Midsummer weekend reading

Midsummer weekend is approaching. Forecast isn't too good; cool and rainy... What a good excuse to stay in and enjoy few of the latest online magazines!

Happy Midsummer to you guys who are celebrating it. I am heading to cuntryside tonight for the weekend.

Juhannus lähestyy, mutta sääennuste ei ole kovin lupaava ainakaan eteläisimpään Suomeen... 

Mikä ihana tekosyy vetäytyä mukavaan lukunurkkaukseen ja lueskella muutamia uusimpia nettilehtien numeroita...

Hyvää juhannusta ja rentouttavaa lomaa niille, joilla se nyt alkaa. Itse olen vielä ensi viikon töissä, mutta tänään suunnataan maaseudun rauhaan viikonlopuksi.


Ivy & Piper
 

How to make homemade ricotta

 

Homemade ricotta
2 l whole milk
1 dl lemon juice, white vinegar or apple vinegar
1 tsp salt

To make your own ricotta is easy, fast and fun!

1.Line a medium colander with two layers of cheesecloth. Set the cheesecloth-lined colander in the sink.

2.Bring the whole milk and salt to a simmer in a large, heavy-duty saucepan over medium-high heat.

3.Stir in the fresh lemon juice or vinegar. Simmer the milk mixture gently until curds form, usually one to two minutes. Put aside and cover for 15 min

4.Using a slotted spoon or mesh skimmer, transfer the curds to the prepared colander. Let them drain for only a minute.

5.Transfer the ricotta to a medium bowl. It can be served right away, or covered and chilled up to two days.

Serve with salad, fill cannelonis or google for more  recipies using ricotta

Kotitekoinen ricotta

2 l täysmaitoa

1 dl sitruunamehua, etikkaa tai omenaviinietikkaa

1 tl suolaa

Kotitekoisen ricottajuuston tekeminen on nopeaa, helppoa ja hauskaa!

1.Vuoraa  isohko siivilä kaksinkerroin taitetulla harsolla.
2. Anna täysmaidon ja suolan juuri ja juuri kiehahtaa kessilämmöllä paksupohjaisessa kattilassa
3. Sekoita joukkoon sitruunamehu tai etikka. Hauduta maitoseosta varovasti, kunnes maitoseos on juoksettunut, ylen 1-2 min. Laita sivuun ja peitä kannella 15 minuutiksi.
4.Nostele juustomassa reikäkauhalla siivilään. Valuta.

Tarjoa salaatin kera, täytä canneloneja ricotalla tai googlaa lisää ricottaresptejä.






Summer food; grilled pizza

 Ladies and gentlemen; it's time to start series of summer food. This Martha Stewart's pizza is made on barbeque; no oven needed. This fun fingerfood slices serve well also as appetizer while you are barbequing the main course.

Grilled Pizza with Fontina and Arugula

  • 2 tablespoons extra-virgin olive oil, plus more for drizzling
  • basic pizza dough 
  • 1 pound fontina, taleggio, raclette, morbier, mozzarella cheese, thinly sliced or grated
  •   freshly ground pepper
  • 1/2 cup baby arugula
Preheat grill to medium. Brush a rimmed baking sheet
with 1 tablespoon oil. Using your hands, stretch dough into
a 10-by-12-inch rectangle on baking sheet. Lightly brush top
of dough with remaining tablespoon oil. Fold in half.
Gently transfer dough to grill, and unfold to lay flat. Cover,
and grill until underside is golden brown, 3 to 4 minutes. Using
a pizza peel or wide spatula, flip crust. Top with cheese. Cover,
and grill until bottom of pizza is golden brown and cheese
melts, 3 to 4 minutes more.

Transfer to a cutting board. Season with salt and pepper.
Top with arugula, and drizzle with oil. Cut into squares

Hyvät naiset ja herrat (ilokseni olen huomannut saaneeni myös muutaman mieslukijan, tervetuloa mukaan!); on aika siirtyä kesän mökkiruokien pariin. Grillissä syntyy myös pizzaa, uunia ei tarvita. Tämä Martha Stewartin ohje käy myös alkupaloiksi, pizzapaloja voi napostella muuta ruokaa grillaillessa.

Grillattu pizza fontinan ja rucolan kera

2 rkl extra-neitsytoliiviöljyä, plus lisää pirskotteluun
     peruspizzataikinaa
    500 g puolipehmeää juustoa (fontina, taleggio, raclette, morbier, mozzarella tms) ohuina viipaleina
     vastajauhettua pippuria
     1 ruukku rucolaa
Kuumenna grilli keskilämmölle. Sivele  leivinpellille tai paksulle foliolle
1 rkl öljyä. Kauli taikina pellille. Kevyesti sivele pohja ruokalusikallisella öljyä. Taita kahtia.

Varovasti siirrä taikina grilliin ja avaa se tasaiseksi. Sulje grillin kansi
ja grillaa kunnes alapuoli on kullanruskea, 3-4 minuuttia. Käännä pizzapohja lastalla. Paista pari minuuttia lisää. Lisää juusto pohjan päälle. Sulje grillin kansi kunnes juusto on sulanut ja grillaa kunnes pizza
pohja on kullanruskea ja juusto sulaa, n.  3-4 minuuttia

Siirä leikkuulaudalle. Mausta  pippurilla.
Ripottele rucola pizzan päälle ja pirskottele öljyllä. Leikkaa paloiksi.