A Saturday in Paris

Lähdin ensimmäisellä lennolla ja olin jo aamupäivän puolella perillä kaupungissa. Syksy näytti saapuneen, ilma oli viileämpi kuin luulin. Olen asunut yli kymmenen vuotta samassa hotellissa Odeonilla.

I took on Saturday the first flight from Helsinki to Paris and was in the city before noon. Fall had arrived and air was cooler than I had thought. I stay in the same hotel near Odeon I have used for over ten years.



Hotellin lähelle oli auennut viihtyisän näköinen ravintola.
There was a new interesting looking restaurant near to my hotel.

Vaikka puissa näkyi jo ruskaa, olivat ikkunalautojen kukkaistutukset vielä loistossaan...
Flowerboxes were still in full bloom...


Ensin kuljin Saint Sulpicen suuntaan, ylitin St. Germainin…

katselin kuuluisan macaron-liikkeen Ladurén ikkunaa ja kävin heidän tuoksukosmetiikkaputiikissaan… mutta tällä kertaa en ostanut mitään…

First I walked towards Saint Sulpice, crossed Saint Germain…
…took a looks at Ladure’s window, visited their beauté shop nex door… but didn’t buy anything this time…







 

…alkoi tulla nälkä, arvoin ensin muutaman klassikkokahvilan välillä, mutta päätinkin hypätä metroon ja ajaa muutaman pysäkin välin…

…I was getting hungry, first I pondered  between few café classics, but instead hopped in metro, drove few stops eastbound…


…Rue Mouffetardille, jossa on lukemattomia ravintoloita. Söin valtaisan salaatin, jossa oli kinkkua, juustoa, paistettuja perunoita ja saksanpähkinää…

…to Rue de Mouffetard, there are dozens of restaurants in the area. I ate a huge salad with roasted potatoes, cured ham, walnuts and cheese…

…lounaan jälkeen kiertelin herkkukaupoissa…
....after the lunch I looked at the food stores…


…sitten ajoin metrolla Maraisin alueelle…
…then I took metro to Marais…

…levähdin hetken Museum de Carnavaletin puistossa…
…sat in the gardens of Museum de Carnavalet…

…ja tein ikkunaostoksi ja pari pientä kosmetiikkaostosta BHV:n tavaratalossa, ennen kuin palasin hotellille. Ilta oli sateinen ja olin vielä täynnä lounaasta, joten nappasin vain hieman juotavaa ja hedelmiä huoneeseen.

Sunnuntaina kiertelin myös laajoilla alueilla, siitä lisää tuonnempana. Nyt edessä on neljä tiukkaa ja pitkää messupäivää.

…and window shopped and did few cosmetic purchases in BHV department store before heading back to hotel. It started to rain and I was still full after the lunch, so I just grabbed some fruits and drinks to my room.

On Sunday I visited also several areas. Later about that. Now I have four tough, long days ahead at the fairs.

Taking off to Paris, again

Tänä aamuna olen suunnannut Pariisiin. Olen messuilla maanantaista torstaihin (35. messumatkani Pariisiin!!!) , mutta viikonlopun pyhitän rauhalliselle kaupungilla kiertelylle.

I have headed to Paris this morning. I will attend fairs from Monday to Thursday (I just counted, it's my 35th trip to he parisian fairs!!!), but weekend I will have for myself.
Toivottavasti ilma on yhtä hyvä kuin viime syyskuussa.
Hope weather will be as good as last September.

Aion käydä ainakin antiikkimarkkinoilla Porte de Vanvesissa.
I will go to Porte de Vanves antiques market...


 
...nauttia jotain herkullista...
...eat something delicious... 
... ja tehdä jotain pikku ostoksiakin...
...and maybe shop a bit...

Restaurant review; Juuri

 
Sain jokin aika sitten 200€ lahjakortin ravintola Juureen. Viime perjantaina illallistimme Juuressa.

Sivujensa mukaan Juuri Keittiö & Baari on tuoreella tapaa suomalainen ravintola, jonka juuret ovat ruokaperinteessä ja innovatiivisuudessa sekä ruoan valmistamisessa käsityönä
.

I received a 200€ gift voucher to Restaurant Juuri in Helsinki. Last Friday we dined there.

According to their web site Juuri's kitchen transforms Finnish gifts of nature in an innovative manner to suit modern tastes.
 
Pieni ravintola on moderni ja pelkistetty.
Alkuun nautimme seljankukka- ja mustaherukkacocktailit.

The small restaurant is contemporary.
First we had elderflower and black currant cocktails
Punaviinimme oli suomaisen viinintekijän Outi Jakovirran uusiseelantilainen Julicher Estate Pinot Noir. Tarjolla oli myös Juha Berglundin ja Jyrki Sukulan viinejä.

Our wine was by a Finnish winemaker Outi Jakovirta; a Julicher Estate Pinot Noir from New Zealand.
  
Alkuun jaoimme kuusi ”sapasta”, suomalaista tapasta; jallugraavattua kirjolohta, kalasäilykettä Juuren tapaan,  riistaworsmakkia, perunakropsua valkosipuli-lipstikkavoissa, ankanmaksaritaria vaniljasiirapin kera sekä tuoremakkaraa votkasinapilla.

 We shared first six "sapas", Finish Tapas;
Cured salmon, preserved vendace,  fresh sausage à la Juuri with vodka mustard, game vorschmack with creamed sour bread, duck liver terrine on a toast with vanilla syrup andFinnish potato bread with garlic and lovage butter.
Siippa söi ketunleivillä ja mustallatorvisienellä maustettua luomukaritsan ulkofileetä sekä savuselleripyreetä, jota hän kehui herkulliseksi
Oma pitkään haudutettua villisiankylkirulla ja kanelivoiomena mustaherukka-ryytisinappikastikeen kera oli loistava. Villisika oli meheväksi hautunut ja rapsakkakuorinen. 
Siipan jälkiruoka oli manteli-karpalosuklaakakku  maitosuklaakastikkeen ja karpalovaahdon kanssa, lisäksi hän otti espresson ja Ålvadosta, suomalaista calvadosta. Itse otin lajitelman suomalaisia juustoja luomujälkiruokaviini Loimer Steinmassl Beerenauslesen kera.
Illallinen maksoi 191€, ei siis mikään halpa ilta. Olin kuullut monin kehuvan ravintolaa, joten oli mukava saada tällainen mahdollisuus syödä siellä pitkän kaavan mukaan.

Husband ordered organic lambkin sirloin seasoned with craterellus and wood sorrel, smoked celery pure. I tasted it, it was delicious.

My poached wild boar with cinnamon butter apple and currant herb mustard sauce was perfect, crusty and tender at the same time.
In the end I had Finnish cheese assortment, wiht organic Loimer Steinmassl Beerenauslese
desser wine. Husband had almond cloudberry chocolate cake with chocolate sauce and currant mousse with his espresso and Ålvados, a Finnish calvados.

All in all dinner was delicious, familiar Finnish flavors with a modern twist. Our bill came to 191 €, so it was not a cheap night. I have heard many good things about Juuri and am glad we had a chance to eat there.
Jatkoimme vielä iltaa luomucava-lasillisilla samassa korttelissa samojen omistajien Latva-baarissa. 

We ended the night in Latva bar (by the same owners) in the same block and enjoyed a glass of organic Cava.