We had my mother and aunt over for Good Friday lunch.
My menu was
Pan fried scallops with salad and citrus dressing
Roasted lamb with roaste new potatoes
Cheeses with balsamico poached fig
Lime and white chocolate cheese cake
Lamb roast I filled with garlic, anchovy, rosemary and cured ham, roasted for three hours in 120 C oven until the meat temperature was abt 72 C (1 h per 1 kg).
White chocolate lime cheese cake
2 cups crushed cookies of your choice (I used cholate cookies)
1/4 cup butter, melted
FILLING:
1 envelope unflavored gelatin
6 tablespoons lime juice
9 ounces white baking chocolate, chopped
1 cup heavy whipping cream
3 packages (8 ounces each) cream cheese, softened
1 cup sugar
1 tablespoon grated lime peel
In a large bowl, combine the cookies, sugar and butter; press onto the bottom and 1 in. up the sides of a greased 9-in. springform pan. Set aside.
In a microwave-safe dish, sprinkle gelatin over lime juice. Let stand for 1 minute. Microwave on high for 10-20 seconds; stir until gelatin is dissolved. Set aside.
In a microwave, melt chocolate with 1/2 cup cream; stir until smooth. Cool slightly; stir in dissolved gelatin.
In a large bowl, beat cream cheese and sugar until smooth. Gradually add chocolate mixture and lime peel and mix well.
In another large bowl, beat remaining cream until stiff peaks form. Gently fold into cream cheese mixture. Spoon over the crust. Cover and chill overnight.
Kutsuimme äitini ja tätini pitkäperjantain lounaalle. Veljeni vaimoineen oli mökillä halkosavotassa, joten juhlistimme pääsiäistä pienellä joukolla.
Pääsiäismenu koostui mm. Hullujen Päivien kanpasimpukoista ja apelta joululahjaksi saamastamme paikalliselta lampurilta hankitusta lammaserästä olevasta lampaanpaistista.
Paistettua kampasimpukkaa, salaattia ja sitruskastiketta
Lime-valkosuklaajustokakku
Täyte;
Paistettua kampasimpukkaa, salaattia ja sitruskastiketta
Paahdettua karitsanpaisti ja uunissa paahdettuja uusia perunoita peston kera
Juustoja balsamicossa haudutetun viikunan kera
Lime-valkosuklaajustokakku
Karitsan paistin täytin valkosipulilla, anjoviksella, rosmariinilla ja ilmakuivatulla kinkulla, paistoin uunissa kolme tuntia 120 C uunissa, kunnes lihan lämpötila oli n. 72 C (1 h / 1 kg).
Lime-valkosuklaajustokakku
Pohja;
5 dl murskattuja keksejä
0,5 dl voita sulatettuna
0,5 dl voita sulatettuna
Täyte;
1 rl liivatejauhettate
6 rkl limen mehua
200 g valkoista leivontasuklaata hienonnettuna
2 dl vispikermaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 rkl raastettua limen kuorta
Suuressa kulhossa, yhdistä keksit, sokeri ja voi, painele irtoreunaisen vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Laita limemehu mikronkestävään astiaan, ripottele liivate mehun pinnalle. Anna seistä 1 minuutin ajan.Lämmitä mikrossa 10-20 sekuntia, sekoita kunnes liivate on liuennut. Laita sivuun.
Sulata suklaa, sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman, sekoita liuennut liivate suklaaseen.
Toisessa suuressa kulhossa, vatkaa tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi. Vähitellen lisää suklaaseos ja limen kuori, sekoita hyvin.
Toisessa kulhossa vatkaa kerma vaahdoksi. Varovasti sekoita kermavaahto tuorejuustoon. Levitä pohjan päälle vuokaan. Peitä ja laita jähmettymään jääkaappiin yöksi.