Olemme syksyllä ja tänä talvena lihaa nauttiessamme syöneet lähinnä luomulihaa; luomuviljelijäystävämme oli tehnyt 15 kg "laskuvirheen" (ja hän on perheensä ainoa lihansyöjä...) tilatessaan Båsgordista lihaa ja hätäpäissään tarjosi meille 15 kg lajitelmaa ostohintaa halvemmalla. Niinpä työpaikan pakastimeen siirtyi syksyllä 15 kg jauhelihaa, paistia ja filettä hintaan 10 EUR/kg
Most of the meat wed have eaten last fall and this winter has been ecologically produced. Our eco farmer friend made a "small calculation mistake"; he ordered from a Charolais farm 15 kg more that intended. We bought the "meat box" from him for a bit cheaper that what he had paid; 10 EUR/kg.
Jouluksi saimme anoppilasta lähitilan lammasta ison erän, osa on kotona pakkasessa ja osa vielä anoppilassa odottamassa. Samasta pienteurastamosta oli vielä piensikalan luomukinkku, appi kävi katsomassa sikalassa oloja ennen kuin hankki kinkun... Kävi ilmi, että sikala oli suomalaisitatin minikokoinen, vain 60 sikaa ja hyvät olot.
Additionally we received form my in laws a lot of mutton meat from a local lamb keeper. Part of it is in the freezer at home and part still in my mother in law's freezer. My father in law bouth also a Christmas ham from the same place. He even went to see the pigs first to see that they are well treated.
Lihaa on pakkasessa marjojen ja sienin lisäksi tällä hetkellä sen verran, että osa on jopa töissä. Työpaikan pakastimen jaan pomoni kanssa, jolla myöskin alkaa kotona pakkasesta loppua tila, hänellä on pakkasessa poroa ja peuraa, näistä saamme vaihtokaupoilla vielä hieman maistiaisia...
At the moment our freezer is full besides meat also mushrooms and berries, that I keep a part the meat it even at work! I share our office freezer with my boss. He has deer and reindeer meat (yes, we Finns eat reindeer, btu not much as it is very expensive)... We will exhange some meats, so we will taste also reindeer and deer in the near future.
Makkarasuulake Kitchen Aidiin on vielä hakusessa, mutta kunhan saamme sen hankittua, alamme tehdä itse omat makkaramme. Lenkki ei ole kuulunut ruokalistallemme tähänkään mennessä, mutta makkaran teko on aika yksinkertaista, joten voimme korvata kaupan raakamakkarat omilla makkaroillamme.
I still haven't bougth the
sausage stuffer, but it is still in the shopping list. The only sausages we eat are raw sausages and during our
sausage making weekend with firends we learned it is easy to make the sausages at home.
Näillä lihoilla pärjätäänkin pitkälle kevääseen, tähän menessä on kokattu paistia. chili con carnea, lampaan kyljyksiä, jauhelihapihvejä, pastakastiketta... Luomuliha on maistunut paremmalta kuin tavallinen lihahyllyn tarjonta ja eläinrakas lihansyöjä on ollut tyytyväinen saatuaan hyvissä oloissa kasvatettujen eläinten lihaa, jonka alkuperä on selvillä.
We have enough meat for almosti till summer. Ecological meat has tasted better than meat normally found in super markets. We have liked to eat meat of well kept animals and even from farms we have personally visited.