Welcome, Christmas!


Aika hyvällä mallilla; koti siivottuna (kiitos, Siippa!), ruoat huomiseksi miltei valmiina, pöytä katettu huomista varten... tervetuloa joulu!
Everything seems to be in quite good order for tomorrow; home has been cleaned (thank you Husband!),  foods have been prepared, table is set... Welcome Christmas!




December 23rd; last DIY minute gifts, wrapping etc.


Niinhän siinä kävi kuten yleensä; kuvittelin olevani hyvin varustautunut, kaikki hyvissä ajoin laitettuna ja pakattuan. Silti olen tällä viikolla pakkaillut herkku- ja muitakin lahjoja aamutunneille asti...

As always; even though I thought I was well prepared and had everything ready, I have been packing this week homemade goodies and other gifts until late night.





Pakettikortit ja paketit on tehty lähinnä kierrätysmateriaaleista erilaisin sekatekniikoin; pusseja on tehty/koristeltu lehtikuvin ja kiilleliimalla, pakettikortit on printattu ja koristeltu vielä washi-teipillä.

Tags and wrapping have been made using different techniques and mostly recycled materials; recycled wrapping paper, magazine pages, tags are printed and decorated with washi tape.


Suklaakimaran makeiset valmistuivat viime viikonloppuna, samoin karamellikastikkeen.
Christmas candies I made last weekenda s well as salted caramel sauce.


Siippa leipoi näkkileipää.
Husband baked thin flatbread.

Tänään olen vielä puoli päivää töissä, Siippa siivoaa ja iltapäivällä katetaan pöytä, valmistellaan vielä loppuja ruokia huomiselle. Sitten saakin joulu tulla.

Today I will be working until early afternoon, Husband will clean our home in the meantime, in the afternoon we will set the table and prepare last foods for tomorrow. Then we should be ready for Christmas.

December 22nd; DIY cranberry liqueur





Karpalolikööri ei enää ennätä aatoksi, mutta on helppo tehdä ja sopii vaikka viinipullon sijaan uuden vuoden aaton viemisiksi.


Helppo kotitekoinen karpalolikööri
 2,5 dl vettä
 5 dl kuppia kidesokeria
 5 dl tuoreita tai pakastekarpaloita
 3 rkl tuoretta appelsiinimehua
 1 rkl raastettua appelsiininkuorta
 5 dl vodkaa



Yhdistä sokeri ja vesi paksupohjaisessa kattilassa ja anna kiehahtaa. Hauduta siirappia kolme minuuttia, varmista että kaikki sokeri on liuennut veteen. Lisää karpalot, appelsiinimehu ja appelsiininkuori.



 Poista siirappiseos levyltä ja annetaan jäähtyä hieman.



 Pyöräytä tehosekoittimessa hetki niin että marjat rikkoutuvat; anna jäähtyä täysin.
 Lisää vodka ja sekoita huolellisesti.



Kaada lasi- tai muoviastiaa. Peitä ja säilytä pimeässä, viileässä paikassa kolme päivää.



Sekoita päivittäin.



          Kun seos on valmis, siivilöi se ja säästä marjat jälkiruokiin (muista, että niissä on       alkoholia).Kaada likööri lasipulloihin. Väristä tulee hyvin kaunis.





Cranberry liqueur will not get ready for Chrismas Eve, but it is easy to make and is for example a nice hostess gift instead of a wine bottle on New Year's Eve


Easy DIY cranberry liqueur

1 cup water
2 cups granulated sugar
2 cups fresh cranberries
3 Tablespoons fresh squeezed orange juice
1 tablespoon grated orange rind
2 cups vodka



Combine sugar and water in heavy saucepan and bring to boil. Simmer sugar syrup for three minutes, making sure all of the sugar has dissolved in the water. Add cranberries, orange juice and orange rind.



Remove syrup mixture from heat and cool slightly.



Add mixture to Cuisinart and chop just slightly to open up berries; cool completely.



Add vodka and mix thoroughly. 



Pour into container; glass or plastic. Cover and store in a dark, cool location for three days.



Stir ingredients every day.



Once the mixture is ready, strain through fine metal sieve; saving the berries for desserts.



Pour liqueur into glass bottles. Color will be very pretty.

Jos vielä tässä vaiheessa tarvitset inspiraatiota joulutunnelmaan päästäksesi, vilkaise nettijulkaisua
Toujours. Hieman glitter-joulutunnelmaa.
If you still need Christmas inspiration or craft ideas, take a look at Toujours.