May Day moments





On Saturday night we visited a sailing ship owned by a friend, he had docked it in pier right in the city center. The weather was quite chilly, so we quickly moved to Haven lobby bar, and  after one cocktail we already headed  home.


On May Day we had lunch with friends at restaurant Bakers. I had reindeer carpaccio for starter, all the others ordered tiger shrimps. We all had juicy tenderloin for main course. Chocolate fondant, creme brule and ice  cream were our desser choises.
We planned our New York summer trip; I and Husband are going for two weeks, our friends will be joining us for the second week. Already we have decided a few dinners in restaurants we want to try.


After May Day lunch, we stopped in newly opened restaurant Gaijin. There I have to come back, food looked delicious and customers praised their meals. They are also open for luch, maybe I could go there for luch some day... Our friend knew the owners, who treated us with few pleasant refreshing, oriental accent (ginger, lemon grass) spiced cocktails before we continued the journey yet for one more cocktail at tiki bar Kokomo.

A fun, casual, tasty afternoon!
Vappuaattona käväisimme tuttumme purjelaivalla, joka oli kiinnitetty laituriin Kauppahallin kupeeseen. Ilma oli kuitenkin sen verran viileä, että siirryimme pian Havenin lobbybaariin ja sieltä yhden cocktailin jälkeen kotiin.

Vappupäivänä olimme ystävien kanssa lounaalla Bakersissa. Minä otin porocarpacciota, muut ottivat tiikerirapuja alkuun, pääruoaksi otimme kaikki ravintolapäällikön suosittelemaa mureaa sisäfilettä. Jälkiruokavaihtoehtojamme olivat suklaafondant, creme brule ja jäätelö. 

Suunnittelimme kesän New Yorkin matkaa, me olemme matkalla kaksi viikkoa, ystävät liittyvät seuraamme toiseksi viikoksi. Jo nyt muutama ravintola on jo päätetty, joissa haluamme ehdottomasti käydä syömässä matkalla.

Vappulounaan jälkeen piipahdimme vasta-avatussa Gaijinissa, jonne haluan ehdottomasti syömään. Ravintola tarjoaa myös lounasta ja on lähellä työpaikkaani, ehkä ehtisin joku päivä ulos lounaallekin? Ystävämme tunsivat omistajat, jotka tarjosivat muutamia miellyttävän raikkaita, itämaisin vivahtein (inkivääri, sitruunaruoho) maustettuja cocktaileja arvioitavaksemme ennen kuin jatkoimme matkaa vielä yksille cocktaileille tiki-baari Kokomoon.

Hauska, rento, maukas iltapäivä!

May Day celebrations

May 1st is a big celebration here in Finland, it's the "official" beginning of spring; in Helsinki there is a tradition to go either to Kaivopuisto park for picnic (with 30.000 other people) or to have a luch in restaurant with friends. I have done both, this year we will have lunch with friends. And I get to use my new yellow skirt for the first time!

Merry May Day, friends!

Picnic Ullanlinnamäellä vai lounas ravintolassa? Tänä vuonna lounas ravintolassa, joka ainakin säiden puolesta taitaa olla hyvä valinta. Uusi keltainen hameeni pääse ensi käyttöön!

Riemullista, raikasta Vappua, ystävät!

Delicious health food


Pomegranates are real "super food", they are estimated to have three to seven times as much antioxidant value as green tea. Antioxidants are important to the human body because they help reduce the harmful effects of oxidants, or “free radicals,” and can help repair damage already done to cells.

Pomegranates are also high in Vitamin C and fiber, and contain the minerals iron, potassium and calcium. Other nutrients include Vitamin A, Vitamin E and folic acid. Clinical research shows that pomegranates, when part of a healthy diet, might help prevent heart disease, heart attacks and strokes and are even believed to slow the aging process!

Besidest he health benefits pomegranate seeds are delicious and pretty! I love to use them in salads, desserts, Middle eastern foods, even cocktails.

Granaattiomenat ovat todellista "superruokaa ", niissä on arviolta kolmesta seitsemän kertaa niin paljon antioksidantteja kuin vihreässä teessä. Antioksidantit ovat tärkeitä ihmisen keholle, koska ne auttavat vähentämään vapaiat radikaaleja ja auttavat korjaamaan jo soluihin tulleita vauriota.

Granaattiomenissa on myös paljon C-vitamiinia ja kuitua, ja ne sisältävät mineraaleja, rautaa, kaliumia ja kalsiumia. Muita ravintoaineita ovat A-vitamiini, E-vitamiini ja foolihappo. Kliiniset tutkimukset osoittavat, että granaattiomenat, osana terveellistä ruokavaliota, saattavat auttaa estämään sydäntauteja, sydänkohtauksia ja aivohalvauksia 
ja niiden jopa uskotaan hidastavan ikääntymisprosessia!


Paitsi hän terveellisiä, granaattiomenna siemenet ovat herkullisia ja kauniita! Käytän niitä salaatteihin, jälkiruokiin, Lähi-Idän ruokiin, jopa cocktaileihin. Kuoriminen on vähän sotkusita hommaa, mutta siementen maku ja ulkonäkö palkitsevat kuorijan.