On Saturday night we visited a sailing ship owned by a friend, he had docked it in pier right in the city center. The weather was quite chilly, so we quickly moved to Haven lobby bar, and after one cocktail we already headed home.
On May Day we had lunch with friends at restaurant Bakers. I had reindeer carpaccio for starter, all the others ordered tiger shrimps. We all had juicy tenderloin for main course. Chocolate fondant, creme brule and ice cream were our desser choises.
On May Day we had lunch with friends at restaurant Bakers. I had reindeer carpaccio for starter, all the others ordered tiger shrimps. We all had juicy tenderloin for main course. Chocolate fondant, creme brule and ice cream were our desser choises.
We planned our New York summer trip; I and Husband are going for two weeks, our friends will be joining us for the second week. Already we have decided a few dinners in restaurants we want to try.
After May Day lunch, we stopped in newly opened restaurant Gaijin. There I have to come back, food looked delicious and customers praised their meals. They are also open for luch, maybe I could go there for luch some day... Our friend knew the owners, who treated us with few pleasant refreshing, oriental accent (ginger, lemon grass) spiced cocktails before we continued the journey yet for one more cocktail at tiki bar Kokomo.
After May Day lunch, we stopped in newly opened restaurant Gaijin. There I have to come back, food looked delicious and customers praised their meals. They are also open for luch, maybe I could go there for luch some day... Our friend knew the owners, who treated us with few pleasant refreshing, oriental accent (ginger, lemon grass) spiced cocktails before we continued the journey yet for one more cocktail at tiki bar Kokomo.
A fun, casual, tasty afternoon!
Vappuaattona käväisimme tuttumme purjelaivalla, joka oli kiinnitetty laituriin Kauppahallin kupeeseen. Ilma oli kuitenkin sen verran viileä, että siirryimme pian Havenin lobbybaariin ja sieltä yhden cocktailin jälkeen kotiin.
Vappupäivänä olimme ystävien kanssa lounaalla Bakersissa. Minä otin porocarpacciota, muut ottivat tiikerirapuja alkuun, pääruoaksi otimme kaikki ravintolapäällikön suosittelemaa mureaa sisäfilettä. Jälkiruokavaihtoehtojamme olivat suklaafondant, creme brule ja jäätelö.
Suunnittelimme kesän New Yorkin matkaa, me olemme matkalla kaksi viikkoa, ystävät liittyvät seuraamme toiseksi viikoksi. Jo nyt muutama ravintola on jo päätetty, joissa haluamme ehdottomasti käydä syömässä matkalla.
Vappulounaan jälkeen piipahdimme vasta-avatussa Gaijinissa, jonne haluan ehdottomasti syömään. Ravintola tarjoaa myös lounasta ja on lähellä työpaikkaani, ehkä ehtisin joku päivä ulos lounaallekin? Ystävämme tunsivat omistajat, jotka tarjosivat muutamia miellyttävän raikkaita, itämaisin vivahtein (inkivääri, sitruunaruoho) maustettuja cocktaileja arvioitavaksemme ennen kuin jatkoimme matkaa vielä yksille cocktaileille tiki-baari Kokomoon.
Hauska, rento, maukas iltapäivä!