Kälyset Namuset @ ravintolapäivä


 Muistatteko kuinka innoissani olen ollut Ravintolapäivästä toukokuussa ja elokuussa?
Remember how excited I have been about the Helsinki Restaurant days in May and August...
 



Nyt lähden itsekin mukaan kälyni Mariian kanssa. Koka marraskuussa säät eivät ole yhtä miellyttäviä kuin touko- ja elokuussa, pop up-suklaabaarimme on sisätiloissa.

Kälyset namuset valmistaa suklaisia herkkuja Helsingistä. Koekeittiössä on jo porissut, mutta ihan lukkoon emme ole lyöneet vielä tarjontaamme. Suklainen minttumarenki on kuitenkin pääsemässä listalle.

Tervetuloa käymään Design Laakso & Sundmanin tiloihin Pieni Roobertinkatu 8 la 19.11. klo 12 alkaen. Löydät meidät Facebookista, muista tykätä!


We have already tested several chocolaty options, but the final menu has not been set in stone yet.
If you are in Helsinki on 19th November, visit us at Design Laakso & Sundman starting at noon. You can also find us in Facebook.

Chimichurri


Argentiinalaiseen chimichurri-kastikkeeseen löytyy yhtä monta reseptiä kuin kokkiakin... Tässä oma versioni. Maistele ja makustele, säädä makua (chilillä tulisuutta, etikalla hapokkuutta, yrteillä makua jne.) oman makusi mukaan.

Perinteisesti chimichurria on käytetty grillatun lihan lisukkeena, mutta se sopii myös salaatinkastikkeeksi ja maustamaan esimerkiksi perunasalaattia.

Chimichurri

1 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä
1 dl valkoviinietikkaa
1/2 dl silputtua sipulia
2-3 kynttä valkosipulia pieneksi silputtuna
1/4 dl persiljaa silputtuna
1/4 keltaista tai punaista paprikaa pieneksi kuutioituna
1/2 punainen chili
mustapippuria reilusti
 suolaa maun mukaan
2 tl kuivattua oreganoa
2 laakerin lehteä

Yhdistele aineet ja sekoita hyvin. Kastikkeen voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä ja antaa makujen sekoittua jääkaapissa.

There are as many chimichurri salsa recipies as there are chefs…... Below you can find my version. Taste when mixing; add chili, vinegar, herbs, pepper, salt to suit your taste
Traditionally, chimichurri is used as side dish with grilled meat, but it is also suitable for salad dressings and potato salad seasoning.

Chimichurri

1 cup of water
1 / 2 cup olive oil
1 cup white wine vinegar
1 / 2 cup chopped onion
2-3 cloves garlic, chopped small
1 / 4 cup parsley, chopped
1 / 4 yellow or red peppers, diced small
1 / 2 red chilli
plenty of freshly ground black pepper
salt to taste
2 teaspoons dried oregano
2 bay leaves

Combine ingredients and mix well. Sauce can be done in the previous day,  let flavors blend in the refrigerator.

A fifteen minute break in Helsinki

Olen ollut viime aikoina ylityöllistetty ja stressaantunut. Lähdin eilen lyhyelle happihyppelylle kesken työpäivän. Jo viidentoista minuutin reipas lenkki lähikortteleissa sai minut keskittymään (satoihin) tehtäviini paremmin.

I've been overworked an stressed out lately. Even a short, fifteen minute walk during the day made a difference; I could concentrate on my hundred tasks much better after a brisk walk.

Kauniiden rakennusten ihailu rentoutti; ohitin myös vanhan hautausmaan ja vihkikirkkomme.
It was relaxing to look at the old buildings, I also passed an old cemetary and our wedding church.

Eikä pikku ikkunostoksiakaan voinut välttää. Tällä kertaa pysyin kuitenkin lompakolle turvallisesti ikkunan toisella puolen. Tuon suloisen mäyräkoiran tosin olisin voinut kaapata mukaani näyteikkunasta.

Couldn't resist a some window shopping. To spare my poor wallet, didn't go in shops. Although I would have loved to grab the cute puppy on one shop window with me...