Maa-artisokkakeiton kerkeää pyöräyttää työpäivän jälkeenkin, mutta se sopii myös joulunalusajan alkuruoaksi kauniine jouluisine väreineen.
Jerusalem artichoke soup is easy to make even on weeknights, but it also makes a festive appetizer for pre Christmas dinners.
Jerusalem artichoke soup is easy to make even on weeknights, but it also makes a festive appetizer for pre Christmas dinners.
Maa-artisokkakeitto
0,5 kg maa-artisokkia
2 dl ruokakermaa
0,6 vahvaa kasvislientä
1 pieni sipuli
suolaa
pippuria
Kuori ja kuutioi maa-artisokat.
Kuullota kuutioitu sipuli.
Keitä kasvikset kasvisliemen ja kerman kanssa, kunnes maa-artisokat ovat pehmenneet, n. ½ h. Soseuta sauvasekottimella, mausta suolalla ja pippurilla.
Keiton koristeena voit tarjota pannulla paahdettua kylmäsavukinkkua, paahdettuja kurpitsansiemeniä, pecorinojuustolastuja, yrttejä tms, joilla saat lisämakua ja-väriä keittoon.
Keiton koristeena voit tarjota pannulla paahdettua kylmäsavukinkkua, paahdettuja kurpitsansiemeniä, pecorinojuustolastuja, yrttejä tms, joilla saat lisämakua ja-väriä keittoon.
(Meillä sauvasekoitin hajosi kesken sileäksi soseuttamisen, mutta kaadoin sopan blenderiin ja pyöräytin sen siinä tasaiseksi.)
Jerusalem artichoke soup
0.5 kg of Jerusalem artichokes
2 dl cream
0, 6 l strong vegetable stock
1 small onion
salt
pepper
Peel and dice the Jerusalem artichokes.
Sauté the diced onion
Boil the vegetables with vegetable stock and cream together until artichokes are softened, about ½ hour puree, season with salt and pepper.
You can garnish the soup with pan roast smoked ham, roasted pumpkin seeds, pecorino cheese, herbs, etc.; the soup gets get more flavor and color.