"Restaurant" reviews; Regatta and Mattolaituri


This post has been postponing for a while...

During the long Easter weekend there was time to enjoy gorgeous spring weather, long walks and pit stops in outdoor cafes.

On Saturday we walked along coastline in central Helsinki. We stopped in a brand new cafe Mattolaituri. Liked the minimalist architecture an dthta there was someone cleaning the tables all the time (too often we have to clean our own tables in cafes before we can sit down). Prices were quite high and the sweets and sandwiches didn't look especially exciting, but they have a good selection of wines and champagnes. So if you feel like sipping champagne and watching boats coming to and leaving the nearby  marina, this is your place.

The next day we strolled around city and ended at Cafe Regatta in Töölö. I have passed this charming, kitchy little hut hundreds of times while living in Munkkiniemi, but never had stopped there.

We lined along dozens of people. When we finally got closer to the cashier, I realized everyone was paying in cash. Sure enough, they accepted only cash and we carried only debit/credit cards... "You can pay next time, we insist, you have been queueing for a long time, take what ever you wan and come back some other day to pay!" It's not the first time I have been told I can come back later to pay, but still their friendly attitude amazed us.

So we took coffee and very tasty home made cinnamon rolls, sat outdoors and enjoyed the warm sun... and came back the same afternoon to pay.

Two very different cafes... Regata won me over with their friendly service and home made sweets.

Tämä kahvila-arvio on lykkääntynyt jo jonkin aikaa ...
Pitkänä  pääsiäisviikonloppuna oli aikaa nauttia upeasta kevätsäästa, tehdä pitkiä kävelylenkkejä ja pysähtyä levähtämään ulkoilmakahviloissa.
Lauantaina kävelimme pitkin rantaviivaa Helsingin keskustassa. Pysähdyimme uudessa kahvila Mattolaiturissa. Rakennus on funkkis-tyylinen ja istuu rantaan hyvin. Suomalaisten kahviloiden  ja terassien perisynti, liian vähäinen henkilökunta, ei täällä ollut ongelma, pöytiä siivottiin jatkuvasti ja jono veti. Hinnat olivat melko korkeita eivätkä makeat ja suolaiset näyttäneet järin jännittäviltä,, mutta tarjolla oli hyvä valikoima viinejä ja samppanjaa. Joten mieli tekee siemailla sampanjaa ja katsella lähisatamasta lähteviä ja sinne tulevia veneitä ja ohi kulkevia ulkoilijoita, on tämä sinun paikkasi.


Seuraavana päivänä kävelimme ympäri kaupunkia ja päädyimme Cafe Regattaan Soutustadionin vieressä Töölössä. Olen mennyt tämän viehättävän, kitchin pienen mökin ohi satoja kertoja asuessani aikoinani Munkkiniemessä, mutta en ollut koskaan pysähtynyt siellä.

Jonotimem kymmenien muden kanssa. Kun pääsimme vihdoin lähemmäs kassaa, tajusin kaikkien maksavan käteisellä. Vain käteinen kävi, meillä oli mukana vain kortit... "Voit maksaa ensi kerralla. Vaadimme,että otatte mitä haluatte, olettehan jonottaneet pitkään, tulette maksamaan jonkun toisen kerran!" Ei ollut ensimmäinen kerta, kun olen saanut palata myöhemmin maksamaan, mutta silti ystävällinen asenne hämmästytti meitä.
Otimme siis kahvia ja erittäin maukkaat kotitekoiset korvapuustit, istuimme ulkona ja nautimme auringon lämmöstä ... ja tulimme takaisin samana iltapäivänä maksamaan.

Kaksi erilaista kahvilaa, Regatta veti näistä pidemmän korren palvelun ja kotitekoisten herkkujen takia.

Flourless chocolate cake

This chocolate cake is sinfully delicious and easy to make; it was made by Husband, who has't made many cakes in his lifetime.

Flourless chocolate cake

7 oz (200 g) semisweet chocolate (45-50 % cocoa)
4/5 cup (200 g) butter
1 cup (220 g) sugar
4 eggs, separated
Preheat oven to 350 F (or 180 C). Line a 9 in (23 cm) cake tin with greaseproof or other non-stick paper and grease the tin.
Break the chocolate into small pieces and melt it with butter over hot water. Beat the egg yolks with half of the sugar. Fold in the melted butter and chocolate mixture.

Beat egg whites until frothy by using an electric mixer; gradually add the remaining sugar, beating until stiff peaks form. Fold in the beaten egg whites.
Bake at 350 F degrees until a wooden pick inserted in center comes out clean, approximately 40 minutes. Use a knife to separate the cake from the non-stick paper. Please observe that the cake is quite sticky!

Tämä syntisen hyvä suklaakakku on helppo valmistaa; meillä sen teki siippa, joka ei ole kovin monta kakkua eläissään valmistanut.

Jauhoton suklaakakku

200 g hyvälaatuista tummaa suklaata (45-50% kaakaota)
200 g voita
220 g sokeria
4 munaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna

Lämmitä uuni 180 C. Vuoraa 23 cm kakkuvuoka voipaperilla ja rasvaa vuoka

Riko suklaa pieniksi paloiksi ja sulata voin kanssa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa munankeltuaiset ja puolet sokerista. Taittele voi-suklaaseokseen.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, vähitellen lisää loput sokerista erissä, kunnes vaahto on jäykkää. Sekoita valkuaiset varovasti takinaan.

Paista 180 C asteessa noin 40 minuuttia. Käytä veistä erottaaksesi kakku voipaperista.Kakun kuluu olla tahmeaa!

What a warm Sunday!




We traditionally take my mother to my in laws for a lunch on Mother's Day. Again last Sunday we picked her up and drove to country side to spend the afternoon with my in laws.

What a gorgeous, sunny and warm day! I made the lunch (rcotta-cream cheese filled bell peppers with olive vinegrette and huge smoked salmon salad wit figs, avocado, tomato, cucumber, basil, mint etc.). After the lunch I wet to the hammock for an hour for a well deserved nap. I love hammocks!

The two pet lambs were out on the field for the first week after the long winter, dog went for a swim and needed a wash afterwards (he thought the wash was a play where he should concentrate on catching the water), the first spring flowers were in bloom... So sweet!

Olemme jo vuosia ottaneet äitini mukaan anoppilaan äitienpäivän viettoon. Sunnuntaina haimme äidin ja ajoimme maaseudulle iltapäiväksi.

Tein lounasta (ricotta-tuorejuustotäytteisiä paprikoita oliivivinaigretella ja savulohisalaattia, jossa oli mm. avokadoa, viikunoita, kurkkua, tomaattia, basilikaa, minttua...), jonka jälkeen siirryinkin riippukeinuun hyvin ansaituille nokosille. Ilma oli sisämaassa vielä lämpimämpää kuin aivan rannikolla ja riipukeinussa oli suloisen lämmintä uinailla.

Apivanhempien kaksi lemmikkilammasta oli päästetty aiemmin viikolla laitumelle pitkä talven jälkeen, koira kävi lammessa uimassa ja kaipasi pesua uinnin jälkeen (Tarmo tosin luuli pesua leikiksi, jossa tarkoituksena on napsia vettä niin paljon kun ehtii), kevätkukat kukkivat, aurinko lämmitti... suloista!