This chocolate cake is sinfully delicious and easy to make; it was made by Husband, who has't made many cakes in his lifetime.
Flourless chocolate cake
7 oz (200 g) semisweet chocolate (45-50 % cocoa)
4/5 cup (200 g) butter
1 cup (220 g) sugar
4 eggs, separated
Preheat oven to 350 F (or 180 C). Line a 9 in (23 cm) cake tin with greaseproof or other non-stick paper and grease the tin.
Break the chocolate into small pieces and melt it with butter over hot water. Beat the egg yolks with half of the sugar. Fold in the melted butter and chocolate mixture.
Beat egg whites until frothy by using an electric mixer; gradually add the remaining sugar, beating until stiff peaks form. Fold in the beaten egg whites.
Bake at 350 F degrees until a wooden pick inserted in center comes out clean, approximately 40 minutes. Use a knife to separate the cake from the non-stick paper. Please observe that the cake is quite sticky!
Tämä syntisen hyvä suklaakakku on helppo valmistaa; meillä sen teki siippa, joka ei ole kovin monta kakkua eläissään valmistanut.
Jauhoton suklaakakku
200 g hyvälaatuista tummaa suklaata (45-50% kaakaota)
200 g voita
220 g sokeria
4 munaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna
Lämmitä uuni 180 C. Vuoraa 23 cm kakkuvuoka voipaperilla ja rasvaa vuoka
Riko suklaa pieniksi paloiksi ja sulata voin kanssa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa munankeltuaiset ja puolet sokerista. Taittele voi-suklaaseokseen.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, vähitellen lisää loput sokerista erissä, kunnes vaahto on jäykkää. Sekoita valkuaiset varovasti takinaan.
Paista 180 C asteessa noin 40 minuuttia. Käytä veistä erottaaksesi kakku voipaperista.Kakun kuluu olla tahmeaa!