Ruusutarhan jätin lupaamatta, mutta ruusuhilloa tein!














Viisi vuotta sitten tein ruusuhilloa, joka jakoi mielipiteitä. Sitä joko rakastettiin tai pidettiin hieman outona. Itse kuitenkin pidin siitä, joten tänä kesänä tein ruusutarhan hilloa taas. Upean värinen hillo sopii hyvin vaikkapa vuohenjuuston kanssa tai brittityyliseen teehetkeen skonssien kera.

Five years ago I made rose jam which divided opinions; it was either loved or considered to br weire. I liked the taste and beautiful color, so I made it recently again. Jam is tasty with goat cheese or on British style afternoon tea served with scones.


Päiväretki Suomessa; Nauvo | Day tripping in Finland; Nauvo

Tiistaina suuntasimme päiväretkelle Marjon kanssa Nauvoon, Korppooseen ja vielä Turkuunkin.
















































Oli hyvä, että lähdimme aikaisin aamulla, sillä retki kesti 12 h. Mukanamme oli myös Marjon koira Minnie the Dog. Säätä oli tutkittu hartaasti vertaillen Forecaa ja Weather.comia. Meille osuikin loistava puolipilvinen sää, vain paluumatkalla oli noin vartin verran kaatosadetta.

Nauvoon päästäkseen täytyy ajaa lossiin, mutta pääsimme aina losseille turhia jonottelematta. Viikonloppuisin lautoille saattaa olla pitkätkin jonot, paikalliset ja hyötyajoneuvot ovat aina etusijalla.

Nauvossa pysähdyimme venesatamaan, Kävimme jo L'Escalessa sisällä, mutta maineestaan huolimatta se ei oikein vakuuttanut, joten päädyimme syömään Pub Niskan peltileivät, joita olen maistellut myös
Turussa. Miinuspuoli Niskassa oli ärhäkkä paarma, joka kerkesi haukata meitä molempia ennen kuin Marjo sai sen hengiltä.

Kävimme Nauvossa myös katsastamassa rantakojujen tarjonnan ja keskiaikaisen kivikirkon.


Rypsi/rapsipellon yllä oli kuhinaa, todella paljon perhosia ja mehiläisiä. Kun pysähtyi kuuntelemaan, pellosta kuului tasainen työssään ahertavien mehiläisten surina. Teiden varsilla kasvoi paljon kauniita luonnonkukkia, joita olisin mielelläni poiminut, mutta ne eivät olisi selvinneet kotiin asti.

Nauvossa pyörähdimme päätien varrella vielä vanhojen tavaroiden liikkeessä, jossa olikin monenmoista kiinnostavaa esinettä, mutta pysyttelin tiukkana, enkä ostanut mitään.


Laiduntavat lehmät olivat niin viehkoja, että noiden filmin nimeä mukaillen "ihanien naisten rannalla" takia tehtiin u-käännös. Pitihän meidän päästä kuvaamaan lehmiä vasikoineen.

Kuvia on niin paljon, että Korppooseen ja Turkuun palataan blogissa parin päivän päästä, en halua ihan uuvuttaa teitä kymmenillä kuvilla.

Oletteko retkeilleet Suomessa kesän aikana?




I and my friend took a day trip by car to Nauvo, Korppoo and Turku on Tuesday. Beautiful scenery with old churches, cute animals, tasty food and lots of laughter.




Vadelma-valkosuklaasemifreddo | Raspberry white chocolate semifreddo

Heti kun muutama aurinkoinen päivä oli saanut ensimmäiset vadelmat kypsymään, hyökkäsin kotikulmilla kasvavien vadelmapensaiden kimppuun. Samana päivänä kuljin Stockalla karkkihyllyn ohi ja tarjouksessa oleva vadelma-lakritsivalkosuklaalevy osui silmiini... Vadelma-valkosuklaasemifreddo tuli heti mieleeni, levy lennähti ostoskoriin ja kotiin tultuani tein semifreddoa pakkaseen.











Olen tehnyt semifreddoa hieman vaihtelevin perusohjein. Tällä kertaa pohjana oli alla oleva resepti, johon sekoitin tuoreita vadelmia, hienonnettua vadelma-lakritsivalkosuklaata ja ripottelin päälle vielä paahdettua mantelia.

Semifreddo on italiaa ja tarkoittaa puolijäätynyttä. Semidfreddo on siis pehmeähköa jäädykettä.


Lisää semifreddo-ohjeitani täällä



Semifreddon perusohje

2 kananmunaa

1 dl tomusokeria


 2 tl vaniljasokeria

2 dl kuohukermaa



Laita noin 1 litran vuoka pakastimeen kylmenemään.

Erottele kananmunista valkuai­set ja keltuaiset eri kulhoihin.


Mittaa keltuaisten joukkoon vanilja- ja tomusokeri. Vatkaa keltuaisseos kuohkeaksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaah­doksi omassa kulhossaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi kol­mannessa kulhossa.

Sekoita  kermavaahto keltuais­seokseen. Nostele lopuksi jouk­koon valkuaisvaahto. Kääntele vaahdot huolellisesti sekaisin, mutta vältä turhaa sekoittamista, jotta ne eivät laske.

Kumoa seos pakastekylmään vuokaan. Peitä kannella tai kelmulla. Voit käyttää myös annosvuo­kia.


Nosta vuoka  pakastimeen vähintään pariksi tunniksi tai yön yli. Anna pehmetä 15 min ennen tarjoilua.




Semifreddo is on one of my fool proof summer recipes. This time I used the below basic recipe and mixed in raspberry liquorice white chocolate, fresh wild raspberries and sprinkles semifreddo with toasted crushed almonds.



More of my semifreddo recipes here

Semifreddo basic recipe

2 dl whipping cream
2 eggs
1 dl powdered sugar
2 tsp vanilla sugar


Whip the cream, whisk the egg whites until stiff, whisk the egg yolks and sugar.
 

Mix the egg yolk-sugar with whipped cream. Fold the egg whites with previous ingredients.

Pur the semifreddo in a freezer proof container. Freeze for 4 h.

Let the semifreddo soften 15 min in room temperature before serving.


Vanha sotaratsu | Old war horse


Pyörälläni on ikää noin viitisentoista vuotta. Joka kevät vertailen pyörätelineessä vanhan sotaratsun haalistunutta runkoa kiiltäviin kauniisiin city-fillareihin.


Viime kesänä olin jo taluttelemassa uutta pyörää kassalle, kun pyörsinkin ympäri. Onhan vanha sotaratsu jo aika rujo ja kolhiintunutkin, mutta se vie edelleen hyvin paikasta A paikkaan B, kotiovelta suoraan keskustaan töihin tai vaikka Stockalle, koko matka pyörätietä pitkin. Pyörän on voinut jättää huolettomasti -lukittuna toki- yöksi uloskin. Sen houkuttelevuus ei taida olla sitä luokkaa, että monikaan haluaisi nähdä vaivaa sen varastamiseksi. Ei kaiken tarvitse aina olla uutta ja kiiltävää, käytettävyys ratkaisee.

Silloin tällöin olen joutunut korjauttamaan puhjenneen renkaan, kerran olen vaihdattanut vaihteiston ja viimeksi käsijarrun. Sen sain kuitenkin vaihdettua läheisessä korjaamossa muutamalla kympillä. Ja kun pesin pyörän kunnolla, se näytti vähän nuortuvankin.

Millaisilla fillareilla te poljette?


Sometimes I consider buying a new bike. My old war horse is about 15 years old, way past best before date, weathered and dented. Still, it takes me to work and fun. And a little wash made it look much better. I think we will go together for another year.

Näyttävä alkuruoka kokkimaajoukkueen opein | Super easy, stylish appetizer






Osallistuin kesäkuisilla Taste of Helsinki-ruokafestareilla Electroluxin Chef's secrets-kokkikouluun maajoukkuekokkien johdolla. Sama annos oli tehty jo pressitilaisuudessa toukokuussa, joten valmistimme parini kanssa annoksen ripeästi. Wasabimajoneesi syntyi tehokkaalla sauvasekoittimella kirjaimellisesti sekunneissa, vaikka kokkailuparini ei ollut koskaan valmistanut majoneesia ja oli selvästi epäileväinen onnistuisiko hän. Tehosekoittimella tehtävän majoneesin kassa ei voi epäonnistua, jos ainesosien suhteet vain ovat oikein! Majoneesista tuli niin hyvää, että sitä laitettiin annokseen reilulla kädellä.


Tartarkin syntyi helposti, sehän oli vain kylmäsavustettua lohta maustettuna. Tyylikkään, maukkaan alkuruoan voi todella valmistaa aivan minuuteissa!


Reseptin unohdin Electroluxin keittiöön, mutta suunnilleen näin se meni, resepti neljälle. (Huomasin juuri, että Electrolux on julkaissut reseptit sivuillaan, koko menu löytyy täältä)


Wasabimajoneesi



1 kananmuna

1/2 limen mehu

1 rl dijon-sinappia
hieman mustapippuria
ripaus suolaa
½ tl wasabijauhetta (tai wasabitahnaa)
2 dl rypsiöljyä (huoneenlämpöistä)

Mittaa kaikki ainekset kapeaan kannuun, öljy viimeisenä.
 
Laita sauvasekoitin kannuun, terä kiinni kannun pohjaan. Käynnistä sekoitin, ja nosta sitä vähitellen kohti pintaa.
Majoneesi on valmis sekunneissa. Wasabia voit sekoittaa majoneesiin lisää, jos maku on liian mieto.

Lohitartar

200 g kylmäsavulohta viipaleina

4 vartta ruohosipulia
mustapippuria

yrttejä tai versoja



Silppua kylmäsavulohi ja ruohosipuli pieneksi. Sekoita keskenään, jaa neljään osaan ja muotoile lohimassasta pulla, jonka voit litistää lautasella. Koristele yrteillä tai versoilla sekä majoneesilla.



At Taste of Helsinki food festival  in June I attended Electrolux Chef's secrets cooking class. I had clear advance that I had made the same dish already once at Taste of Helsinki launch event in May. I an my cooking partner prepared the dish in minutes an dcould even mentor her a bit wit mayonnaise. She could not believe making mayo is that easy!


Salmon tartar is also super easy to pepare, it's just minced cold smoked fish and chives minced. This stylish appetizer can be made in under 10 minutes.


Wasabi mayo

2 teaspoons coarse Dijon mustard

1 egg

juice of 1/2 lime

pinch of black pepper

pinch of salt

2 dl rapeseed oil (at room temperature)



Measure all ingredients into the pitcher, adding oil last.

Put the blender in the pitcher, a blade attached to the bottom of the pitcher. Start the mixer and lift it slowly to the surface. Mayo is ready in seconds.



Salmon tartar

200 g cold smoked salmon

4 stems of chives

black pepper


hebs or sprouces for garnishing


Minche salmon and chives. Mix together, divide in four, form balls in yor hands and flatten slightly on plate. Garnish with herbs or sprouts, serve withwasabi mayonaise.




Aurinkoinen puutarhajuhla | A sunny garden party


Saamme vuosittain kutsun kesäisiin puutarhajuhliin ja jos vain olemme maisemissa, vastaamme kutsuun myönteisesti.




















 
 
 
Isännän ollessa paistinkääntäjä ja emäntä muusikko, on onnistuneiden juhlien resepti valmis. Lisäksi tarvitaan vielä kaunis kesäpäivä, jollainen parahiksi osuikin lauantaiksi.
 
Kävimme muutamia mielenkiintoisia ja epätavallisia keskusteluja; maailmantähtien projekteissa mukana olleen tarinoissa vilahtelivat mm. Ewan McGregor (lahjakas moniosaaja) ja George Clooney, josta naiset tietysti halusivat kuulla kaiken (todella laiha luonnossa, eikö Amal anna hänen syödä?) ja kuinka Harrison Fordin lento-onnettomuus vaikutti kertojan auton ostoon... Se kuuluisa six degrees of separation näihin maailmantähtiin kutistui yhteen välilenkkiin!
 
Sitten taas syötiin ulkokeittiössä valmistuneita herkkuja ja keskusteltiin pitkällisesti ruoasta. Kymmenen tuntia vilahti hetkessä, mutta lopulta päätimme suunnata kotiin juhlien ollessa vielä hauskimmillaan.
 
 
We are yearly invited to a garden party hosted by a rotisseur and a musician. Just add a beautiful summer day and a recipe for a great summer party is ready. Ten hours flew by really fast.