Home made meringue





I was going for a a small dinner party. Instead or addtion to of a bottle of wine, I usually bring something home made. 
I did not have much (working) time the previous night, so decided to make easy meringues. Working time is only 15 min even thought the meringue needs to be in the oven for 1½-2  hours.

Meringue
4 egg whites
 3 dl sugar
0,5 tbs lemon juice or apple vinegar

Beat the egg whites hard, then add sugar gradually. Beat the egg whites with sugar until tit's so hard the bowl can be turned upside down.

I halved the merinque mix, mixed the other half with salmiak/salty liquorice and the other half with chocolate mint candy crush and red food color.
 
Arrange small dollops of meringue on baking sheet or if you want neater looking meringues than mine, use a piping tube.
Bake in 75 C degrees for about 1 ½ -2 hours, until they are dry. After baking turn off the oven and open oven door. Let cool.

Olin menossa pienille illlalliskutsuille, edellisenä päivänä mietin mitä viemistä ehtisin tehdä nopeasti. Viinipullon sijaan (tai lisäksi) vien usein jotain itse tehtyä. Tällä kertaa minulla ei ollut edellisenä iltana paljoa työskentelyaikaa, joten tein helppoja marenkeja, jotka työstin viidessätoista minuutissa ja ne saivat hiljalleen paistua uunissa myöhään iltaan.

Marengit

4 valkuaista
3 dl sokeria
0,5 rl  sitruunamehua tai omenaviinietikkaa

Vatkaa valkuaisia vaahdoksi, lisää sokeria vähitellen. Vatkaa kovaksi vaahdoksi, niin että vaahto ei irtoa kulhosta kun sen kääntää ylösalaisin

Jaoin vaahdon kahteen osaa, toisen maustoin turkinpippurimurskalla, toisen marianne-karkkimurskalla ja värjäsin punaisella elintarvikevärillä.

Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille nokareita marenkivaahtoa tai voit pursottaa sen os haluat siistimmän näköisiä marenkeja kuin omani olivat.

Paista 75-asteessa n. 1½-2 tuntia, kunnes marengit ovat kuivia. Paiston jälkeen sammuta uuni ja avaa uuninluukku, jouduttaa kuivumista.

A fast meal; chicken avocado sandwich


I was home alone one night. Did not want to cook, but was hungry.

I had bought French Fromi Tomme di Savo cheese and a whole wheat ciabatta. I did remeber the small chicken breast from the previous night and the ripe avocados... Added arugula + cherry tomatos... and my meal, a chicken sandwich, was ready!

Olin yksin kotona eräänä iltana. En halunnut kokata, mutta nälkäkin oli...


Olin ostanut ranskalaista Fromi Tomme di Savo-juustoa ja tumman ciabatan. Muistin edelliseltä illalta jääneen pienen kannarinnan ja kypsät avokadot. Lisäsin rucolaa ja kirsikkatomaatteja... ja illallinen oli valmis!

A new pendant

 
Husband helped Mariia a bit few weeks ago. He refused to take anything for the help, so as thank you she gave him a pendant to give me! It's good that I have those new jewellery racks as the collection seeems to expand all the time!

(The tin box is from Porte de Vanves fleamarket in Paris).

Siippa autteli Mariia joitain viikkoja sitten. Hän kieltäytyi korvauksesta, joten Mariia antoi riipuksen minulle vietäväksi! Onpa hyvä, että minulla on ne uudet korunaulakot, kokoelma kuin näyttää vain karttuvan!

(Peltirasia on Porte de Vanvesin kirpputorilta Pariisista).