Red beads and magazine cover silk scarf

I love my new red beads, they have received many positive comments also from others. Here beads are displayed on a magazine cover print scarf made of silk satin from Villisilkki.

Olen ihastunut uusiin punaisin helmiini, ne ovat saaneet paljon positiivista huomiota. Tässä helmet ovat hauskan muotilehtihuivin päällä. Silkkisatiini on hankittu Villisilkistä.

Egyptian lantern from Paris

 
I had been looking for a new lamp for our home office for a while and knew I had found the right one when I saw this Egypian lantern at BHV department store in Paris near Hotel de Ville.

This departmen store is also excellen source for hooks, knobs and other stylish hardware.

Olin esinyt uutta valaisinta työhuoneeseemme jo jonkin aikaa. Kun näin tämän egyptiläisen lyhdyn Pariisin BHV-tavaratalossa lähellä kaupungintaloa, tiesin löytäneeni oikean valaisimen.

Tavaratalossa on muuten hyvä valikoima koukkuja, nuppeja, vetimiä ja muita tyylikkäitä sisustuselementtejä.

Potato roesti with cold smoked salmon and lemon yoghurt sauce


Potato roesti is tasty on cold autums evenings served with cold smoked salmon and tangy yoghurt seasoned with lemon juice

1 pound  potatoes shredded 
1/4 pound onions, shredded
4 teaspoons vegetable oil 
4 tablespoons unsalted butter 
salt and freshly ground pepper

Combine potatoes and onions in a tea towel. Squeeze as much liquid as possible from the mixture. In a large mixing bowl, combine this mixture with the oil and divide into four equal parts.

In a 10-inch non-stick saute pan melt 1/2 a tablespoon of butter ( I used my pancake pan). Season one part of potato mixture with salt and pepper and spread into a thin layer in the pan. Brown for 5 to 7 minutes. Invert the roesti onto pan lid and remove pan from heat. Add additional 1/2 tablespoon of butter to the preheated pan. Slide roesti into pan raw side down and brown for an additional 5 to 7 minutes. Remove to a rack and hold in a warm oven. Repeat previous steps for remaining potato mixture. 

Serve with cold smoked salmon and thick Greek or Turkish yoghurt seasoned with lemon juice.


Perunarösti maistuu viilevinä iltoina kylmäsavulohen ja raikkaan sitruunalla maustetun jugurtin kera.


400-500 g perunoita karkeaksi raastettuna
100 g sipulia silputtuna
4 tl kasviöljyä 
4 tl voita
 suolaa ja pippuria myllystä
Sekoita perunat ja sipulit ja purista niin paljon nestettä pois kuin mahdollista. Sekoita isossa kulhossa öljyn kanssa ja jaa neljään yhtä suureen osaan.

Sulata pannussa 1 / 2 rkl voita. Mausta perunaseos suolalla ja pippurilla ja levitä ohut kerros isolla tai lättypannulla (käytin lättypannuani). Paista 5-7- min. Paista yksitellen, pidä paistetut röstit lämpimänä.

Tarjoa suikaloidun kylmäsavustetun lohen ja sitruunalla maustetun turkkilaisen jugurtin kera.